LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2008

I kräftans vän(d)krets

Av Mynta - 29 augusti 2008 18:24

 


Igår hade jag några tjejkompisar hemma hos mig på "kräftskiva".

Vi är några stycken från vår lilla by som träffas ett antal gånger per år.

Alla är mammor, och vi är alla födda någon gång på 60-talet. Vi började träffas som ett slags föräldranätverk när våra barn var små, och vi har fortsatt att träffas genom åren. Jättetrevligt! Nu är de flesta av våra barn stora, men vi känner att vi fortfarande har behov att träffas och ventilera stort som smått.

Ibland gör vi saker tillsammans, som t ex går på teater, badar på kallbadhus, rider, plockar svamp, lagar mat, byter böcker, byter växter...


Det blev några dillkonor över efter skivan. Jag satte en av dem i en ensam vas. Vet inte vad det är med dem som gör att jag gillar dem så mycket - kanske kombinationen av väldoft och form?

Håll med om att de är vackra!!?


Kommer ni ihåg när jag satte nya blommor i mina blomlådor, efter de vita penséerna? Jag planterade ju helichrysumplantor (rabatteternell).

Nu börjar de bli så där härligt oregerliga och bångstyriga. Precis som jag vill ha dem! De kommer att hålla långt in i oktober!! Jag tycker de är såå häftiga! Väl värda varenda krona...


Man ser dem t o m inifrån! De trycker sig upp mot halva rutan!

När man tittar ut känns det som om det växer  stoooora buskar under fönsterna!


Idag sover sonen över tillsammans med sin niondeklass i en scoutstuga nere vid havet i Simrishamn. Maken är med som en av föräldrarna. Således är dottern och jag kvar här hemma. Då passar vi på att äta laxfilé som pojkarna alltid annars ratar. Ska bli gott!!


Jobbar som vanligt imorgon och ska åter få träffa lördagsfolket.

Bäst jag går upp och kollar efter i garderoben vad jag ska ha på mig - måste stryka...


Ha en skön fredagkväll! (Det ska jag! Solen har lyst hela dagen, och det har varit VARMT i solen. Satt en stund och läste i nylånade biblioteksböcker tillsammans med ett glas rött - måste vara så man ska leva!?)

 
ANNONS
 
Ingen bild

winnerhorse

31 augusti 2008 21:23

Vad fint du gjort det, samstämmigt och enhetligt. Väldigt fint. Man ska som gäst alltid lägga märke till det. Att värden eller värdinnan verkligen lagt ned lite möda. Många gånger går det en obemärkt förbi, det är synd. Hoppas dina vänner märkte det jag ser!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se