Direktlänk till inlägg 29 mars 2008
NU vet jag vad detta är för något:
- En persiljekvarn!
Googlade namnet på tillverkaren (fransk) som var präglat lite överallt på kvarnen. Man lägger alltså i persiljeknippen och vevar - och häpp - så får man färskhackad
(-riven) persilja över maten.
Lite onödigt kul. Måste bara prova!
Någonstans läste jag att man t ex även kunde lägga i de här små späda nässelskotten som växt upp nu (här på varmare breddgrader, alltså - hehe) och veva över smörgåsar, soppor och allt möjligt. Gott och nyttigt järntillskott!
(Nej man blir inte "nällad" i munnen...)
Vad säger man förresten uppåtlandet om att bli "bränd" av en nässla? Här säger vi att man blir nällad; "Aj, jag nällade mig!"
Nu ska jag åter in i den där duschen. Sedan ska jag pimpa mig lite.
Ska ju jobba bland lördagsfolket...
-Vi hörs!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|
Hemmahuset
Trädgården
Hönshuset
En del av flocken
Vardagsvåndor...
Gräddbullen
Middagsfixande
Pysslande
Bakande
Lyssnande