LIVET ENLIGT MYNTA

Alla inlägg under mars 2008

Av Mynta - 6 mars 2008 11:03

Nää, nu är jag här och petar igen. Kan inte hejda mig. Liksom.

Är det så här det blir när man börjar blogga?

Det finns så mycket jag vill berätta och visa. Vill att andra ska kunna se det jag ser.


Jag utger mig för att vara manokreativ (egen konstruktion - gillar ord); med det menar jag att jag är en periodare vad gäller kreativa projekt. I nuläget verkar varje period vara i ungefär tre veckor. Då är det bara just det projektet som gäller. Ibland blir det inte färdigt, utan stannar liksom av och rinner ut i sanden. Mitt hem är fullt av påbörjade projekt. Varför slutar jag?

Jo, ibland drabbas jag av mig själv och min egen hårda kritik; "Nej, men så här kan det väl inte se ut"; "Usch, det här kan man väl inte visa upp för folk...". Eller så blir det helt enkelt inte som jag hade tänkt mig, och då tappar jag lusten att fortsätta. Känner ofta att jag saknar hantverkskunskaper. Det är SÅ mycket jag skulle vilja kunna göra - men jag vet inte vilka verktyg som finns att tillgå, vilka material som är bäst att använda, o s v.


Senaste passionen var att gå på loppor och köpa gamla lampskärms-skelett. Kom hem och klädde om med favorittyger. Enkelt & snabbt. Nackdelen är att de gamla lampskärmarna har en stålkonstruktion ämnad för stora glödlampor med "tjock" fattning. Jag har bara lampfötter med smal fattning. Detta får till följd att skärmarna liksom gliiiider av glödlamporna.

Dagens i-landsproblem.


Bildbevis följer.


ANNONS
Av Mynta - 6 mars 2008 10:37

Testar att lägga in bildtext efter tips från Persilja. Får nog testa med det där kursiva varianten också.

Bildtexten blev klarblå - svårt att välja tydligast färg. Synd att man inte kan välja storlek och typsnitt på bildtexten. Hade nog kunnat bli tydligare då.


Bilden är från vår kaos-kylskåpsdörr. Texten i ramen är ett av mina levnadsmotton. Livet ska levas.

ANNONS
Av Mynta - 6 mars 2008 09:00

Förresten, måste bara säga att jag i min upprymdhet över att ha blivit med blogg igår natt innan jag somnade kom på mig själv med att ligga och fnissa i mörkret. Tänkte sådär som man brukar göra innan man somnar; summerar dagen som varit, planer för morgondagen m m...

Kom nämligen på en klyschig rubrik till ett inlägg: "Just nu på mitt nattduksbord". Tände då lampan och tittade på mitt eget.

Mitt svar hade blivit: DAMM! Är man dålig på att hålla efter damm, ska man inte måla sina möbler svarta. Det har jag kommit på. Helst inte nattduksbord. Efter allt viftande med täcken när man bäddar och sovande vitpälsad hund i bur bredvid, blir den svarta möbeln föga tilltalande.

Tog en bild, vet inte om dammet och ringarna efter handkrämstuben framgår. Två batteridrivna väckarklockor (ofta strömavbrott - evigt stormande ute!!), eftersom mannen i mitt liv går upp tidigast och jag måste väcka honom handgripligen för att han inte HÖR väckarklockesignalen. Sedan är jag för trött för att ställa om väckarklockan till min och barnens tid - alltså har jag laddat med väckarklocka nr 2 som sköter nästa väckning.


Boken av Bodil Malmsten har jag lånat på bibblan. Var lite nyfiken på henne. Tycker om hennes inställning till sig själv och livet. Låter livet styra och bryr sig inte så mycket om vad andra säger och tycker. Annars brukar jag lösa korsord tills jag stupar. Drabbas ofta av tvångstankar om att jag måste ha löst HELA krysset innan jag får släcka lampan. Ibland kan det bli riktiga maratonlopp med efterföljande megamorgontrötthet. Pappskalle.

Av Mynta - 6 mars 2008 08:40

Jaha, nu är det jag och hunden kvar i huset. Resten av familjen har lämnat för jobb och skola. Snart 15-årige sonen praoar hos sin pappa. Det blir rätt långa dagar och lite tidigare mornar (el skriver man morgnar??) för sonen jämfört med skoldagarna i vanliga fall. Han är trött när han kommer hem.

När han väl kommer hem spenderar han mycket tid framför datorn. Spelar World Of Warcraft med killar och tjejer från hela världen. Rätt häftigt, egentligen - allt från norrländska tjejer till 30-åriga snubbar från Pakistan! Jag brukar sitta bredvid och lyssna på konversationerna. Sonen har blivit jättebra på engelska i både skrift och tal på kuppen.


Lillasyster som blir tretton i höst (har känts som en tonåring sen hon fyllde elva...) fotograferar en hel del. Sitter ofta framför sin dator och redigerar bilder i Photoshop (önskar jag kunde...) och lyssnar på musik. Inne på MSN och Bilddagboken. Bra sätt att hålla kontakt med kompisar efter skolan när man bor ute på landet!


Oj, nu stämmer plötsligt rubriken till inlägget inte riktigt in längre - jag hade ju tänkt visa min verklighet här hemma när jag blivit ensam kvar...

Ursäkta en del suddiga bilder. Jobbar som sagt på det.


Nej, nu ska jag plocka undan, puffa kuddar och bädda.(Vad duktig och präktig man kan låta!) Återkommer under dagen.

Av Mynta - 5 mars 2008 20:43

Nu hör det till saken att jag är helt "grön" på detta med att blogga. Det kommer att krävas tålamod av eventuella läsare...


Hur skriver man bildtexter, till exempel??


Bilderna i förra inlägget är i allafall från mitt hem; men det framgick kanske?

Mitt "gröna" köksfönster, en kökshörna, telefonhörnan, syhörrnan (sopig bild), favorittavlan, öppna spisen med "Tuppaskåpet" bredvid (som pappa snickrat till mig). Har jag glömt något? Har jag säkert. Vågar inte backa för att kolla - då får jag säkert skriva om hela detta inlägg igen...Idag har det varit vinter i Skåne. SNÖ!! Inte populärt.

Igår (innan snön föll) var jag ute i trädgården i fullt solsken och vårstädade lite iklädd endast långärmad tröja & jeans. Satte bl a penséer i en korg på trädgårdsbordet. Tog en bild av dem i morse efter snön och frysgraderna. Såg lite ledsna ut, med de brukar vara bra på att repa sig.


Passade även på att dela och plantera om vår Aloe, som fått nya "barn". Har aldrig gjort det förut - hoppas de kommer att klara sig! Perfekta att ha till småsår, hundvård m m.


När jag gick med hunden i skogen igår, plockade jag lite grönt och fint blåbärsris som jag satte i vatten när jag kom hem. Nu har bladen redan börjat slå ut. Snart kommer blåbärsblommorna!!


Min betonggubbe ute i rabatten hade fått snö på näsan. Lite kul.


Här kommer lite bilder:

Av Mynta - 5 mars 2008 20:29

Efter att ha varit inne och läst andras bloggar en tid nu, tycker jag det är dags för mig att dela med mig lite av mig själv, mina tankar, min vardag och lite av det som omger mig.


Har intentionen att vara en flitig bloggare som uppdaterar ofta. Älskar nämligen själv bloggar som det händer något i!

Vet inte riktigt hur jag ska presentera mig närmre...

Kanske lite bilder av det som finns i min närhet kan hjälpa till att berätta lite om vem jag är? Vi provar. Här kommer några. Jag är INTE någon duktig fotograf, men jag jobbar på det...Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se