LIVET ENLIGT MYNTA

Alla inlägg under mars 2008

Av Mynta - 18 mars 2008 08:19


Igårkväll, i mörkret, sprang jag omkring i inneskor (idiot) ute i  vår snöiga trädgård och öste in växter i barnens gamla lekstuga. Efter förmaningar från min kära moder. Det skulle bli flera frysgrader i natt, och i samband med snön innebar det risk för bråd död för mina födelsedagsblommor...

Inte lönt att ta ut dem på ett tag, känns det som. Ska tydligen bli en fortsatt vit och kall påsk. Där fick man för att man haft så bråttom att proklamera vårens ankomst.


Idag ska jag faktiskt iväg och arbeta. Bytte dagar med kollegan; brukar vara onsdagar, annars. Känns OK. Fick lite ångest igår över snöandet, bara. Tycker INTE om att köra i vinterväglag. Inte skånskt vinterväglag. Svart halka, modd eller FRUSEN modd är inget kul. Här hinner det liksom aldrig bli de där vintriga, hårt snöpackade och "torra" vägarna som man kan se på bilder norrifrån. Här slängs vi mellan minus- och plusgrader hela tiden. Och vägsalt. Vägarna blir inte roliga då. Och jag är usel på att häva sladdar.

Ni vet, det där med att man ska frikoppla (INTE bromsa - som blir min omedelbara reflex), "möta" sladden med rattrörelser (fattar noll...), samt försöka hålla riktningen på däcken rakt fram...

Har aldrig kunnat det där. Måste nog faktiskt öva halkkörning igen. Inte tillsammans med mannen, dock. Vi hade slagit ihjäl varandra. Jag bli alltid ovän med honom när han ska förklara för mig, och han himlar alltid med ögonen och verkar tycka att jag är den mest korkade varelse han någonsin mött. Så blir det kanske när man levt tillsammans länge. Man tycker liksom att den andre borde fatta bättre vid det här laget. Nu när vi lärt så mycket av varandra...

ANNONS
Av Mynta - 17 mars 2008 19:52

Drömde om sol och värme...hittade tre år gamla bilder på vårt hus och delar av trädgården. Har inte hänt mycket sedan dess...

Här syns vårt hus från den lilla bygatan. Dottern (till höger) med kompis ritar med gatkritor. Huset är ett en- och halvplanshus på ca 115 kvadrat.

(Byggt ca 1880 - har varit ett litet bageri/konditori fram till 1960-talet!)

Maken och jag flyttade in 1988...

Tomten är på cirka 500 kvadrat (inklusive hus).

 Här är en liten rabatt utmed vårt burspråk som vetter åt öster.


Här skymtar garage & verkstad, Sandlådan till vänster är ett minne blott. Bakom ligusterhäcken finns jordgubbs- och kryddland.


Utsikt från vårt däck i söder. Häs syns återigen verkstad och garage.

Verkstaden byggdes åt mig. Jag ville hålla på med keramik. Mannen köpte keramikugn i födelsedagspresent för flera år sedan (begagnad). Nu står den i verkstaden - ännu ej inkopplad. Verkstaden är istället fylld med cyklar, virke, trädgårdsredskap m m. Ett av mina passionsprojekt som kom av sig...


Gräsmatta med studs. Här var studsmattan ny. (Finns det NÅGON barnfamiljsträdgård kvar i detta land UTAN studsmatta??) Ordentlig moder lät varningslappen hänga kvar (titta barn - följ nu dessa regler...) Hunden åt upp lappen.

Lite av trädäcket syns i vänsterkanten. I högerkanten ser ni vår oxelhäck - den är jättegammal och mycket vacker. HÖG också! Det gillar jag...

Gud, vad jag längtar till sommaren, nu!!

ANNONS
Av Mynta - 17 mars 2008 19:09

Har varit iväg på min vanliga veckohandling idag. Passade på att köpa en bukett tulpaner. Det blev gula, eftersom det snart är påsk. Blev så inspirerad när jag kom hem, så att en gammal loppisduk med gula fåglar på fick komma fram ur gömmorna och bli påskduk...


Sedan plockade jag fram dessa små filtade sötnosar. De ska få hänga i vår stora trollpils-gren som vi har i taket över matbordet:


Förresten, på min lilla inköpsrunda idag, fyndade jag dessa glas för 5 kr styck. Har behövt nya glas ett tag. Tänk; dessa matchade ju besticken från förra veckan! Kolla:


Fortsatte i min påskiver (fast snön har vräkt ner här hela dagen - typiskt marsväder - ena dagen full sol & barmark - andra dagen snöstorm!), att ta fram ytterligare påskfavoriter:

 Mina två hönkuddar (konstigt det ordet blev...) från IKEA. De har många år på nacken, men jag gillar dem skarpt!


Förresten, jag glömde ju visa födelsedagspresenten från svärmor:

En söt liten nåldyna med "presentpeng"!


Måste nämna vilken enkel middag det blev idag. Köpte billig skinkstek. Biten var på strax över kilot.


Penslade steken med olja, rullade den i en kryddblandning bestående av salt, svartpeppar, timjan, oregano och en hel krossad vitlök; ni vet den här sorten:

Hela, små vitlökar...


Sedan lade jag steken i en stekpåse, satte i stektermometern - ställde in den på 75 grader. Ugnen på ca 180 grader...


Gissa om det doftade gott härhemma!! Maken och jag åt kokt broccoli & kokta morötter till, barnen fick pasta. Av stekskyn som blev i påsen gjorde jag sås med hjälp av vispgrädde & soja. Kanongott & enkelt!!!

Rekommenderas!

Av Mynta - 16 mars 2008 23:06


Tänka sig, jag fick blommor!! Det blev uteblommor för hela slanten.

Vågar knappast säga det, men jag fick bl a penséer..(hrmm)...


De var planterade i en låda som pappa snickrat och behandlat med järnvitriol. Mamma hade fyllt den med vita minipenséer, murgröna & mossa. Murgrönan ser lite ledsen ut, men det beror på att den är alldeles nyplanterad...

Sedan fick jag något som jag har saknat i min trädgård - hoppas jag kan få den att trivas:


-Blåsippa!!

Mamma är så duktig på att "fixa till" blomsterarrangemang. Hon hittar på en massa kul. Notera de vissna löven, videkvisten, mossan & det fina brunpappret. Blir så fint ihop!


Syrran kom med sin vårfavorit; vit Bellis (Tusensköna):


Jättesöta! Klarar lite frost också. Liknar nästan stekta ägg!

Av syrran fick jag även en kokbok av Monika Ahlberg; "Örtamat".

Den tänkte jag ta med mig till sängs och läsa. Oerhört vackra bilder...


Vi hade jättetrevligt, med god middag & gräddtårta till kaffet.

Kvällens körövning var upplyftande som vanligt. Vi håller på att öva in nya låtar, så det krävdes koncentration för att memorera texter och stämmor.

Bra träning för hjärnan!

Hoppas nu mina födelsedagsblommor inte får en köldchock i natt - det ska bli några minus, har de sagt...

Av Mynta - 16 mars 2008 12:39


...detta är den enda blommande blomman inomhus hos mig för tillfället.

Får titta lite extra på den idag, eftersom jag blir ett år klokare just idag.

Mina föräldrar samt storasyster ska komma på middag - ska bli kul! Det är så sällan bara vi träffas; vi som var "min familj" när man var liten...

Ska bli mysigt. Hoppas någon av dem har blommor med sig. Maken hade tydligen letat efter tulpaner till mig (mina vårfavoriter), men endast hittat påskris med fjädrar... (tur han inte köpte - hade nog blivit liite sur).

Nu fick jag en godmorgonpuss och nybryggt kaffe till frukost istället. Duger alldeles tillräckligt.

Senare ikväll ska jag på körövning. Alltså inte köra bil, utan sjunga i kör. Perfekt avslut på veckan, och samtidigt utmärkt batteriladdare inför nästa.

Mår sååå bra när jag får sjunga tillsammans med andra. Får ståpäls varje gång vi lägger ihop stämmorna och blåser på för full hals!

Nej, nu måste jag börja kocka. Återkommer i afton!

Av Mynta - 15 mars 2008 09:32

Idag ska jag jobba igen. Mellan kl 11 och 15. Stå bakom disken och möta lördagsfolket. Hur konstigt det än låter, så är faktiskt kunderna på lördagar lite annorlunda. Vet inte vad det kan bero på. Man är allmänt lite mer uppklädd, lite gladare (de flesta), kommer i  sällskap och pratar mycket...

 Man verkar tycka att man har råd till det mesta...

Det blir liksom en positivare stämning i hela butiken. Det färgar av sig på mig också - jag har liksom börjat "piffa upp mig"  lite mer inför lördagarna - använder sko med liiiten klack (alltid lågskor annars...), kanske kjol, något flashigare smycke än vanligt o s v. Lite kul. Annars är jag inte så mycket för att "piffa". Giter inte. Men jag märker att jag mår bra de få gångerna det blir aktuellt. Tror jag känner mig lite kvinnligare, kanske.

Nej, nu kan jag inte sitta här. Måste piffa. Tar låååång tid när man är 42 år...

Av Mynta - 14 mars 2008 20:58


...har jag vanligtvis svårt för, men idag finner jag faktisk mycket mening i uttrycket "Det är roligare att ge än att få". Sitter nyss hemkommen från jobb och känner en värme sprida sig från bröstet och ut i hela kroppen.

Att en liten tanke som övergick i konkret handling kan generera så mycket glädje. Dubbel glädje. Häftigt. Ibland känns det faktiskt OK att vara människa.

Min dag som jag kände stress inför, är snart till ända. Allt föll på plats till slut. Sitter med ett glas vin framför datorn och mår gott. Ska snurra runt på nätet ett tag till, tänkte jag. Inom några bloggar, kanske in på Tradera en sväng...

Ha en skön kväll, alla. 


Av Mynta - 14 mars 2008 08:18


Känner mig faktiskt lite stressad så här på morgonkvisten...

Reagerar alltid som någon himla pensionär när allt inte blir enligt planerna. Med det menar jag att jag liksom tycker det blir jättebökigt när något oväntat dyker upp som måste pressas in i mitt tidsschema.

Nu låter det som om jag alltid har jättemycket att göra. Det har jag inte. Det är ett medvetet val från min sida att t ex arbeta enbart 25%, eftersom

jag tycker att det räcker. Har varit inne i heltidskarusellen förr, och dit vill jag inte igen.

De ringde alltså igår från mitt deltidsjobb och undrade om jag kunde hoppa in och jobba lite extra idag (skulle annars varit ledig). Jag sa att det var väl klart att jag kunde. Jag trivs VÄLDIGT bra på mitt jobb, det är inte det, men jag hade liksom tänkt mig den här dagen som ledig. Det innebär då att man (jag) får tänka om hela upplägget av dagen. Läkarbesök, matlagning, matinköp, hundpromenad m m måste stuvas om så att det passar in i dagen igen. Förstår ni hur jag menar?

Min man tycker att jag är den omständigaste människa han känner.

Jag vill ju bara ha ut så mycket av dagen som jag kan - vill liksom utnyttja den så effektivt som möjligt. Det är då jag blir stressad.

Underlig figur man är ibland.

 Men sån é jag!! (Som Tiffany Persson (Hipp Hipp) alltid säger...)Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se