LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 25 mars 2008

Mattias Klum

Av Mynta - 25 mars 2008 22:37

...behöver nog aldrig känna sig hotad av mig. Jag älskar att vara ute i naturen, och är rätt snabb på att uppfatta små detaljer och skiftningar. Men när det kommer till att föreviga dessa på bild, så är jag ingen höjdare, det kan jag ju villigt erkänna! Önskar jag hade kunnat ta bättre foton! Jag ser ju redan så mycket i bilder. Ibland skulle det kunna vara kul att fånga dem. Lite poetiskt, eller ruffigt, eller...ja, vad & hur som helst egentligen! Att kunna lägga in stämningar med hjälp av olika inställningar och filter.

Får väl gå en fotokurs. Och Keramikkurs. Och Photoshopkurs. Och stickkurs. Och Vävkurs.


Eller en kurs som handlar om fokusering och det viktiga i att TA EN SAK I TAGET!!?


Förmiddagspromenaden idag var härlig. Solen sken och värmde riktigt ordentligt . Snön smälte på trädens alla grenar och droppade på oss medan vi gick. Tog några högst amatörmässiga bilder:


Vattnet forsade och höll en himla fart i den lilla bäcken som vi brukar komma fram till när det är dags att vända hemåt igen. Här såg vi kräftor i våras!


Här har Kabbelekan börjat ta fart. Dröjer inte länge förrän de gula blommorna kantar bäcken!!


När vi är ute på våra promenader rör vi oss i gammal Snapphane-skog. Denna bro är ett minne från den tiden. Tänk om den hade kunnat berätta för oss om hur det var då...


Gammalt rotsystem på en al som sökt sig till bäckens kant.

Naturens egna former förundrar.


Som total kontrast till väninnans och min skogspromenad, drog jag, dottern och hennes kompis åsta till ett stort köpcentrum några mil hemifrån. Dottern ville shoppa. Jag lämnade av dem där, och körde sedan vidare (ca 1 mil) för att gratulera min storasyster (en dag försent) på hennes 48-årsdag.

Vi fikade i vårsolen (bakom halvöppen altandörr) och myste och pratade på systrars vis. Älskar min syster. Har bara svårt att fatta att hon fyllt 48. Känns som om hon fortfarande är 20. Vi är liksom fortfarande likadana i våra sinnen; skrattar fortfarande åt samma gamla saker m m. Och under tiden tickar klockan. Obarmhärtigt. Känns som om man skulle vilja stanna tiden ibland, faktiskt.

Speciellt när man tittar på sina föräldrar och inser att de faktiskt inte är så unga längre. Svårt att ta in. Brukar jag förtränga...jag är faktiskt rätt skicklig på att förtränga. På gott och ont.


 
ANNONS
 
A

A

26 mars 2008 07:47

Jag tycker du har tagit jättefina bilder. De två nedersta får mig att tänka på Sagan om Ringen. Lite mystiska så där. :)

Min äldsta syster har också nyligen fyllt 48. Visst är det svårt att fatta att hon snart ska bli 50. Inte hon. Hon är ju bara en ung tjej, liksom. Precis som jag. ;D
Och att föräldrarna inte kommer att finnas där alltid, nä, det vill jag verkligen inte tänka på.

http://minsoffa.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

26 mars 2008 08:54

Det är svårt att se sina föräldrar åldras, vilket också är ett tecken på att man själv inte längre är purung. Ibland kan jag drabbas av panik när de är lite skruttiga å sjuka, är rädd att förlora dem. Trots mina 37 år är jag fortfarande ganska beroende av dem då vi har väldigt tät kontakt med varandra.Men jag får väll inse att livet har sin gång .....

Vill berömma dig för de fantastiskt vackra natur bilderna, nog kan du fota alltid. Ha det gott . Kram Helena

http://minblogg-jag.blogspot.com

 
Anitha

Anitha

27 mars 2008 00:31

Jättefina bilder! Gillade särskilt bron, jag kan själv fastna i låååånga tankekedjor kring hur det kan ha varit den gången då....osv :-)

http://femman.bloggagratis.se

 
Susanne

Susanne

27 mars 2008 07:27

Jätte fina bilder! behöver du då inte skämmas för.. snapphane skog ja hm avis skulle inte må dåligt precis attgå där!
Ålder ja man gör sig så gammal som man är! Och bättre att livs njuta och inte panik tänka på åldern man bör ta vara på tid å rum i dag!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

27 mars 2008 10:20

Okej, om vi undviker direkt jämförelse med M Klum, så tycker jag att du är lysande! Du ser motiven och tar jättebra bilder. (Så länge man inte lägger de bredvid Klums då-men hur många kan tävla med honom???)
Kabeleka! Snart! Buhuhuhuhuhu! Går i ide tills maj.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se