LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 13 juni 2008

Urholkat

Av Mynta - 13 juni 2008 14:33


...börjar det bli nu, det här med mitt holkprojekt...

Men detta blir sista bilderna - jag lovar!

Blev ju färdig med dem igårkväll:Här är man ju i gott sällskap; eller hur??

Min Myntaholk i mitten, flankerad av Stig Lindberg-holk till vänster och Gudrun Sjödén-holk till höger...Min "egen" holk fick bli gulddekorerad med favoritformen; spiraler.

Taket målades i min absoluta favoritfärg; ultramarin.

Gillar ju prickar - så det fick även bli lite prickbårder!Ni som kan er Stig Lindberg, ser ju att framsidan är dekorerad med hans Berså-mönster. Mönstret på taket är inspirerat av hans Domino-serie....och såhär blev slutligen min Gudrun Sjödén-holk - mycket bättre än den tidigare varianten! Här målade jag några typiska Gudrun-dekorer med Falu rödfärg (medan jag sneglade på den danska TV-serien "Brottet"...)

Taket fick lite typiska Gudrunränder...-Nejmen! Vad gör du? Du kan ju inte bara komma och tränga dig på sådär!!?

-Vadå? Skulle bara kolla, ju. Ska vi inte gå ut och gå eller nåt istället?

 Eller bjuder du på nåt gott...?


Nu återstår bara att spika upp holkarna på husväggen därute - får be mannen när han kommer hem från jobb - han är lite längre än jag, samt lite smidigare med hammaren...


Idag har jag förresten sjungit "Den blomstertid nu kommer" i kyrkan vid dotterns skolavslutning - mysigt! Nu har barnen ÄNTLIGEN sommarlov!!

Maken går på semester idag (fyra veckor) - det har han verkligen sett fram emot!


Ikväll bär det iväg på studentkalas - ska också bli kul!


Jag köpte jordgubbar på vägen hem från kyrkan; det är nog dags att sätta tänderna i dem, känns det som.


-SOMMARLOV!!!

 
ANNONS
 
winnerhorse

winnerhorse

13 juni 2008 15:47

Oaaaaaoooooooo- vilka holkar! jag vill bli en mes och bygga bo i den Lindbergska tror jag. Går det att göra en penseeholk tror du? köpte du holkarna trärena eller i byggsats eller ( tar mig för pannan) snickrad eihop dem bara så där? Hur gick det förresten med penseerna?

http://www.winnerhorse.bloggagratis.se

 
Johanna

Johanna

13 juni 2008 16:25

Mycket snygga! Lyllo de fåglarna som får bo där. Min far har gjort ett trevåningshus till fåglarna i deras trädgård. Där är det poppis att bo. Det blev uthyrt meddetsamma! =)
Jag hoppas inte detta blev sista bilden på holkarna, för jag vill gärna se dem när de är på sin rätta plats oxå!

Ha det gott!

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lucia

13 juni 2008 20:40

Va glada alla små pippisar ska bli över dessa lyxiga holkar!! De är hur snygga som helst! Jag gillar alla lika mycket. Gillade även den "tidigare" Gudrun Sjödén holken väldigt mycket. Men så är jag ju också väldigt mycket för mönster och färger i en enda krock. Duktiga, kreativa du!
Härligt med sommarlov också.Om bara den goa värmen kunde komma tillbaka, hallååå....??

 
Ingen bild

Persilja

13 juni 2008 21:55

MYCKET snyggt och mycket estetiskt! Kul idé!

 
Ingen bild

Mynta

13 juni 2008 22:52

Winnerhorse: Jag köpte tre brunbetsade, färdigsnickrade holkar för 30 kr/st...klart det går att gör en penséeholk! (tror jag)! Måste bara prova! Får köra iväg och kolla om det fortfarande finns likadana holkar kvar att köpa...
Penséerna är torkade och klara - kan visa dig i ett kommande inlägg!

Johanna: Tackar! Jag skulle också vilja ha en flervåningsholk!! Får se om det kan bli ett kommande sommarprojekt. Ska kanske arrangera en hel holk-stad?? Hade ju varit coolt!! Vet inte om jag vågar fota dessa holkar än en gång när de väl är uppsatta - då kräker ni väl på mig...

Lucia: Tack för allt beröm! Ska bli kul att se om någon fågel vågar slå sig ner...
Ja, vart tog sommaren vägen? Det började ju så bra...

Persilja: Tackar, tackar! Är full av knasiga idéer som jag tvingar mig själv att genomföra...

 
susanne

susanne

15 juni 2008 09:35

som vanligt helt underbara.. ja verkligen estetiskt så fint... var ska dom bo? holkarna? brevid altan flaggan? eller inne?

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Gry

Gry

15 juni 2008 21:57

Men du är ju inte KLOK!!!! Hur har du fixat det svart-vita mönstret!!?? Måste haft mall eller schablon, tänkte jag först, men inser att det inte är din melodi. Så jag måste bara sitta här med gapande mun och förvånad min.... Vilken konstnär du är! Jag är inte ett dugg förvånad efter reportaget med dina föräldrar..... Det måste ju ha droppat nånting på dig med ;-)

Ha en skön semester! SEMESTER, thohooooo ;-)

KRAAAMMMM Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
A

A

16 juni 2008 15:10

Alla holkarna är jättefina, men "Mynta-holken" är min absoluta favorit.
Jag vill flytta in!

http://minsoffa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se