LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 19 september 2008

Brunch med Glenn Strömberg

Av Mynta - 19 september 2008 21:54


(...tror ni jag fintade hit några stackars Googlare, nu??)


...men jag far inte med några lögner - bara halva sanningar;

jag åt brunch idag, och den innehöll bl a goda droppar från hans citronolivolja...


Skivade de gröna tomaterna samt en krum squash som jag lyckades rädda undan första frosten...Sedan stekte jag dem på hög värme i citronolivolja + vanlig olivolja.

Saltade med flingsalt och öste på Timjan (min favvekrydda!)Smulade över fetaost, bredde tre (gillar treenighet...) Finncrisp med Bregott, lade på rökt skinka & röd köpetomat. Isvatten till.


-Vassegoa!! (Skånska för "Låt er väl smaka!")Instant pimp del 2


På mitt kära Åhléns fann jag ju även denna filtbrosch - slet av broschnålen och började sy fast den på vänster jackärm - precis som en tatuering!!

Rätt coolt, va?

 


Pimpningen lär fortsätta...


 
ANNONS
 
susanne

susanne

20 september 2008 06:55

Synd att man inte var i när heten då ser helt underbart gott ut!
Pimpningen ser ut att bli som bör.. snyggt ala mynta ;)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

20 september 2008 08:54

Hade du kommit förbi, hade vi delat!!
Gott blev det i alla fall!! Visst blir pimpningen av min jacka lite kul??
Kram!

 
Ingen bild

Persila

20 september 2008 16:14

1. (Fel inlägg jag vet men jag är lat) Så fina glas! Måste genast slinka in på den tråkaffären och se om de har kvar såna. Görfina!!!
2: Stekta gröna tomater! Så gudomligt det lät. Har aldrig provat trots att jag sett filmen ett antal gånger. Har inte ens provat gröna tomater...
3: The pimping is incredible!!! Le pimpinette est incrediblö (ja jag vet ju att du föredrar franska .)
4:Bahöver du mera spets till nederkanten så har jag liknande fast brun. Säg bara till så kastar jag iväg nån/några meter!
5: Hur mådde Malmön?
6: Att era bjökar ha lika mycket gult i sig som våra förvånar mig enormt! Nåja, kanske lite mindre ser jag nu när jag kastar ut ögat genom fönstret...

 
Ingen bild

Mynta

20 september 2008 17:04

Persila (!):
1. Visst var de väl fina? Bra till BÅDE mjölk & vin...
2. Gott!!! Har provätit gröna inlagda tidigare, men inte stekta...
3. Merrsii, merrsii mon ami!! (det rimmade, ju!! =)
4. Du är j bara för söt - men jag vill ha SVAAART!!! (Fixar jag rätt lätt; men tack i alla fall...puss)
. Malmön vet jag ing om - jag var i Helsingborg (närmre!)! Jag vet att jag sagt Stora Staden i tidigare inlägg om Malmö, men jämfört med orten där jag bor är all städer STOOORA!! Annars mådde Helsingbog ypperligt! Min älsklingsstad - jag är född & uppvuxen där...
6. ...nu ska du nog gå och hämta tillbaks ditt öga som du just kastade ut genom fönstret...

 
Ingen bild

Persilaj

20 september 2008 17:18

Min mamma och pappa förlovade sig uppe i Kärnan. Själv trampade jag i en fet hundskit utanför Kärnan sist vi var där. Jag älskar oxå Helsingborg och bara det att färjan över till mysiga dejliga Helsingör bara tar typ 20min gör ju inte saken sämre. Nån gång VILL jag bo i Skåne. Tror du jag hinner det? (Nä, svara inte, gillar inte profetior, är så skrockfull.) KRAAAM!

 
Ingen bild

Mynta

20 september 2008 21:37

Nämen, nu får du ju sluta! Trodde inte vi kom varandra närmre än L-hed!! Nu har dina parenteser förlovat sig i min hemstad - och du har varit här tidigare - norrlänning som du är!!! Mysiga Helsingör - så rätt så rätt så!! Jag har faktiskt sommarjobbat i kiosken på Öresundsfärjorna i åtskilliga år under min ungdom!! Klart du ska bo i Skåne nån gång! Du kan testa lite genom att bo hos mig lite först!!
Betyder det förresten inte TUR att trampa i en hundskit??
Kram tillbaka!

 
Ingen bild

Persilaj

20 september 2008 22:13

Ska vi ta det på grötig skånska eller sävlig norrbottniska? Jag kör rikssvenska så att eventuella andra läsare förstår. Tänkte bara kommentera det där med ögat. Jag jobbade med en helfinsk kille en gång som hette Jukka Olli (hej Jukka om du läser detta när du googlat dig hit); han berättade om sina första år i Sverige och hur svårt vissa uttryck var. T ex när någon bad honom "kasta ett öga" på något. Då blev han fundersam, rentav lite rädd. Och när han gick runt med kaffepannan och frågade om någon ville ha mer kaffe och de svarade "jo tack en mun". Då snurrade tankarna i hans huvud: "ska jag hälla i min mun först och spotta ut i koppen eller ska jag hälla direkt i deras mun?". Jag skrattade mycket gott åt alla hans funderingar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se