LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 31 mars 2008

Nej! Inte i år igen!

Av Mynta - 31 mars 2008 08:11


 

 Foto: Annica BjörkHan vann igen. Min pappa, alltså. Ringde mig tidigt i morse och uttalade precis det ord jag INTE ville höra: Sädesärla.

För övrigt anser vi oss vara helt friska...


Sedan några år tillbaka har vi en högst intern tävling om vem som FÖRST får syn på en Sädesärla. Vinnaren erhåller enbart ÄRAN av att ha varit först.

Enbart och enbart - det ligger mycket prestige i denna tävling. Förloraren får dras med vinnarens nedsättande kommentarer ett helt år...

Jag hade det på känn att han skulle vinna i år. Kämpade därför som besatt igår när jag var ute och körde i sol och nästan 15 graders värme; "Var finns ni - jag känner på mig att ni anlänt!?" Men inga Sädesärlor i sikte.


Nu har faktiskt min pappa ett bättre utgångsläge - han bor utmed Skånes västkust, och jag tror ärlorna "landar" där först. Jag bor ungefär mitt i Skåne och har nog därför en viss fördröjning gällande vårfåglars ankomst. Egen teori, alltså...


Men jag såg faktiskt Starar före pappa i år. De kom hit redan den 28 februari - härligt! Lärkan var också tidig - 25 februari! Tycker det är kul att "föra bok" över vårfåglarnas ankomst. Det får en att bli lite mer uppmärksam på vad som händer utanför fönstret...sedan lär man sig en massa på kuppen.


Nej, nu ska jag ut och leta upp "min egen" Sädesärla. Ut i 7-gradig vårmorgonvärme (kl 8.30) med fullt solsken. Låter helt OK, tycker jag.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se