LIVET ENLIGT MYNTA

Alla inlägg under mars 2008

Av Mynta - 24 mars 2008 20:26

Gjorde detta test, inspirerad av Persilja. Lite kul...

ANNONS
Av Mynta - 24 mars 2008 12:51

Nu har jag en hel dag framför mig att göra vad jag vill med. Vad gör jag då?

Jo, jag kommer liksom inte till skott med någonting. Sätter igång en maskin med tvätt. Går och småäter. Löser (nytt) korsord - några rutor i taget varje gång jag passerar...

Hunden behöver rastas. Kanske skulle jag sätta mig med mitt pulsvärmar-sticke? Eller slänga mig i soffan med en bok? Har oerhört svårt för att fokusera och samla ihop mig till att göra något. Vankar.

Vad/när ska vi äta idag? Ska ju förresten till kören ikväll...måste ha ätit innan, då. Oj, det snöar ute - hoppas det går bra att köra ikväll...


Såhär snurrar det ofta runt i mitt huvud. Blir så trött på mig själv...

ANNONS
Av Mynta - 23 mars 2008 19:18


Gårdagen (Påskafton) var en rätt hektisk dag. Först var jag iväg och jobbade. Sedan skulle hela familjen bort till goda vänner på Påsk-knytkalas.

Vi är två familjer som har som tradition att träffas och äta tillsammans varje påsk(Vi har hållt på i åtta år, nu!). Alla hjälps åt med maten. Väldigt lugnt och prestigelöst. Kul!


Imorse vaknade jag av mig själv - utan hjälp av väckarklockor. En härlig känsla. Gick i morgonrock flera timmar, drack kaffe och löste morgontidningens korsord. Tog en tur med hunden. Undrar om det ska bli mer snö - såg moln vid horisonten som såg lite "hotfulla" ut:


Mellan molnen tittade solen fram ibland. Riktigt stark sol. Vårsol.

Promenadkamraten:


Det har varit riktigt kallt i natt. Det syntes på alla isformationer. Kolla dessa grässtrån:


Det syns inte så tydligt på fotot, men varje enskilt grässtrå hade liksom en egen "isbubbla". Såg jättefräckt ut.

Barnens gamla lekstuga såg ut så här:


Lååånga istappar!


Ikväll är dottern iväg med kompis på bio. De skulle se "Morgan Pålsson". Den filmen har jag också varit sugen på att se. Ska bli kul att höra vad hon tyckte om den. Vi är båda stora Hipp Hipp-fans.

Annars ska jag nog faktiskt glida ner i soffan framför TV:n och se ifall det visas någon bra film ikväll. Känns lugnt och skönt. Underbart med ytterligare ledighet måndag och tisdag. Barnen har påsklov hela veckan = sovmorgnar!

-Jippi!

Av Mynta - 21 mars 2008 19:28

Jag letar ofta efter vackra insidor. Försöker att bortse från utsidor och de signaler de kan tyckas ge. Ska ärligt erkänna att jag i många fall är otroligt snabb att döma människor - att helt omedvetet snabbt stoppa in dem i redan förutbestämda fack i min hjärna. Blir därför ofta glatt överraskad när det visar sig att jag haft fel i mitt snabba (för-) dömande. Tycker om att ha fel när det gäller sånt. De personer jag felbedömt visar sig ofta vara de som "håller längst". Är de som egentligen är de mest intressanta...


Detta kan jag även föra över till formgivning. Gillar att bli överraskad, eller när formgivaren visar att man tänkt ett steg längre. När man vill ge lite mer än vad utsidan lovar. Fastnar därför ofta för ting med dekorativa insidor.

I mina skåp hittar jag snabbt exempel - dessa ting ser helt annorlunda ut på utsidorna...

Stig Lindbergs "Pynta"-skål...


Favoritmuggen...


Terrakottaskål med olivkvist-insida...Tradera-fynd (norsk keramik)...


 Måste bara nämna att vädret inte blev så illa som förväntat. Våta, snöfria vägbanor.  Nu är det bara morgondagens väder kvar...tänker gå upp tidigt och försöka vara så förberedd som möjligt...inte lätt för en orolig själ...

Av Mynta - 21 mars 2008 10:40

Vaknade imorse (kl 10 - säger man fortfarande att det är morgon då?), och vågade knappt hissa upp persiennen i sovrummet. Vilken vy skulle möta mig? Helvitt med tätt snöande i hård blåst? Mitt skräckscenario.


Var liksom beredd på detta...


Det verkar som om det blivit någon grad varmare än vad meteorologerna tänkt - snön vill liksom inte riktigt lägga sig. Lite mer snöblandat regn, typ.

Eller regnblandad snö. Vari ligger skillnaden, egentligen?

Nåväl, färden till svärmors påskmiddag blir av, och jag kommer att sitta hyfsat lugn i bilen...tror jag. Hoppas nu bara att det inte blir kallare till imorgon - då ska jag nämligen själv ut på vägarna för att ta mig till och från jobb. Himla massa ältande om snö och vägar nu. Men jag tycker faktiskt att det är jättejobbigt; blir överdrivet orolig när jag vet att det ska bli besvärligt ute på vägarna. Gruvar mig dagar i förväg och mår uselt...


Återkommer ikväll...


(Bilden ovan är lånad från Certek, Lunds Tekniska Högskola.)

Av Mynta - 20 mars 2008 09:44

Nu måste jag visa hur långt jag kommit med mitt sticke samt flagga:

...ingenstans, alltså. Man är väl bara människa...(?)


Fick därför leta fram min allra första påskflagga. Det var så mitt flaggande började - för två år sedan när jag köpt en påskduk på loppis som hade kaffefläckar på sig. Vad ska jag göra med denna, istället? Jo, jag gör en flagga...(normalt tänk, eller?)

Numera är mina flaggor längre och smalare. Men jag gillar denna lite ändå. Den hänger på "originalstången" till vår fasadflagga. Sedan gjorde jag en egen; en svart som är mycket snyggare.


Nu när jag ändå börjat visa påsk här hemma, kan jag ju fortsätta min "rundtur". Varsågoda - årets påsk a la Mynta:


Denna åker alltid fram till påsk och fylls med godis. Enbart för att det är min mamma som har gjort den åt mig när hon gick på keramikkurs en gång. Tycker om att den är lite "rå & ruffig" i strukturen.

Affektionsvärde.


Ännu ett loppisfynd. Påsken hemma hos mig är inte så väldigt gul - bara liite.


 Jamen här har vi ju nåt gult...

Vår egen lilla påskhund har hittat solstrålar på golvet och ligger på en gammal trädgårdsmöbeldyna (lååångt ord). Vi går vidare:


Här är det som gulast. Här ses också min gren som hängt många år över matbordet. I den hänger jag vad jag känner för. Nu blev det mina filtade påskfigurer och svarta "korgägg". I grenen har jag satt en ljusslinga som regleras med dimmer. Ger mysigt ljus över bordet. Grenen är från en s k troll-pil (från mammas trädgård).


Nu över till sista (och mest onödiga?) påskbilden:


 Disktrasa medelst höna. Kunde inte låta bli. Den ska maken få glädjen att inviga i afton, eftersom det är han som står för matlagning & disk idag...


Nej, nu ska jag hoppa in i duschen. Jobbedag idag.

-GLAD PÅSK!


Av Mynta - 19 mars 2008 20:27

Nå, jag kom iväg på min lilla shoppingtur. Snön hade smält och solen sken och fåglarna sjöng... Hade födelsedagspengarna i väskan och skulle köpa bla skor. Hamnade till slut i en skobutiken med sin eviga slogan enligt rubriken. Behöver skor att jobba i. Står ju i butik, så de får ju se rätt "propra" ut. Samtidigt måste de vara sköna, eftersom det blir mycket "spring" de dagar jag jobbar; ut på stora lager, uppför trappor, städning m m. Hittade två par. Spenderade sedan ca 20 minuter med att försöka tvångshitta ett TREDJE par. Kändes lite löjligt. Behövde ju bara de första två. Vem tjänar egentligen på det? Jag? Orkar inte räkna efter... Här ser ni resultatet:


 Köp 3 betala för 2...

Första paret (typ gympasko) föll jag för p g a paisleymönstret - vet inte om det framgår av bilden...?

Sedan hamnade jag i en smyckesaffär för att leta present till storasyster.

Hittade ett tokigt, härligt halsband (bronsfärgad grov kedja med massa udda berlocker i olika material och färger). Det var nedsatt med 50%, så jag passade på att köpa ett likadant till mig själv. Hittade även ett par fina, silverfärgade örhängen. Fick systerns halsband inslaget i fint litet paket. Gick därifrån glad i hågen. Gick även in i en bokhandel och köpte två  böcker, som jag också tänkte systern skulle få. Avslutade hela rundan på ICA med att handla lite påskgodis till ev påskkäringar imorgon.


Kommer hem; hittar inte min påse med smyckena! Går ut i bilen - letar under säten, dubbelkollar min handväska - ingen smyckespåse...

 Nu börjar jag bli riktigt frustrerad - jag som var så lycklig över att ha hittat något lite kul och udda: Började ringa runt till de olika affärerna för att höra om de hittat min påse (ville inte KÖRA dit igen, eftersom det är hela 10 mil T/R). Ingen hade sett någon påse. Ringde t o m vaktbolaget som brukar patrullera på köpcentrat - men fick tji.

Kan inte sluta tänka på detta. Retar mig så in i bomben! Så himla typiskt!!

BLÄ!


Nu hade jag tänkt lägga in en bild på fina ägg som jag köpte på ICA - men lusten pös ur mig.

Men det är väl kanske ändå "intresseklubben antecknar"-varning på en sån bild. MEN, jag gör det ändå - behöver bli glad igen:

 Jag ska hänga dem tillsammans med mina "filtisar" i grenen ovanför matbordet. Tyckte de var lite fina...


Annars har min eminenta dag varit fylld av bl a matlagning & disk (någon som känner igen sig...?) samt akvariesanering.

Vi har två akvarium i sonens rum. I det ena (120 liter) har vi "Svenne-fiskar", typ Guppies (blir det så i plural?), Black Molly, Neontetror, Ancistrus m fl.

I det andra (ca 55 liter) har vi tre dvärgklogrodor, en Pakistanbotia samt två Kuhli-ålar. Detta lite mindre akvarium har haft problem med biobalansen - det har bl a lett till en massa grönblå alger, som jag haft jättesvårt att bli av med. Idag fick jag för mig att göra något åt det, d v s tömma hela skiten och tvätta grus och skura glas. Alla växter slängdes. Djuren förpassades till ett litet miniakvarium i plast sålänge. Försökte fota, men bilderna blev sopiga. Vill ändå visa:

Miniakvariet i plast... (ser ni grodan nere till vänster?)


 En nyfiken invånare...


Akvarierna var egentligen från första början en present till sonen. Nu har liksom jag tagit över intresset & skötseln. Har man djur måste man sköta dem ordentligt. Jag har alltså tvingats lära mig en massa för att kunna ta hand om dem på bästa sätt. Har faktiskt varit lite kul.


Nu känner jag mig faktiskt lite mer uppåt...ska nog ta ett gott glas vin och varva ner i soffan med dottern...nej, förresten; akvariet måste ju fixas klart!! Tar vinet först i alla fall.Av Mynta - 19 mars 2008 08:21

Vaknade till ett nytt lager snö imorse. Inte mycket, men fullt tillräckligt om man helst inte vill se det alls. Nu varnar de dessutom för snöoväder i påskhelgen. Värst ska det tydligen bli på Långfredag. Med oavbrutet snöande kombinerat med hårda vindar. PRECIS när vi ska packa in hela familjen för att åka till svärmor på påskmiddag med tillhörande traditionell äggjakt. Gillar inte det alls. Snö kombinerat med hård vind över det skånska slättlandet; not a good combination... det snöar liksom nästan aldrig lodrätt här, utan vågrätt. Rakt in från SIDORNA - i full nittio. Usch. Kan redan nu jobba upp en otrolig ångest inför den kommande bilfärden...

Får liksom hål i magen.

Tänk om det blir såhär igen:


-VILL INTE!!

Bilden är från januari 2005...


Nej, nu vill jag tänka på något trevligare; min (vår?) älskade hund, t ex.

Tur man vet hur hon ser ut, annars hade man kunnat tro att man fått besök från yttre rymden imorse:Vi har inget värmeelement i vårt sovrum. Åkte ut när vi skulle fixa väggarna. Kom aldrig in igen. Behövs inte heller, när man har ett biologiskt värmeelement i form av denna rymdvarelse...

Hon får faktiskt inte sova i våra sängar nattetid - här har hon fått komma upp i sängarna några minuter efter att väckarklockan ringt, precis innan vi ska gå upp...


Idag ska jag ut och slira på vägarna för att ta mig till ett köpcentrum och påskshoppa lite. Inte till mig själv, men till svärmor, till storasyster som fyller år, till dörrknackande små påskkäringar (skärtorsdag)...

Jag kanske ska titta efter vårskor (Vår? Ha!) till mig själv - fick ju lite fickpengar när jag fyllde år. Får se vad jag giter och hinner. Sedan måste jag hem och sy påskflagga. Nej, jag har inte hunnit...livet har kommit emellan...


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se