LIVET ENLIGT MYNTA

Alla inlägg under mars 2008

Av Mynta - 9 mars 2008 16:39

Måste ju visa hur det går med mitt "stickeri":Ser rätt hyfsat ut. Myyyycket enklare att sticka på "vanliga" stickor!

Men hur gör man egentligen vid färgbytena? Jag tycker det är jobbigt att sticka med två nystan som hänger och slänger, så jag klipper av garntråden vid färgbytet. Gör jag fel då? Sedan knyter jag ihop garntrådarna två och två längs sidan. Jättefel?


Gillar mitt färgval...

ANNONS
Av Mynta - 9 mars 2008 16:30

Tog en liten "växtkoll" inomhus idag - regnar och är allmänt gråmulet och tråkigt ute idag.


 -Kolla! Blåbärsriset blommar! Kan ni urskilja den vita blomman?

Liknar faktiskt ett blåbär till formen.Mina små Aloe-barn mår nog inte så bra. Suck. Hur skulle jag ha gjort istället?Pärlhyacinterna är snart överblommade. Ska ut och plantera dem i rabatten sedan...
ANNONS
Av Mynta - 9 mars 2008 15:50

Är det detta som kan kallas för den s k ketchup-effekten? Först inget. Sedan inget. Sedan allting - på en gång!!


Tack söta Persilja för knuffen in i bloggvärlden! En REJÄL knuff...

Tack alla för att ni kom och hälsade på och lämnade kommentarer.

Betyder otroligt mycket; det är ju liksom det som är grejen med en blogg - den ständigt pågående dialogen oss bloggare emellan! Man blir liksom bekräftad; känns som om någon sitter och säger "umm" (bekräftande lyssningsljud) åt det man skrivit eller visat.


Hoppas vi kan fortsätta "träffas". Hade varit kul. Jag ska göra mitt bästa för att hålla er kvar (hehe; nu börjar jag nästan låta lite obehaglig - som om jag skulle förfölja er...).

Av Mynta - 8 mars 2008 22:08

Jag har lovat mig själv att jag ska bli ägare till en Volvo Duett innan jag dör.


Är helt såld på den bilen. Har varit det i flera år nu. Men plånboken har aldrig tillåtit den typen av utsvävning. Istället kör jag omkring i en Ford Mondeo -95. Bilen funkar jättebra, men saknar allt vad charm heter. Duetten har allt. Mjuka, bulliga former, enkel, robust motor, tjock & gedigen kaross, massor av utrymme och.....och.........är bara såååå helt uuunderbar!! Jag vet att det antagligen kommer att vara fullt med kondens på insidan av rutorna höst- vinter- och vår, den är säkert tungstyrd, och jag vet att det kan bli kallt och dragigt om fötterna på förarplatsen vintertid - men det struntar jag i!! Vill ha! Rostiga skärmkanter, bakdörrar och tröskellådor är helt Ok. Sådant kan man ordna. Jag har t o m sagt till maken att jag skulle vilja försöka meka med den själv. Motorn är så enkelt uppbyggd att man skulle kunna fixa lite själv - med lite god vilja. Och viljan finns, det vill jag lova!! Men först måste jag nog vinna på Lotto.

Av Mynta - 7 mars 2008 16:30

Vissa grejor man hittat på loppis är man gladare för än andra. Efter en rundvandring hemma har jag hittat följande favoriter:

 Gammal skolplansch från 1912


 Stjärna i gjutjärn. Till ett standar??


 Linoleumtryck föreställande kvinnoansikte


 Soppskål i keramik. Gillar färgerna!


 Liten mjölkkanna i stengods


 Kakburk från Örebro Kexfabrik


 Stig Lindberg-skål; "Pynta"


Inser att jag har många favoriter. Många bilder blev det...


Kvällen nalkas, har plockat fram fläskfilé för upptining. Funderar på om jag ska baconlinda den och göra någon god gräddsås. Rött vin att dricka till, i alla fall! Bara sonen hemma ikväll av barnen - lillasyster sover över hos kompis. Blir väl lite mys-stickande i soffan framför TV:n ikväll. Sänds det något intressant ikväll? Någon bra film?

 Annars brukar jag sitta med laptopen i knäet och snurra runt lite på Tradera, eller bland bloggar, medan resten av familjen tittar på burken...


Av Mynta - 7 mars 2008 13:53

Skulle unna mig lite god hemgjord musli (hur får man fram det där tyska "y:et"??) i morse till frukost. Såg då till min bestörtning detta:Muslin som jag fixat till i början av veckan var tydligen populär även hos andra. Inget att be för - dags att göra ny:Min favoritblandning består av grovhackad mandel, solrosfrön, pumpafrön och krossade linfrön. Allt blandas först i en bunke tillsammans med lite flytande honung, rapsolja och vatten. Rör om, bred ut i långpanna och rosta i ugn i 225 grader. Sätt ugnsklockan på 5-minutersintervaller och rör om då och då. Häll upp i lufttät burk när det svalnat. SMASKIGT!


Serveras bäst med:


Fet & god turkisk yoghurt och hemmagjort äppelmos (som också är busenkelt; skala och klyfta 4 äpplen. Kok mjuka i lättsockrat vatten. Häll av vattnet och mosa. Blande ev i liiite vaniljsocker).


Rekommenderas!


Super till frukost! Mättar länge. Eller varför inte en liten, liten skål till kaffet på eftermiddagen - istället för en sliskig kaka??Av Mynta - 7 mars 2008 08:32

Varför ger man sig på ett projekt som är dömt att misslyckas ända från början? Tror man att något ska inträffa som aldrig inträffat förut, att man plötsligt ska få hjälp uppifrån (nerifrån?), eller är man helt enkelt bara korkat envis? Slogs med jättesmå strumpstickor, två egenhändigt nystade garnbollar och mitt eget övermod i TV-soffan framför Antikrundan och danska Brottet igårkväll. Dessutom hade jag en tung bullterrier i knäet - hon ska alltid vara så nära som möjligt (liiite mysigt, ändå).

Resultatet går liksom inte åt det håll jag hade tänkt mig (som vanligt...).

Det bildas typ hål mellan övergångarna på strumpstickorna; jag håller nog inte garnet sträckt tillräckligt. Sedan stickar jag nog alldeles för löst - det blir alldeles för stort. Dessutom är det svårt att hålla reda på vilket varv man är på samt var i varvet man befinner sig. Nej, det blev för mycket problem.


Men, skam den som ger sig. Jag ska dra upp åbäket och sticka om på vanliga stickor. Lika tunna (2,5), men betydligt enklare att ha att göra med. Är således tillbaka till mina infernaliska stick-kvadrater, men vad f-n - man är väl inte mer än människa? Eller?


Stickeländet


Nej, nu ska jag ut med min gräddbulle på morgontur. Jag återkommer.

Behöver samla mod inför stickäventyr del 2. Gräddbullen (läs: sladdbarnet)

Av Mynta - 6 mars 2008 13:43

Stickdrömmar

Ett halvt kilo drömmar


Jag önskar jag kunde sticka.Lånar hem mängder med stick- och virkböcker från biblioteket, kommer hem, bläddrar och inspireras. Snurrar runt på en massa stick-och virkbloggar på nätet och avundas alla dem som kan. Ändå fortsätter jag att köpa garn. Senast igår kom jag hem med 500 gram tvåtrådigt ullgarn. Alltså, jag kan sticka kvadratiska stycken med räta eller aviga maskor, men problemet är när det handlar om att sticka efter mönster. Man ska öka där och minska där. Tro mig, jag har studerat "stickskolor" i böcker och på nätet utan att bli klokare. Fattar helt enkelt inte! Ska kanske även tilläggas att jag har tålamod som en treåring...


Men nu har jag gett mig den på att jag ska kunna klara av att sticka ett par pulsvärmare på strumpstickor (inte gjort sedan mellanstadiet!), med hjälp av ett mönster som jag hittat hos Ilsefin på nätet. (www.webtrotter.se/ilsefin/)


Wish me luck och en smula tålamod. De blir nog färdiga lagom till sommaren.Här är ännu mera garn. Köper även hem en massa lingarn. Broderar med det. Fritt broderi på kläder. Kan visa något längre fram. Skulle vilja väva med lingarnet också. Såg på senaste loppisen att de hade en liten barnvävstol...

Stickat lingarn blir jättefräckt. Låter strävt och hårt, men blir väldigt skönt och följsamt. (Har sett ANDRAS stickade linprodukter...)


Nej, nu kallar garnet på mig!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se