Direktlänk till inlägg 7 mars 2008
Skulle unna mig lite god hemgjord musli (hur får man fram det där tyska "y:et"??) i morse till frukost. Såg då till min bestörtning detta:
Muslin som jag fixat till i början av veckan var tydligen populär även hos andra. Inget att be för - dags att göra ny:
Min favoritblandning består av grovhackad mandel, solrosfrön, pumpafrön och krossade linfrön. Allt blandas först i en bunke tillsammans med lite flytande honung, rapsolja och vatten. Rör om, bred ut i långpanna och rosta i ugn i 225 grader. Sätt ugnsklockan på 5-minutersintervaller och rör om då och då. Häll upp i lufttät burk när det svalnat. SMASKIGT!
Serveras bäst med:
Fet & god turkisk yoghurt och hemmagjort äppelmos (som också är busenkelt; skala och klyfta 4 äpplen. Kok mjuka i lättsockrat vatten. Häll av vattnet och mosa. Blande ev i liiite vaniljsocker).
Rekommenderas!
Super till frukost! Mättar länge. Eller varför inte en liten, liten skål till kaffet på eftermiddagen - istället för en sliskig kaka??
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|
Hemmahuset
Trädgården
Hönshuset
En del av flocken
Vardagsvåndor...
Gräddbullen
Middagsfixande
Pysslande
Bakande
Lyssnande