LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 19 september 2008

Grönt...

Av Mynta - 19 september 2008 08:20


Gjorde ett besök i stora staden igår - bristen på någon slags frisyr har varit påtaglig under många morgontoalett-sessioner...klämmor, hårband, spray m m, kunde inte längre dölja det faktum att något borde göras...

Körde således in till staden och chansade på drop in-tid hos frisören - och se; de kunde klippa mig omedelbums! Såå skönt att vara lättfriserad igen!!


När man väl kört de där 5,5 milen, får man ju passa på att springa igenom lite affärer för att liksom fylla på inspirationskontot ( & nagga bankkontot?). Igår var jag nog lite grön...I skolen icke förakta Clas Ohlson - ty där finnes ibland små (s)katter bland ett till synes oändligt antal hermeliner...dessa fick ersätta ett antal sorgliga skepnader i köksskåpet hemma - fina, va? Känns 70-tal!


Min eviga kärlekshistoria med Åhléns lär aldrig ta slut:


Hittade denna lilla filtbrosch (lilla & lilla - den mäter 12x12cm!).


När vi ändå är inne på grönt, så tog jag in lite från trädgården också:


...tog in de få tomater som fanns kvar, plus lite vindruvor.

Tänkte faktiskt steka de gröna tomaterna i lite olivolja & flingsalt senare idag - mamma påstår att det ska vara så gott! (Kommer ni ihåg filmen (och boken av Fannie Flagg); "Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café - visst var den bra?? I filmen panerade de sina tomater - det tänker inte jag göra idag - känns fräschare att bara steka dem som de är...)


Kånkade in ytterligare en grön vän igårkväll:


...eller rättare sagt; maken fick kånka in...den här vännen har nämligen blivit ordentligt stor & tung! Jag fegade ur efter att ha hört meteorologen igårkväll - det skulle bli en kall natt...


Såhär ser utsikten från vårt toafönster ut på morgnarna nu

när det börjat bli lite kyligare:


...iskalla dimmor och frostkysst gräs - en rätt vacker syn, ändå!
Förde undan min gröna "skördeskål" på frukostbordet och blev genast varse hur vackert det blev tillsammans med mina plockade rödklöverblommor från hundpromenaden samt kandelabern; var ju tvungen att föreviga!

(nej; jag tänder inte ALLA ljusen i kandelabern på en gång på morgonen - man får väl hushålla med resurserna - en av mina "snålevarianter"... =) )

 
ANNONS
 
A

A

19 september 2008 10:55

Tycker verkligen om din blogg.
Mycket fina bilder och inspiration. Tack!
Ha en skön fredag!

http://minsoffa.blogg.se

 
Maria

Maria

19 september 2008 21:10

Hej du! Gjorde din pestokyckling ikväll o den gjorde succé. Receptet, ge oss receptet skallade de mätta o belåtna skarorna...elr skarorna...de övriga 12 som åt den ;)
Tusen tack för supergott och superenkelt recept!!!
Kram

http://galtoroad

 
Ingen bild

Mynta

20 september 2008 08:52

A: Vad kul (blossar lite i ansiktet, nu...)!!
Tack för de snälla orden! Må gott!

Maria: Tjoho vad kul!! Älskar enkla & goda recept själv - delar gärna med mig av dem, så fler kan dra nytta av dem - fler lär det bli!! Kram!

 
Tant Grön

Tant Grön

21 september 2008 19:59

Oj, oj, oj, jag ser att jag genast måste bege mig till Claes Ohlsson, hi, hi!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

25 september 2008 23:10

Nu har jag varit där :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

26 september 2008 00:36

Tant Grön: Vad kul!! Köpte du några?
Jag glömde ju säga att de faktiskt även var stapelbara! Praktiskt för redan trånga köksskåp...

 
Tant Grön

Tant Grön

30 september 2008 23:35

Ja, men visst vet du. Jag köpte två kartonger! Och det bästa är ju precis som du säger att de är stapelbara. Jag behövde inte ens ta bort de plastmuggar som vi hade, fula, men väldigt praktiska till barnen, går inte sönder när de far i backen, vilket de gär väldigt ofta :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se