LIVET ENLIGT MYNTA

Alla inlägg under april 2008

Av Mynta - 15 april 2008 20:32...i nitton bilder. Hoppas ni pallar.

(aspirerar kanske till att bli huvudsponsor hos bloggagratis bilduppladdning...?)Går en vända i min lilla trädgård innan vänninan anländer inför vår gemensamma tisdagspromenad. Klockan är ca 10 på förmiddagen. Solen har precis lyckats bryta igenom molnen efter en kall natt med frysgrader

( runt -3 grader). Ser att en av mina favoriter har börjat komma igång ordentligt; murrevan. Den klättrar uppför väggar & murar, in genom garagedörrar och källarventiler...snart är den översållad av små, lila blommor - jättefin!! Ska fota den när den blommar så ni får se.Ser att min perenna Förgätmigej snart är redo att blomma. Ser ni de SMÅ knopparna?Väninnan och jag har börjat gå. Tar en bild tvärsöver en nyplöjd åker.

För att visa att björkarna antagit den där lila tonen som de får precis innan de får musöron. Kan ni se att en del träd även fått gröna blad (Hägg?).

Endast de med god syn observerar jakttornet på sniskan. Här finns gott om vildsvin. Böndernas hatobjekt nr ett. Förstör deras grödor.Inne i skogen hittar jag en av mina favoriter (jag har MÅÅÅÅNGA!):

Stensöta. Visst är den vacker? Har försökt göra ett eget halssmycke i form av stensöta - så mycket gillar jag den. Mycket estetiskt tilltalande...Stensötan växer invid bäcken som är "vändplatsen" på vår promenad.

Ser ni så grönt det börjar bli runt omkring?

Vid det här laget promenerar jag enbart iklädd t-tröja & joggingbyxor - solen gassar!!På vägen hem ser vi denna vackra varelse. Välkommen Påfågelöga!Ska ju göra matinköp, som vanligt. Hamnar dock alltid på dessa avdelningar, av någon konstig anledning. Mycket roligare! Efter att ha tittat på detta foto efteråt, känner jag att de där krukorna med trollsländan på, faktiskt var jättefina. Kanske skulle investera i en sån också...?Kom hem med en grön tingest. Fyllde den med kärringblommor. Jaja.Kolla! Den blev planterad idag! Fick sällskap av scillor och kirskål...En av mina flyttfåglar fick komma ut och lufta sig - IKEA är en av mina hovleverantörer...Höll ju på att glömma denna! Fanns ju också på trädgårdsavdelningen i mataffärn... Fiiiin!! (Vattenkannan, alltså!)Köper en massa perenna ljungplantor varje höst. Landar ofta på komposten på våren. Denna vår gör jag ett undantag. Planterar dem i en (inte så rolig...) rabatt. Får se hur det går! Notera syren- rotskotten som skjuter upp helt vilt ur jorden!
Gammal goding som också fick komma ut i ljuset idag. Med betoning på GAMMAL...får se vad som hamnar i krukorna. Ev taklök. Gillar taklök...Solen kom fram en andra gång precis innan den försvann bakom grannens tak. Tog fram lite trädgårdsvin (Rosé) & jordnötter till maken och mej.

 Vi satt kvar ute tills armarna fick knottror...Köpte förresten såna här torvtabletter; "Jiffy", idag - för att kunna sätta mina pelargonsticklingar i...Kommer ni ihåg Persiljas "Pimpa ditt sopskåp-tävling?" Jag deltog. Vann inte med mitt HYSTERISKA sopskåp. Har kommit över det nu, faktiskt. (Men det tog lång tid ;) )

Någon som också tyckte det var fint var (INTE min gräddbulle), men en mus!! Har inte haft möss i sopskåpet på flera år. Det kanske var en mus med god smak? Nåväl, lösningen på problemet blev detta:Vilken rutten typ man är, egentligen! Musfällan heter dessutom "Mjölner"... Möss är ursöta varelser, men jag gillar inte när de rumsterar om i mitt sopskåp!! En halvtimma efter denna bild togs, var tragedin ett faktum. Mushimlen nästa. Förlåt...Javisst, ja! Tisdag = lax. Varför frångå sina principer?? Smaskens!!

Dottern och jag njöt......sedan kan jag ju inte gå igenom en vanlig mataffär utan att komma hem med något grönt - vad detta är får framtiden utvisa. Tyckte den kunde vara värd 20 kr...ska bara hitta en kruka!


Nu ska jag besöka ANDRAS bloggar - ha en fortsatt skön kväll, alla!

ANNONS
Av Mynta - 14 april 2008 21:41


...eller Homalocladium Platycladum, som den tydligen heter så fint på latin, fick komma hem till mig idag. Behövde ny grön växt till sonens fönsterbräda. Hittade då denna variant som jag aldrig stött på tidigare.


Härstammar från Salomonöarna, Nya Guinea, där den kan bli fyra meter hög i sin naturliga omgivning!

Twiggy trivs både ute och inne, i sol och i skugga. Klarar temperaturer från 0 - 35 grader. Bör vattnas ofta, men tål uttorkning.


Efter en tid ska den utveckla vita blommor som efter befruktning bildar små röda, efterhand svarta, bär.

Salufördes med rubriken: "Världen bästa luftrenare" & "Framtidens miljöblomma".


Ska bli intressant att se hur den klarar sig...kan liknas lite vid en bombad höstack...


Kul med helt "nya" växter!

ANNONS
Av Mynta - 14 april 2008 07:56Jag tog mig en bloggfri helg. Gjorde ungefär som min lilla gräddbulle här ovan; borrade ner nosen och kopplade av.


 Att hålla igång en blogg får inte bli nåt nytt dåligt samvete. Dåligt samvete har jag så det räcker och blir över. För vad? För allt möjligt (dumt).

Tvätthögar som växer (heela tiden - som i en mardröm, liksom...), kylskåp som behöver städas, golv som behöver våttorkas, vänner som jag borde ringt till mm mm. You name it.

Nej, blogga vill jag göra för att det är kul, och det är det ju. Men bara när man känner att man har tiden till det. Nu har jag tid igen.


Nu är det måndag igen, och helgen har fullkomligt bara svischat iväg.

Igår, söndag, var jag och sonen iväg i några timmar och inhandlade lite nytt & fräscht till hans garderob. Det blev några jeans, tröjor och skor.

Hittade även en snygg vårjacka åt honom. Klippt hos frisör blev han dessutom.

Jag måste ju säga att det blivit extremt dyrt att klippa sig nuförtiden!!

Vet ni vad det kostade att klippa sonen??  -395 kr!! Försökte le naturligt och avslappnat när det var dags att betala. Nästa gång ska jag nog kolla priset INNAN. Inbillar mig att det måste finnas billigare frisörer...


Söndagens väder blev fantastiskt, och jag hann med en liten runda i skogen också (såklart). Kolla vad som hänt:


Kabbelekorna blommar!

Kvällen blev ljus och lång. Vi hade tio grader varmt vid 20-tiden. Tog faktiskt ett glas vitt utomhus i kvällssolen. Längtar efter sommarkvällarna som ska komma...
Av Mynta - 11 april 2008 19:28
...står och nynnar (skrååålar) med till tonerna från Peter Gabriels CD;  "Up", medan jag förbereder kvällens middag:


Tillbehören är preparerade. Till höger : makens och mina blivande rostade ugnsgrönsaker, täckta med olivolja, timjan och flingsalt. Till vänster: Barnens blivande ugnsstekta potatisklyftor,  som ska bli indränkta i olivolja & flingsalt (ligger i vatten i väntan på att ugnen ska bli varm tillräckligt...)


Till detta:


a) putsad, stekt fläskfilé; skivad & stekt i äkta smör,b) stekt bacon & lök (hade visst endast rödlök...)c) blandas ihop tillsammans med tomatpuré & vispgrädde

d) tillsätt dragon, salt & peppar efter smak

e) lägg ett JÄTTESNYGGT  basilikablad ovanpå inför fotografering....

    (värsta matreportaget...)Viktigaste ingrediensen:


-GLÖM INTE!!


Allt blir plötsligt mycket godare. Och trevligare, liksom (fast jag står här vareviga

 j-a dag...).


Mår så gott att jag ler lite extra åt maken...men han ler inte tillbaka.

Undrar varför...


...är det nåt jag sagt?


...ELLER BEROR DET PÅ HUR JAG SER UT?

Vadå? Förkläde medelst praktisk handduk, velourbrallor, fantastiska inneskor - who could ask for more??


-Livet är underbart!!


Förresten; jag köpte ju nåt litet ur IKEAs sommarsortiment:


...eehhh..... amen va f-n...flytta dej!! Ååååhhh!!Så. Det blev dessa väskor. Ultramarin är en av mina favvefärger...

Syns om man liksom passerar vårt hus = dörrar, blomsterlådor, utemöbler...


So out of date. Står på mig, dock.

Ha nu en helt wunderbar fortsatt afton! Det ska jag.


Av Mynta - 11 april 2008 14:58Gjorde en liten Skåneresa idag. Startade hemifrån redan kl nio.

En vanlig syn på den skånska slätten:


-Vindmöllor!

(Så säger vi härnere, alltså - vad säger ni andra?)

Fotot tog jag genom att sträcka ut högerarmen över passagerarplatsen, siktade på måfå (höll ögonen på vägen...), och tryckte av. Lite kul.

Och trafikfarligt, kanske. Allt för att få lite spänning i vardagen...


Jag hade två mål med min resa. Första anhalten:


IKEA i Malmö. Ville se om jag kunde hitta billigt tyg till konfirmationsduk, samt kolla in lite vaser m m. Sommarsortimentet var jag också nyfiken på.

Hittade inget tyg jag ville ha, men jag hittade vaser för 5 kr/styck. Köpte åtta stycken. (Tänkte sedan i bilen hem - varför köper man åtta vaser när man ska duka tre bord? Varför köpte jag inte nio? Pucko.)

Köpte även 16 värmeljushållare i klarglas ( 9 kr för 4 st).


Körde sedan vidare till mål nummer två:


Här tänkte jag att man kanske skulle kunna hitta nåt kul...

Gott om idéer och tyger fanns det i alla fall:


...nästan värt ett besök enbart för att få se hur de hängt upp sina dragkedjor:

Ytterst välorganiserat.


Nästa bild tillägnar jag Persilja - bollfransarnas drottning:


-Skulle jag kanske köpt åt dig, Persilja...? (Sagt med kärlek & välmening)


Här hittade jag i allafall duktyg för en bra peng. Visserligen andrasortering, men helt OK. Kostade 29.90 metern. Köpte 7,5 meter:


Rätt så stadigt bomullstyg...tyckte om färgerna.


Sedan hittade jag ett mönster på boleros. Gillar sådana. Man kan liksom "trolla" med figuren lite, samt piffa upp gamla t-tröjor genom att ha en bolero utanpå, tycker jag.Hittade billiga enfärgade trikåtyger för ändamålet. Tyckte om strukturerna på trikån. Det syns inte på fotot, men det svarta trikåtyget är grovribbat.


När jag kom hem lekte jag lite med duktyget - plockade fram vad jag hade till hands. Här ser ni vaserna från IKEA, samt ljushållarna. Tyvärr har jag inte bestick av denna sorten så det räcker till alla gästerna. Men man kanske kan duka till varannan med dessa...?Annars gillar jag färgerna. Skulle man ha röda servetter också, kanske?

Jag vet att jag sagt vita servetter innan, men tallrikarna är också vita...


Nej, usch, kvinna!!! Skaffa dig ett liv istället, va? Är det sånt här som upptar din tankekraft?? Guuud vad man kan snöa in på småsaker ibland!


Jamen, det är ju faktiskt lite kul.

Att få hålla på med sånt här "tjafs".


Måste jag skämmas nu...?


Av Mynta - 10 april 2008 15:31Ja, kära vänner, idag hamnade jag liksom här igen:


...iklädd linne och velourbrallor (har människan inga andra byxor...?)

(Ser ni förresten min nyinköpta fjärilslavendel i zinkkrukan vid dörren?)


Satt bl a och läste en jättebra kulturtidskrift under namnet "Voltaire".

Utgivare är vårt kraftbolag "Kraft & Kultur" (som vi valde ut när det blev fritt att själv välja elleverantör). Vi har varit helnöjda. Inte nog med att det enbart rör sig om miljömärkt el, dessutom erhåller man diverse rabatter på böcker, film, teater, samt att man erhåller denna tidskrift i samband med elräkningen.


Tog en sedvanlig tur i trädgården.

Lite bilder (giter ni?):

 Mina små vänner - kirskålen. Ovänner för många, men hos mig är de vänner.

Tycker om när de tittar upp (tidigt!) och "snyggar till" och "jämnar ut" med sitt täta, krispiga bladverk längs stenmuren. Kommer i massor; tätt, tätt.

Jag håller efter dem med handgräsklipparen när de börjar ta sig lite för stora friheter. Man kan faktiskt äta dem också. Goda att göra t ex paj eller sallad på. Använd dem ungefär som spenat. Sedan brukar jag även plocka jättesöta buketter av blommorna som blir till längre fram mot sommaren. Jättefina! Dessutom luktar de så gott när man klipper eller plockar dem.Kungsängsliljor.

En av de coolaste och mest fantastiska blommor jag vet!

Som om Moder Natur målat dem med "schackrute-färg" (ni vet Tomtarnas Verkstad på julafton...). Här hänger de och inväntar lite mer sol och värme.

Ska fota dem när de slagit ut ordentligt. Love them!!Mina riddarsporrar har satt riktig fart nu. Blommorna på just dessa blir alldeles klarblå när de slår ut. Också favoriter. Men jag lyckas alltid få mjöldagg på dem. Vad kan man göra åt det? Tips, någon?Kolla - en blå gräsbulle! Konstig inställning på kameran; jag ber om ursäkt.

Denna bild är ett bevis på att det nu är så tillräckligt varmt och torrt i marken, så att även en frusen bullemadam kan tänka sig att lägga sig ner en sväng...min älskade lilla gris!!På tal om blått:

Nejmen! Här står ju ett stycke blått dåligt samvete!! Har jag inte fått ner den i jorden ännu?? Nej. F´låt.

Ska sen.

Men visst är den fin?


Av Mynta - 9 april 2008 10:21

...måste jag ju säga gäller om mitt tidigare inlägg angående sonens konfirmation!

Lät ju nästan som min egen mamma. Och det vill man ju inte. Inte redan.


Nej här kommer lite rå & brutal motvikt, bara för det.

Hans Lindström är en av mina favoriter. Just nu handlar det om serier som han publicerat i olika jakttidningar på hans hemsida: www.bonton.se

Visst är han rolig? Gå in på hans hemsida och kolla in fler roligheter!!

Så, nu råder det  lite balans igen...

Av Mynta - 9 april 2008 08:05

Sonen går ju som bekant och konfirmationsläser. Själva konfirmationen ska äga rum lördagen den tredje maj.
Jag har just insett att det är dags att tänka till och planera lite inför detta.

Tog papper och penna med mig i sängen igårkväll och skissade lite.

Vi kommer antagligen att bli runt 25 personer som uppvaktar honom.

Behöver tänka mat &dryck, dukning, presenter, kläder...


Kom fram till följande:

Mat: Marinerad kycklingfilé, pastasallad, Tzatziki, Hummus, Hembakt bröd (brytbröd i långpanna), oliver...

Dryck: Vitt vin, cider, mineralvatten, läsk


Kaffe och tårta (från konditori)


Dukning: Här gäller det att möblera om i vårt lilla hus. För några år sedan köpte vi två hopfällbara extrabord samt 8 klaffstolar billigt på Harald Nyborg.

Dessa åker alltid fram vid våra kalas. De får komplettera redan befintligt bord & stolar. Vi blir nämligen så många! Samma år inhandlade vi billiga vita tallrikar (5 kr/st), vinglas & bestick på IKEA. Så nu har vi alltid en komplett "kalasuppsättning" att ta fram. Känns lite skönt.

Sedan kan man ju variera med dukar, servetter, ljus & blommor...


Maten ställs fram på pianot (!) samt på en köpmansdisk som vi också har i vardagsrummet där vi håller till på våra kalas. Är det mycket mat som ska fram får vi ställa fram mat i köket också. Gästerna får liksom gå runt och "plocka på sig" med tallriken i handen.


Till konfirmationen är jag sugen på några krispiga ljusgröna dukar (gärna mönstrade) - kollar överallt i alla affärer. Har inte hittat några än. (Tips mottages tacksamt...) De får inte vara för dyra, eftersom jag behöver TRE! Har tänkt att man faktiskt också t ex skulle kunna köpa påslakan som man kan sprätta upp och använda som dukar - eller gardiner...

Ljusgrönt och vitt är i allafall färgerna som gäller. Har redan små ljushållare i klarglas från IKEA (10 - 12 st) - tror jag ska använda dem. Vita blommor vill jag också ha på borden - kanske vita liljor eller ranunkler i små blomvaser...? Helvita servetter.


Presenter:

Ja, vad ger man? Givetvis ska han få ett smyckeskors av oss. Tänkte ett stilrent i silver med lädersnöre. Sedan ev en snygg klocka, för det har han ingen. Han önskar sig inget. Kan man önska pengar som konfirmationspresent av släktingarna? Lite kluven där. Annars är väl risken att han blir överöst med sedelklämmor, manschettknappar och diverse silverattiraljer (som han inte kommer att använda...)


Sedan måste vi fixa någon ny fräsch skjorta, ljusa byxor samt skor till honom. Vit t-tröja utan tryck att ha under kåpan har vi redan fixat.

Klippning måste vi ordna...


Mycket att tänka på här...måste fixa lite nytt kaffe till mitt trötta huvud, känner jag.


Men vad tycker ni - känns mitt skissande OK? Fler matidéer? Dukningsidéer?

Tar tacksamt emot alla tips & råd.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se