LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 21 april 2008

Älska din nästa...

Av Mynta - 21 april 2008 20:53


...såsom dig själv...

Gyllene regeln.  (Brinnande aktuell nu i konfirmationstider!!)

(Men om man inte älskar sig själv - som jag själv har så förbannat svårt för..?)

Vill kunna leva efter detta motto. Min strävan.

Att bekänna sig som kristen innebär för mig en vilja att tro att människan är god. Tron på kärlek människor emellan. Vi vill varandra gott.

Jag känner en oerhörd ödmjukhet inför livet överhuvudtaget. Tar inget för givet. Är innerligt tacksam inför varje ny dag som gryr. Att få ingå i en familj (även i det vidare perspektivet - mor- och farföräldrar...)vänner...


Jag är inte religiös. Går inte i kyrkan mer än andra. Har bara kommit till en punkt i mitt liv då jag plötsligt insett vad "att leva" egentligen kan innebära. Tungt, tungt. Men häftigt! Var närvarande! Känn! SE!

Ser inte Gud som Någon eller Något. Ser honom som en EGENSKAP. En kärleksfull egenskap hos människan...


Nu låter jag som en pingstpastor. Vill jag inte. Mår bara bra och är tillfreds.

Nästan. Jobbar på det taskiga självförtroendet...och svär fortfarande som en borstbindare...


MEN:

Något som ytterligare spär på min vardagslycka är oväntade kärleksfulla händelser såsom t ex:


Oväntad post:

...och vem kan detta vara ifrån, då?

 (Hade ju mina aningar...)


...öppnade kuvertet. Ett rosa paket med prickar samt vidhäftat kort...hmmm...


- Kolla!! Goa, galna Persilja hade skickat dukmatchande servetter till min sons konfirmationskalas!! Blev jätterörd. Ger sonens konfirmation ytterligare djupare dimension på temat kärlek. TACK! Jag tänker förmedla denna känsla till alla inbjudna gäster. Så det så.


När vi ändå snackar kärlek; dottern lattjade lite med kameran när barnen kom hem från skolan. Gräddbullen och sonen har ett speciellt kärleksfullt förhållande. Kolla in denna ögonblicksbild fotad av dottern (låg kvar i kameran när jag skulle ladda upp bilderna på bloggagratis.se):

Älskar blicken från vår fantastiska bulle. Snacka om ömsesidig kärlek!!


...and now over to something completely different:

(kärlek det också, egentligen...)

Mina kungsängsliljor i full blom! Visst är de vackra??

Går och kollar på dem varje dag, nu. Alltid lika fascinerad.

Vördnad. (eller lite modernare - REEEESPECT!!?)(Inför Moder Natur...) 
ANNONS
 
Ingen bild

Persilja

22 april 2008 06:59

Haha, härfitgt vad en liten handling uppe i norr kan väcka för stora känslor i söder! Reeespeeekt! Haha!
Vackert skrivet! Jag blir nästan religiös jag också. Eller böjd inför livets storhet. De passade ju!!! Faktiskt! Kul!
Jag satte kungängsliljor i höstas. De ligger under en isskorpa än så länge...
Men jag hoppas de blir lika vackra som dina.
Mina barn hälsar alltid först och främst på Pommac när de kommer hem. Han får så mycket pussar och kramar och han bara älskar dem. Mig respekterar han och krusar för men barnen tokälskar han. Det är så fantasiskt att se.

 
Susanne

Susanne

22 april 2008 08:04

vad vackert skrivet du tog orden från mina tankar..

http://supermamman.bloggagratis.se

 
miri

miri

22 april 2008 08:26

Tak for et meget smukt indlæg :-)
Elsker også Kungsängsliljor eller Vibeæg, som vi siger på dansk .

http://kærlighed,sagde Losarinas mor

 
Ingen bild

Mynta

22 april 2008 11:13

Persilja: Jamen, servetterna var ju klockrena! Kommer bara att duka med dem. TAAAACK! Puss.
Kombinationen barn & hund tycker jag är så härlig. De kan liksom mötas på en annan dimension, känns det som ibland. Som om de har nåt sorts hemligt språk sinsemellan...

Susanne: Tack. Ibland måste man liksom bara bromsa upp och se sig omkring. Inse vilken skatt man egentligen sitter på. Och ta vara på och verkligen värdesätta den. Varje dag.

Miri: Vibeäg (kan inte få fram ae)? Koolt namn. Ser de ut som vipans ägg, då? Måste kolla i nån fågelbok! Älskar att lära mig nya saker -tack!

 
Helena

Helena

22 april 2008 12:34

Så sant det du skriver. Prästen på dopet talade precis om det du skriver, om kärleken till varandra. Våga älska och erkänna det för andra. Det är inte särskilt svårt att tala om för någon att man älskar den men sen att leva upp till det kan vara svårare.

Så med något religiöst i blicken ( som Karl-Bertil Jonssons ljuva mor sa ) så får vi väll bli bättre på det , så ut å kramas i vårvädret ;) ( Lät det som en missions pastor ? )

Bara att få se din lilla Bulle på bild gör mig lycklig, snacka om villkorslös kärlek. Kram kram

http://minblogg-jag.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se