LIVET ENLIGT MYNTA

Alla inlägg under mars 2008

Av Mynta - 13 mars 2008 16:33

     Syns jorden under naglarna??


Jo, nu blir det här det sista inlägget om penséer. Jag lovar. Tror jag.

Nu har de hamnat i mina blomsterlådor, i alla fall. Punkt.Ser lite små och mesiga ut nu, bara. Dröjer inte länge förrän de har brett ut sig på både höjden och bredden.


Snart kommer maken hem och fixar middag. Jag ska köra iväg och hämta hem dottern från Musikskolans kör. Ska passa på att göra en del ärenden samtidigt - affären, Systemet, Posten, Apoteket...


Ska bara rensa naglarna först.

ANNONS
Av Mynta - 13 mars 2008 14:26

Nu måste jag se till att få ner julbelysningen från vildplommonträdet! Har inte velat ta ner den tidigare, eftersom det lilla extraljuset den gav var precis vad man behövt alla mörka morgnar och kvällar. Men nu måste den ner - nu har vi ljust när vi vaknar, och mörkret kommer inte över oss förrän vid 19-tiden.


På tal om påsk - jag skulle fundera ut en ny påskflagga att hänga ut utanför dörren. Hittade ett tyg här hemma som kunde passa bra. Rullade ut det på golvet för att få lite överblick, och då......hände det här...Vadå? Är jag ivägen eller nåt??Snyggt tyg, förresten - vad hade du tänkt göra med det...? Gäsp.


Typiskt bullterrier. Vill alltid vara i centrum.


Får se hur det blir med flaggan. Brukar inte bli så avancerat.


Åt precis lyxbrunch. Hittade räkor & dill i frysen, yoghurt & majonnäs i kylen samt ägg i farstun (låter som jag har frigående hönor där; fniss!).

Det blev till omelett med räkröra...mumsigt.


Dags för kaffe. Sedan måste jag köra några tvättar i maskinen...och sedan måste jag...usch, nu blev det många måsten. Återkommer när samvetet har klarnat lite.

ANNONS
Av Mynta - 13 mars 2008 08:30

Att vakna 25 minuter senare än man hade tänkt sig är inte roligt. Inte när det är skoldag. Alla morgonsysslor får liksom en helt annan intensitet.  Svårast är att väcka barnen med bibehållet lugn i rösten:

"Eh, godmorgon - du får nog gå upp nu, klockan är kvart ÖVER sju..."

Täcken kastas åt sidan och morgonrufsiga barn med uppspärrade ögon möter mina. "Det är lugnt, jag kan köra...", hör jag mig själv säga.

Skolbussen kör kl 07.40

Kl 07.35 lämnar bägge barnen huset. Bägge har hunnit äta, fixa till sig och hittat sina väskor. Allt i hyfsat lugnt tempo ändå. Vad gör vi egentligen med all tid de andra morgnarna?


Det märks att jag var trött igår. Min idiotsäkra plan med två väckarklockor funkar inte då. Inte om man glömmer att ställa alarmfunktionen på den ena på "on"...

Läste i alla fall några kapitel i min bok. Fortfarande mycket bra läsning!

Snart ska jag ut och gå med väninnan igen. I regn & blåst.


Väninnan är förresten en 08 i förskingringen. Blev kär i skåning, gifte sig och flyttade till Skåne för en herrans massa år sedan. Bosatt ute på skånska landsbygden envisas hon fortfarande med att prenumerera på DN. Jag brukar få gamla kulturbilagor av henne med jämna mellanrum. Jättekul läsning. I söndags hittade jag en intressant artikel om svensk textil. Det handlade om s k intelligenta tyger. Tyger som reagerar på t ex ljus, ljud och värme. Mönster som ändrar färg och form beroende på vad de utsätts för. Lite häftigt. Här är en länk till artikeln om ni vill läsa:


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2206&a=750949


Efter artilkeln fanns en recension av en nyutkommen bok för alla textilintresserade. (DN:s recensent kallade den t o m för "tygbibel"!)

"Textiles Today - A Global Survey Of Trends And Traditions"

Författaren heter Chloë Colchester.


Lät intressant. Man kanske skulle tipsa det lokala biblioteket om inköp...?Bilden är lånad från DN:s artikel i söndags. (Foto: Johan Redström)


25 minuter framför datorn är lätt avklarat. Tiden fullkomligt försvinner. Här sitter jag i plyschbrallor och taskig t-tröja, och ska vara hos väninnan (måste KÖRA dit med bil) om 15 minuter. OJ!

Återkommer...

Av Mynta - 12 mars 2008 22:21


Nu har jag kommit hem igen. Det tar ett tag att samla ihop sig och få tid att sätta sig vid datorn igen... Först måste man ju ta sin lilla blogg-runda och kolla andras nya inlägg. Sedan landar man i sin egen och kollar runt.

(Himla många kollande bliiiir det...) (Lorry-klassiker)


Känner att jag blivit rätt seg i skallen efter jobb idag, så det är frågan om jag inte skulle satsa på att göra kudden sällskap...och läsa bok.


Jo, kära vänner, det gör jag.

Godnatt & sov gott.

Av Mynta - 12 mars 2008 10:04

...spenderar jag en del av min tid.

Nämligen 25% bakom disk i butik (onsd & lörd em),

resten bakom HÅRD-disk och DISK-borste.

Kul man är ibland. Suck.


Vad jag egentligen vill ha sagt, är, att idag försvinner jag ut bland det "riktiga" folket ett tag, för att återkomma ikväll igen efter väl utfört arbete. Jag har alltså inte gått under jorden eller somnat vid datorn, ifall ni undrar vart jag tagit vägen.


Fortsätt tipsa mig om vad jag ska göra med sonen & datorn...behöver input! (Tack, Gry!)


And now over to something completely different;

-Boktips!


Somnar numera varje kväll efter att ha läst ett stycke mycket god litteratur i form av:


Rekommenderas!!

Lågmäld kriminalhistoria av rätt "ny" svensk manlig författare.

Har svårt att släppa den, men det är svårt att läsa när ögonen börjar gå i kors...


Ny pyser jag! Hörs ikväll!

Av Mynta - 12 mars 2008 08:21


Har gått omkring  den sista tiden och slagits med mina tankar angående snart 15-årige sonens tid framför datorn...

Han går alltså i åttan. Åker iväg halvåtta på morgonen, kommer tillbaka kl 16(de dagar då han inte har aktiviteter direkt efter skolan).


Måndagar har han konfirmationsundervisning till kl 17.30

Tisdagar har han fiolundervisning på Kommunala Musikskolan direkt efter skolan. Först sololektion. Paus på en timme - sedan spel i kammarorkester.

Onsdagar: fotbollsträning från kl 18 till 21.

Torsdagar & fredagar: Inget.


All sin lediga tid hemma spenderar han sedan framför datorn. Kommer ned för att äta tillsammans med oss; ibland kommer han ned för att kolla vissa TV-serier, typ CSI, House...

Som jag nämnt tidigare handlar det om online-spelet World Of Warcraft. En fantasyvärld där man kan ikläda sig olika roller och utföra uppdrag själv, eller tillsammans med andra. Ju bättre man är, desto högre "level".

Han har gått med (blivit högtidligt antagen - man måste "ansöka" om inträde...) i en s k "guild" - en sammanslutnig av x antal personer från hela världen som samarbetar i grupp när det gäller att utföra vissa uppdrag, s k raider. Man har fått ett förtroende som man måste upprätthålla. Inleder man en raid tillsammans, ska man vara uppkopplad tills uppdraget är färdigt. Så står det i "reglerna". Sonen sitter med headset och pratar engelska och knappar febrilt på tangentbordet. Mycket strategiskt tänkande, samarbete m m...


Nu till mina funderingar:

Låter jag honom sitta där alldeles för länge? Han brukar gå och lägga sig mellan kl 23 och 00 på skoldagskvällar. Då har han suttit där sedan han kommit hem från aktiviteter resp skola...

Har han inga vänner? Jo, han träffar både sina "reella" vänner från skolan på WOW (World Of Warcraft), samt sina cybervänner genom datorn. Vi bor på landet, han har ingen moppe (än), och de flesta kompisarna bor ca 1,5 mil härifrån.


Brukar gnälla lite på honom när jag passerar; "Ska du inte hitta på nåt annat?", "Du behöver ju ut i friska luften...".


Men så tänker jag på hur mkt JAG tillbringar framför datorn - ingen vidare god förebild, kanske? Visserligen, jag lagar mat, tvättar, städar, handlar mat, går ut med hunden, arbetar, mm mm, men jag sitter framför datorn långa stunder varje dag...


Vad kan man kräva? Är jag en dålig mor? Ska jag börja införa restriktioner ang datortid??

Nämnas bör att han alltid sköter sitt skolarbete...

Av Mynta - 11 mars 2008 18:31

För att använda ett av mina barns favorituttryck för tillfället...

Nu kommer jag dragandes med mina förbenade penséer igen!

Skulle köra för att hämta hem dottern som var hos kompis. Passerade ett växthus som sålde vårblommor. Stannade. Köpte dessa. 24 st för 89:-


Vita. Lite färglöst, kanske, men jag har så mycket färg runtom i övrigt, så vitt känns fräscht & bra. Satsade på den lilla sorten; mini-penséer. Inte F1, eller vad nu de större brukar kallas. Tycker dessa mindre får fler blommor.

Hann precis ta fotot innan solen gick ner bakom grannens tak. Får se om det blir planteringsväder imorgon... (Intresseklubben antecknar, eller...?)


Gick en snabb runda i trädgården när jag kom hem, och hittade dessa små sötnosar:


Tror de kallas Gåsöga. Fått dem av en god vän en gång. Härlig blå färg!

Just nu går jag annars och väntar på att mina Kungsängsliljor ska slå ut. Ser lite klena och spretiga ut...

Av Mynta - 11 mars 2008 14:56

Lucia undrade i en kommentar hur varmt vi egentligen har det här nere i Skåneland. Fotograferade därför termometern i fönstret.

För övrigt en skit-termometer från Clas Ohlsson. Snålheten bedrar visheten som min kära moder envist brukar hävda. Men detta visade den tidigare idag:


Alltså: Överst = klocka

           Mitten = inomhustemperatur (står i solsken i fönstret...)

           Nederst = utomhustemperatur (södervägg)


Går jag och kollar i skrivande ögonblick (kl 15.00), så har inomhustempen sänkts till 25 grader, och utomhustempen höjts till 17,1.


Litar inte riiiktigt på den. Den var billig, som sagt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se