LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2008

Nya grannar

Av Mynta - 6 oktober 2008 08:26


Vi har fått nya grannar.

De är rätt många, och jag pratar med dem varje dag.


Här är en av dem. Ni kan se hur nära inpå oss de är - en av våra staketpinnar syns i förgrunden.


Kommer på mig själv med att titta ut genom fönstret allt oftare - för att se var de befinner sig, och vad de gör...


...men de gör ju samma saker hela tiden - betar, idisslar, lunkar runt...Var bara tvungen att hämta kameran imorse när jag släppte ut gräddbullen på morgonkissrundan! Kor i gryningsljus...En halvtimme senare; kor i morgondis...


Nej, nu ska jag sluta. Ko-lossalt insnöad man kan bli, då...


Annars har det varit en lugn helg.

Mat har lagats i vanlig ordning. Fredagens fläskfilégryta blev pimpad med lite nyskördade lingon. Gott & mycket vackert!


Söndagen blev faktiskt en soppedag. Ja, jag vet - det skulle ju bli soppemåndagar här, men det blåste och regnade ute hela dagen, så vi kände för att äta soppa - extramysigt att kura över en soppskål & tända ljus, då!

Tog en bild medan soppan puttrade på spisen:


Oj!

Det gick visst inte så bra...

Här är en del av ingredienserna, i alla fall:


Vad blev det av detta, då?

Jo:


Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa efter recept från Persilja!

(De sålde kycklingfiléer jättebilligt i lokala ICA-affären, nämligen...)

-Mycket god soppa!


Det är ju meningen att jag ska virka en halsduk - har inte vågat börja än.

Eller rättare sagt; jag har inte hittat de färger på garn som jag vill använda.

Hur som helst, så skulle jag iallafall nysta garn av en härva ullgarn som jag köpt. Har fått låna en garnvinda av mamma. Så mycket lättare att använda jämfört med stolsryggen som det annars brukar bli!


Nu när jag ser bilden, måste jag ju bara visa ett av mina loppisfynd från i somras:


En gammal bakelit-telefon!!

Fullkomligt ääälskar den!

(Telefonnumret är inte vårt - lappen satt på när jag köpte den!)


Vilken känsla att lyfta luren (tuuung!), och sedan slå telefonnumret med nummerskivan!!

För att inte tala om när den ringer!!

Ett härligt, genomskärande ljud som det inte går att missa!! Sedan plingar det lite när man avslutat sitt samtal och lagt på luren - MYSIGT!!!

Kan inte hjälpa det; men jag är helt såld på den!


Vad lite det behövs för att man ska bli glad, egentligen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Persilaj

6 oktober 2008 09:25

Jag älskar kor. Vi ser kor också fast de är inte lika vackra som era kogrannar. Våra är biffkor med hår och de ser mycket manligare och tjuraktigare ut än era vackra svartvita skönheter. Med det är kor iallfall. Härligt att ha kor som glor så nära! Vad säger gräddbullen? Hon matchar ju! Vad kul att du lagade Tom Ka Gai! Visst är den god! Mums. Det blir den hos oss idag.

 
rosalucia

rosalucia

6 oktober 2008 10:03

Ååa vad många härliga bilder!!! Morfar hade kor när jag var liten..vilka mysiga minnen som dök upp!
För att inte tala om maten..nästan känner hur gott det luktar!!
Telefonen-Vilket FYND!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

winnerhorse

7 oktober 2008 13:21

Men mynta, vilka fina grannar! Och du telefonen - visst luktar den bakelit också? Den doften kommer man aldrig att glömma. samma som när man luktade sig till stencilerna i skolan, kommer du ihåg? Nästan som ätticka...those were the days.

Min mellersta dotter har många särdeles förmågor, en är att hon kan "tala" med kossor. Detta var i Skåne, hon radade upp alla kossor på rad, fan trot, men hon gjorde det flera gånger, magiskt. Så fort min mamma kom, som är rädd för kossor så stack dom åt alla olika håll, själv smög jag fram och då stod dom kvar. Ägaren hade aldrig sett något liknande. Spooky!

 
Helena

Helena

7 oktober 2008 17:17

Muuu på dig då ;)
När jag ser kor kommer jag å tänka på min å mannens tält semester för många år sen.En morgon vaknade jag av ett frustande å blåsande utanför tältduken. Jag väckte mannen och trodde på allvar att vi fått någon äckel gubbe som stod utanför tältet å höll på. Sakta drog mannen ner dragkedjan på tältduken å in på oss stirrade ett par stora bruna ögon på oss.Bara en koooo som rymt från hagen brevid.Ha ha ha

http://minblogg-jag.blogspot.com

 
Maria

Maria

7 oktober 2008 20:41

Vilka härliga nya grannar du fått! Jag gillar kossor, snacka om ett laid-back liv alltså.

Fläskfilégrytan såg mumsig ut...kanske du bjuder på ett recept??

http://galtoroad

 
Lisa Persson

Lisa Persson

8 oktober 2008 08:53

*LER* du har kor och jag mina höns.
Det är så härligt med djur.
Sen dina bilder är helt otroligt vackra måste jag säga. En mysig blogg har du.
Mvh Lisa Persson

http://unikajag.se

 
Ingen bild

Mynta

8 oktober 2008 11:10

Persilja: Ja, visst är kor mysiga? Så harmoniska, liksom. Vår gräddbulle blir liite nervös och kan börja skälla om de kommer föör nära, eller för väsen...
Ang Tom Ka Gai: Jag tror jag "oskadliggjorde" den färska chilin alltför ambitiöst - saknade hettan. Tog nämligen bort både frön och mellanväggar. Nästa gång låter jag nog mellanväggarna sitta kvar...

Rosalucia: Då har du t o m fått KLAPPA kor hos din morfar? Lyckliga du!

Winnerhorse: Nej, jag känner ingen "bakelit-doft"! Kanske tidens tand har eliminerat den?
Ååh - stencilerna i skolan - jag Äälskade doften!! Precis som doften av en "riktig" tuschpenna! (Man kanske har anlag för att bli sniffare??) Du och dottern måste ju ha "cow-whisperer-gener" i blodet!! Kanske en ny karriär??

Helena: Tur det "bara" var en ko!! Men kor är inga smådjur, heller - jag har full respekt för dem! Ingen man skulle vilja bli ovän med...!

Maria: Visst - kor är helsköna! Deras livsinställning smittar av, liksom!
Klart du ska få recept på fläskfilé-grytan!

Lisa: Tack för de vackra orden - sånt värmer!
Vad är det för sorts höns du har? Låter mysigt, ju! Bor du på en gård? (Eller är det grannen som har höns?)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se