LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 21 maj 2008

Liv och död

Av Mynta - 21 maj 2008 08:51


Jag gillar ju såna här:


Har alltid avokador hemma. Äter dem som andra äter äpplen & bananer...


(Ooops - där ligger ju mina limefrukter - torkade!! Såå betecknande för mitt liv överhuvudtaget; har allt för mycket på gång SAMTIDIGT; vill SÅ mycket, att till slut blir nästan INGENTING gjort - allt krockar liksom och blir till en kaosartad gröt av intryck och inspiration som ställer sig på kö i hjärnan. Är det förresten någon mer än jag som fattar vad jag menar...?)


Nåja; till saken: eftersom jag gillar avokador, tänkte jag försöka mig på att odla mitt eget avokadoträd. Så nu har jag gjort såhär:Tagit en styck avokadokärna, sköljt den och lagt den att torka upp i ca två dagar i köksfönstret. Jo, det är den där runda saken till höger i bild - mitt (kamerans) fokus är inte det bästa denna morgon...

Ska plantera den sedan. Spännande fortsättning följer.


Förresten på tal om intorkade limefrukter; jag har kvar "julapelsiner" från två jular bakåt i tiden. Fråga mig inte varför. De luktar varken kryddnejlika eller apelsin längre. Men de är rätt dekorativa, kanske (?).

Tog en taskig bild:


Samlar damm i översta korgen som hänger i köket...


Idag ska jag stå bakom disk igen.

Måste stryka en blus...ha en bra dag, alla!


 
ANNONS
 
Gry

Gry

21 maj 2008 10:24

Spännande, spännande! Med avocadoträdet alltså, fniss. Jag vet precis vad du menar med allt som krockar i hjärnan sen blir ingenting gjort... Det är liksom för mycket som vill ut på en gång... Blir för trångt då, kaotiskt.

Ha en fin arbetsdag! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

21 maj 2008 17:32

Gissa om jag känner igen mig! Okej igår var jag inte sån, men oftast är jag sån. Och särskilt syns det bland grönsaker och i kylskåpen. Jäst som skulle bli bröd blir torrjäst...
Chili som skulle bli mat blev torr och skrynklig och seg chili i fruktfatet osv osv...
Det är precis som du säger kö i hjärnan och då blir det likso trafikstockning. Ingen bra känsla. Men jag har ALDRIG kunnat göra en sak och bara den.

 
winnerhorse

winnerhorse

21 maj 2008 23:04

Tjejer- är det inte dessa grötdagar då tankarna står på kö som berikar oss till stordåd. Tänk, nästa dag kommer en tanke i taget och vi GÖR stordåd.

Och egentligen är det så konstigt att tankarna köar- de flesta av oss vaknar med ett excelark i oss, gympadojjor, frukt, badkläder, ogräsmedel, tina köttfärs till middagen och ja visst ja- dra in lite stålar på jobbet också OCH vara en god maka och mor.
Sen ska vi blogga också. Och vara kreativa!
Vi är helt enkelt fantastiska! :)

http://www.winnerhorse.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

22 maj 2008 20:15

Gry: Får se vad det blir av min kärna - ska nog plantera den imorgon...

Persilja: En sak i taget har heller aldrig varit min melodi. (Gäller även när jag äter godis, t ex - in med ALLT på en gång, så man inte kan prata med nån på tio minuter...gott och mixa olika smaker, säger jag då till mitt pinsamma försvar...)

Winnerhorse: YES! Vi ÄR fantastiska!
Men jag har aldrig någon nästa dag då tankarna kommer en i taget - då kommer ju NYA som också vill vara med och trängas!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se