LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 21 mars 2008

Vackra insidor

Av Mynta - 21 mars 2008 19:28

Jag letar ofta efter vackra insidor. Försöker att bortse från utsidor och de signaler de kan tyckas ge. Ska ärligt erkänna att jag i många fall är otroligt snabb att döma människor - att helt omedvetet snabbt stoppa in dem i redan förutbestämda fack i min hjärna. Blir därför ofta glatt överraskad när det visar sig att jag haft fel i mitt snabba (för-) dömande. Tycker om att ha fel när det gäller sånt. De personer jag felbedömt visar sig ofta vara de som "håller längst". Är de som egentligen är de mest intressanta...


Detta kan jag även föra över till formgivning. Gillar att bli överraskad, eller när formgivaren visar att man tänkt ett steg längre. När man vill ge lite mer än vad utsidan lovar. Fastnar därför ofta för ting med dekorativa insidor.

I mina skåp hittar jag snabbt exempel - dessa ting ser helt annorlunda ut på utsidorna...

Stig Lindbergs "Pynta"-skål...


Favoritmuggen...


Terrakottaskål med olivkvist-insida...Tradera-fynd (norsk keramik)...


 Måste bara nämna att vädret inte blev så illa som förväntat. Våta, snöfria vägbanor.  Nu är det bara morgondagens väder kvar...tänker gå upp tidigt och försöka vara så förberedd som möjligt...inte lätt för en orolig själ...

 
ANNONS
 
Gry

Gry

21 mars 2008 21:20

De förbaskade fördomarna är något jag själv sliter med, och vill eliminera en efter en. Att enbart gå på yta är ingenting som håller i längden, och det gäller allt egentligen. Apropå yta, fniss.... jag ser att du lagt ut bild på dig. Härlig bild på en vacker tjej i sin bästa ålder! Kul vinkel :-)

Inget roligt att ut på vägarna i det här opålitliga vädret. Själva ska vi fara iväg på hockeycup inom samma län i helgen, och det blir mycket åkande fram och tillbaka. Hoppas på torra vägar.

Önskar dig en fortsatt skön kväll! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

21 mars 2008 21:56

Bilden vid min presentation har min tolvåriga mycket fotointresserade dotter tagit. Bad henne "dimma" den lite i Photoshop...
Sa ju att jag var estet. Samt fegis.

 
Ingen bild

Persilja

22 mars 2008 15:00

Kul att se dej! Hej!!! Fina insidor!!!! Jag har också summerat mina erfarenheter hittills att första intrycket aldrig håller, sånt som ofta sägs annars. Därför gillar jag bloggeriet. Man lär känna människor via tankar och skriften och inte genom bilden. Man får först en inre bild. Jag väntade ett säkert ett halvår innan jag lade ut bild och då var den typ som din med halva huvudet borta. Först i somras kom en hel sann bild. Ibland funderar jag på att ta bort den för det är roligare att folk intresserar sig för insidan. Har bloggat om det några gånger att jag tycker bloggvärlden är demokratisk på så sätt. Alla får komma till tals och ingen blir bortgallrad för att de är "för" nånting utseendemässigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se