LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 24 april 2008

Hyllning till Åhléns...

Av Mynta - 24 april 2008 20:47


Idag var jag och sonen iväg till stora staden för ett besök hos astma- och allergidoktorn. Sonen är pollenallergisk och får i och med det astmatiska besvär.

Innan doktorsbesöket gled vi omkring lite i affärer. Jag ville till Åhléns och titta lite - kommer så sällan dit.

Måste säga att jag alltid varit imponerad av Åhléns sortiment. Speciellt vad gäller hemtextil, glas & poslin, samt övrig heminredning. För att inte tala om pappersavdelningen - vilket Mecka!


Jag måste bara visa vad jag föll för, och som då följdaktligen hamnade i min varukorg...


Kolla in:

Är de fantastiska eller är de fantastiska??


Två kaffemuggar med fat som likväl kan användas som "lock" om man dricker utomhus. Kolla insidan (Jag är ju svag för pyntade insidor...):

Äääälskar!!!

Kolla sidorna på faten (är såå svag för sånt här):

 


Till saken hör att maken och jag ständigt har våra kaffekoppar ståendes vid köksvasken. När vi druckit ur sköljer vi kopparna med hett vatten och ställer dem vid vasken igen. Våra diskbänkar är av stavlimmat bokträ. Det bildas lätt fläckar från vattenvåta koppar. Dessa nya från Åhléns med fat till, passar därmed alldeles utmärkt - våra nya favvekoppar/muggar!! Bra va?

Sedan handlar det ju fortfarande om konfirmation inne i min stackars skalle.

Kunde därför inte motstå dessa kaffeservetter som jag lägger fram i samband med att tårtorna dukas fram:

Söta, va? SJÄLVKLART dukar jag med Persiljas servetter först; till själva maten!! Tro inget annat! Är jätteglad för dem. Stort symboliskt värde.


Blev glad när jag fann denna strandkudde som syrran hade nåt liknande redan förra sommaren. Innerkudden är uppblåsbar vinyl och sedan klädd med ett överdrag i velourfrotté. Perfekt för nybadat strandfolk!!

Älskar färgerna. (Har ett stooort strandlakan i turkost våfflad bomull - blir läckert ihopa!) Så hoppas man att folk kollar på min kudde och strandlakan istället för min blekfeta åldriga lekamen...


Förra våren köpte jag en (ful) hammock. Har alltid tyckt om att gunga.

Tänkte jag kunde pimpa den lite. Hammocken hade beigelackerad stålställning, samt beige sittdynor & soltak. Förra året köpte jag därför en vintervit pläd hos IKEA, samt en del kuddar som jag pimpade hammocken med.


I år tänkte jag byta ut soltaket som ju var enfärgat beige mot följande:

Vaxtyget "Florida" från...just det; Åhléns. Kommer att bli skitsnyggt. Ska visa er när jag är färdig! Tyget fanns även i vanlig bomullsmetervara, så jag köpte en meter att göra extra kuddar av, att ha i hammocken.


Inte nog med detta; när jag betalade i kassan erhöll jag en jättefin tygkasse gratis (gissar att man fick den om man överskred en viss summa...)

Men fin var den; kolla:


Det fanns fler grejor som lockade till köp, men jag lyckades behärska mej.


Åhléns & IKEA måste ha väldigt duktiga inköpare och designers knutna till sig.

Det är alltid en fröjd att besöka deras varuhus, tycker jag! Inspirerande!

Så. Nu är jag färdig. Nu ska jag inte handla mer på ett tag.

Börja skapa istället, kvinna!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Persilja

24 april 2008 22:05

NÄ! Vet du att jag stod och höll i bakelseservetterna men så tänkte jag att du redan haft dem eftersom de fanns i fjol också och därför lade jag tillbaka dem. Haha! Vad kul när man kan läsa någons smak så hyfsat! Sommarsaker, hammock. Bah! Inte har du väl kunnat ta fram det redan! Jo, det har du förstås. Här kan det ju falla snö ännu...
Min högsta önskan är en hammock!!! Älskar att gunga i en sån. Eller rättare sagt sitta med fötterna i marken och sakta vippa fram och tillbaka (annars blir jag åksjuk) och så gärna tillsammans med någon som jag sitter och dryftar livets väsentligheter med...

 
Gry

Gry

24 april 2008 22:25

Tack för din omsorg för mig, kära vän.... Jag blir så rörd. Tack för att du finns.

Så mycket fint du hittat på Åhléns! Jag är själv stor fan av samma varuhus som du. Mycket bra design och bra priser. Smart med lock till kaffemuggarna. Vi älskar att ha med kaffet ut, jag och maken, och det är smart med ett lock så inte det hamnar skräp i koppen. Märkena i bokskivan känner jag igen... fullt av dom vid vår diskho också.

Snyggt tyg till hammocken, och bra tips att chocka med knallfärger och mönster på badstranden, ha,ha... Då behöver jag ju inte träna ändå, fniss...

Sov så gott! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
A

A

25 april 2008 08:52

Oj, vilken lyckad shoppingrunda du gjort på Åhléns. Jättefina grejer, allihop!
Hoppas få se bilder på din fina hammock när du "pimpat" den. :)

http://minsoffa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

25 april 2008 09:18

Persilja: Jamen, vad häftigt! Två själar med samma tanke! Kunde inte bara motstå - det fanns bara detta servettpaket kvar. Nu hade de fått in en annan sort med något slagt kakfat på, istället. Inte lika fint i färgerna, tyckte jag!
Jo, det är snart dags att ta fram hammocken igen. Vill bara snygga till den lite, först.
(Svårt att hitta snygga hammockar - tror inte jag sett någon, ännu...och då får man ju fixa till en "egen", istället!)
Du är välkommen som medgungande hedersgäst anytime!! Ring först, så jag hinner lägga in det vita vinet på kylning...

Gry: Vill du gunga tillsammans med mig & Persilja? Du kan få sitta i mitten.

A: Ja, det var en lyckad "tripp" till Åhléns! Klart du ska få se bilder på nypimpad hammock! Återkommer!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se