LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2008

Skolstartstider...

Av Mynta - 27 augusti 2008 21:50


Jag gillar när barnen börjar skolan igen efter sommarlovet.

Vardagen får någorlunda struktur igen, vad gäller mattider, sovtider m m.

Visst älskar jag sol, sommar  & semester - men i lagom dos.

Nu känner man sig faktiskt redo att ta tag i saker igen! Nystart!


Hösten är en underbar årstid.

Morgnarna är skönt kyliga, och dofterna utanför dörren av fuktig mossa och multnande löv är ytterst behaglig.

Det skymmer lite tidigare; man tänder ljus inomhus och myser.

Sovrumsfönstret med sin lilla glipa låter skön & sval höstnattluft sippra in över kudden i precis lagom dos. Bokläsning i sängen hör till. Nu kan man t o m tänka sig att lägga sig lite innan vanliga "bedtime-tiden" - bara för att det är så mysigt!


Med två tonåringar i högstadiet, har det blivit en hel del skolböcker som måste kläs. Men bokomslag är ju såå töntigt (tycker barnen).

(Själv har jag ALLTID älskat varje skolstart ända sedan första klass upp till universitetet enkom för den härliga känslan att få välja nya bokomslag, pennor, suddisar, pennskrin, kollegieblock, skolväska mm mm. RIKTIG nördvarning...)


Efter mycket om och men blev resultatet detta för mina två tonåringar:Återigen blev gamla trofasta Åhléns min räddare i nöden; de hade enfärgat svart bokomslag. Detta har varvats med dubbelt tidningspapper (lokalblaskan). Markerar lagom distans, sådär...

Huvudsaken är ju att böckerna blir klädda. I dagens resursfattiga skola är detta en påtvingad nödvändighet...


Nej, hörni, nu väntar en skön, sval säng och en god bok!!

-Må gott!

 
ANNONS
 
Rosa

Rosa

28 augusti 2008 07:25

Så lurt å bruke avispapir. Jeg bruker gråpapir på ungene sine bøker, og de er fornøyd med det.Men det blir jo litt morsommere med avis!!! Og jeg er enig med deg, det var jo et av høydepunktene med skolestart, å få velge bokomslag. Kanskje det er forskjell på gutter og jenter...mine gutter bryr seg hvertfall ikke!

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se