LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2008

Pink Floyd & Begonior (tantvarning??)

Av Mynta - 26 augusti 2008 20:15


Gick runt i vårt lilla hus och vattnade blommor & växter som en annan liten tant...

Kom (en aaaning motvilligt) fram till att jag nog hyser en viss förkärlek till begonior av allehanda slag. MOTVILLIGT. Begonior är tantiga. Och tråkiga.

Sägs det.

Men mina är helt fantastiska!

Kolla:

Vilka läckra, köttigt röda blommor!!


Och denna:

Denna har jag visat i ett tidigare inlägg: Här föll jag för det svart-blodröda bladverket- när solens strålar lyser igenom bladen framträder en helt ofattbar blodröd färg!!


Denna har jag fått av  mamma, och kommer åter varje sommar, efter att den "sovit" helt under jord under vinter & vår:


Jag vet faktiskt inte vad någon av dem heter...

Gemensamt för dem alla, är det "köttiga" bladverket och de färgstarka blommorna (och bladen). Den "svarta" varianten, har jag aldrig sett blomma än...


Under tiden jag vattnade blommorna tänkte jag på att jag nog ville bjuda på lite favve-musik i dagens inlägg.  Det skulle vara musik som haft avgörande betydelse i min "musik-utveckling", tänkte jag.

Pink Floyd for genast genom min hjärna (tog en genväg genom själ & hjärta).

Vilken låt skulle jag välja?

Denna "poppade upp" först:


 
ANNONS
 
susanne

susanne

27 augusti 2008 07:41

de är inte tantiga jag gillar ju dem.. och jag är väl ingen tant??!! ha ha.. skämt och sido rex begonior finns i de mest underbara blad ställningar och färger.. min limegröna med mörk lilafläckar dog :(
letar nya... nu när jag behöver nya roliga växter

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiljan

27 augusti 2008 08:30

Ja, jag kan erkänna att jag hyser viss fördom mot begonior, men det raseras direkt när jag ser dina. De ser tuffa och ungdomliga ut! Sen är det ju faktiskt fint att vara tant, om man tänker efter. Nåt rörande och vackert och coolt. Jag ser tanten i mig ibland (ofta) och blir lite rörd. Jag ser ut som min mamma och mina mostrar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se