LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 10 april 2008

Skön torsdag

Av Mynta - 10 april 2008 15:31



Ja, kära vänner, idag hamnade jag liksom här igen:


...iklädd linne och velourbrallor (har människan inga andra byxor...?)

(Ser ni förresten min nyinköpta fjärilslavendel i zinkkrukan vid dörren?)


Satt bl a och läste en jättebra kulturtidskrift under namnet "Voltaire".

Utgivare är vårt kraftbolag "Kraft & Kultur" (som vi valde ut när det blev fritt att själv välja elleverantör). Vi har varit helnöjda. Inte nog med att det enbart rör sig om miljömärkt el, dessutom erhåller man diverse rabatter på böcker, film, teater, samt att man erhåller denna tidskrift i samband med elräkningen.


Tog en sedvanlig tur i trädgården.

Lite bilder (giter ni?):

 Mina små vänner - kirskålen. Ovänner för många, men hos mig är de vänner.

Tycker om när de tittar upp (tidigt!) och "snyggar till" och "jämnar ut" med sitt täta, krispiga bladverk längs stenmuren. Kommer i massor; tätt, tätt.

Jag håller efter dem med handgräsklipparen när de börjar ta sig lite för stora friheter. Man kan faktiskt äta dem också. Goda att göra t ex paj eller sallad på. Använd dem ungefär som spenat. Sedan brukar jag även plocka jättesöta buketter av blommorna som blir till längre fram mot sommaren. Jättefina! Dessutom luktar de så gott när man klipper eller plockar dem.



Kungsängsliljor.

En av de coolaste och mest fantastiska blommor jag vet!

Som om Moder Natur målat dem med "schackrute-färg" (ni vet Tomtarnas Verkstad på julafton...). Här hänger de och inväntar lite mer sol och värme.

Ska fota dem när de slagit ut ordentligt. Love them!!



Mina riddarsporrar har satt riktig fart nu. Blommorna på just dessa blir alldeles klarblå när de slår ut. Också favoriter. Men jag lyckas alltid få mjöldagg på dem. Vad kan man göra åt det? Tips, någon?



Kolla - en blå gräsbulle! Konstig inställning på kameran; jag ber om ursäkt.

Denna bild är ett bevis på att det nu är så tillräckligt varmt och torrt i marken, så att även en frusen bullemadam kan tänka sig att lägga sig ner en sväng...min älskade lilla gris!!



På tal om blått:

Nejmen! Här står ju ett stycke blått dåligt samvete!! Har jag inte fått ner den i jorden ännu?? Nej. F´låt.

Ska sen.

Men visst är den fin?


 
 
Gry

Gry

10 april 2008 17:45

Å, så skönt. Det är bara så härligt med våren. Jag brukar passa på att gå ut i solen så fort jag har en chans. Är inte så mycket för just solandet, men att njuta med tidning, kopp kaffe (gärna med glass eller kaka till, fniss...) är oslagbart.

Blir inspirerad att ta tag i balkongen när jag ser dina kort. Vi har stuvat ut en massa annat där under vintern. Hm... måste åtgärdas NU!

Jag har svarat på dina frågor i mina kommentarer. Tänkte i fall flera undrar samma ;-)

Har sett att flera visat upp Kungsängslilja, den är ju så fantastisk fin. Jag har inte lagt märke till den förut, innan jag började blogga. Se, man kan ju lära sig nånting på kuppen, ha,ha... Jag är inte alls duktig med blommor eller växter, så ibland får jag skämmas för alldeles för bristfälliga kunskaper!

Hoppas solen skiner i morgon med; då ska även jag få till en skaplig sittplats på min underbara balkong. Inspiration har ju du bjudit på nu, sen fick jag lite från resan också förståss!

kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Susanne

Susanne

10 april 2008 18:49

Bor vi samma land är du säker? varför bor jag här frågade jag mig direkt??? men underbart njut!( vet att du gör det)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

11 april 2008 09:22

Ville bara säga att jag är så nära att boka en biljett till min barndoms somrar. Din inbjudan är såååå lockande och beskrevs så inspirerande att jag nästan kände det som att jag var där! Åka över till Köpenhamn...jag hoppas att du verkligen uppskattar er närhet till Danmark! Jag älskar känslan man får när man tar färjan över från Helsingborg till Helsingör. En liten skvätt vatten bara mellan men ändå sån skillnad. Att gå på gatorna där på andra sidan sundet är verkligen att vara utomlands. Stämningen är så avslappnad och dialekten så grötig och sköööön. Fast för mig är ju Skåne också en omställning som nästan känns som att vara utomlands. Jag älskar verkligen grötig skånska. När farmor pratade förstod jag inte alltid vad hon sa, men jag "kände" vad hon menade. Sången i dialekten gör mig varm. Tusen kramar till dig och njut av solen åt mig också. Här känns trötstlöst i det gråa vädret. Minusgrader, grått och solfattigt. Vem som helst kan väl deppa ihop då?

 
Johanna

Johanna

11 april 2008 10:01

Aah...det är gott att leva här nere i söder du! Och idag ser det ut att bli ytterligare en solig dag. I like!

Ha en skön helg!

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

11 april 2008 11:24

Hoho så härligt det ser ut. Fick en vår kick i går å rev fram våra utemöbler. Så nu e det bara att njuta så fort solen visar sig ! Ha en go helg ; Kram på dig

http://minblogg-jag.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Ovido - Quiz & Flashcards