LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 29 mars 2008

Löst mysterium

Av Mynta - 29 mars 2008 09:07

NU vet jag vad detta är för något:


- En persiljekvarn!


Googlade namnet på tillverkaren (fransk) som var präglat lite överallt på kvarnen. Man lägger alltså i persiljeknippen och vevar - och häpp - så får man färskhackad

(-riven) persilja över maten.

Lite onödigt kul. Måste bara prova!

Någonstans läste jag att man t ex även kunde lägga i de här små späda nässelskotten som växt upp nu (här på varmare breddgrader, alltså - hehe) och veva över smörgåsar, soppor och allt möjligt. Gott och nyttigt järntillskott!

(Nej man blir inte "nällad" i munnen...)

Vad säger man förresten uppåtlandet om att bli "bränd" av en nässla? Här säger vi att man blir nällad; "Aj, jag nällade mig!"


Nu ska jag åter in i den där duschen. Sedan ska jag pimpa mig lite.

Ska ju jobba bland lördagsfolket...

-Vi hörs!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Persilja

29 mars 2008 19:51

En sån borde ju JAG ha!!!!!!!! Du borde ha en Mynta kvarn...

 
Gry

Gry

30 mars 2008 11:44

Oj, vad mycket jag missat under min nackspärr! Den är fortfarande för illa till att jag orkar skriva jättemycket, men ville bara titta in till dig en sväng.

Här har det ju hänt endel... Våren har kommit, du har fyndat en massa och agerat Baglady, fniss....

Ha,ha... skrattar åt Persiljas kommentar. Precis vad jag tänkte när jag såg dagens inlägg ;-)

Ha en skön söndag! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

23 maj 2008 11:06

Åh, en sån har jag letat efter jättelänge!! Var köper man såna? Jag har frågat i alla köksbutiker jag hittat, men de har aldrig hört talas om persiljekvarnar...

http://aquamarine.webblogg.se

 
Lisa

Lisa

26 maj 2008 20:37

Ja, jag har googlat, det var så jag hittade dig :)
Står det vad tillverkaren heter då? Det skulle kanske kunna hjälpa till lite :)

http://aquamarine.webblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se