LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2008

Fikatips!!

Av Mynta - 17 oktober 2008 09:56


Känner att jag måste dela med mig av något väldans gott & enkelt!


Här hemma ligger det alltid frukt i någon skål eller på något fat.

Efter ett tag är frukten inte så "rolig" längre - fullt ätbar, men inte lika inbjudande, liksom...

Jag har alltid haft svårt för att kasta mat. Försöker in i det sista att hitta på alla möjliga "recept" för att det ska kunna ätas istället för att slängas.

För hundra år sedan fick jag ett recept av mamma på en urenkel kaka.

Finessen är, att det liksom är en grundsmet med enkla ingredienser, som man kan trycka ner all möjlig frukt & bär i...


Receptet heter "Ankis bärkaka". Och vem f-n är då Anki? Vet inte - men kakan är gooood!!


2 ägg

2 dl socker

2 ½ dl mjöl

100 g smält smör


Vispa ägg & socker fluffigt.

Rör i mjöl & smält smör.

(Jag brukar även piffa till det hela med lite vaniljsocker & kardemumma...)


Tryck ner valfri frukt och/eller bär.

In i ca 180 grader varm ugn; näst längst ner.

Grädda i 35 - 40 minuter.


Servera GÄRNA tillsammans med kall Marsánsås- MUMMA!!!


Två halvdana päron åkte i igår:


Päronkaka strax innan gräddning...

Jag strödde lite råsocker över alltihop.

(Brukar ta kanel när jag har i äpplen.)


Ca en timme senare:


- Hallå!! Spara lite åt bagaren, också!!!

 
ANNONS
 
Jenny

Jenny

17 oktober 2008 10:55

Tack för tipset! Det var verkligen användbart - så receptet är nedskrivit och sparat :)

http://hallongumman.blogsome.com

 
rosalucia

rosalucia

17 oktober 2008 13:57

Kakan såg smarrig ut! Ska försöka införa den här hemma..är rätt trött på kladdkaka, som nästan är det enda som bakas här (av ungarna!!!).
Gardinerna blev ju kanon!! vem skulle märka vad det varit..nobody. skitsnygga!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sis

17 oktober 2008 19:36

Jo du LillSis, Receptet härstammar från moi! Så jag kan tala om för dig vem Anki är! Fast på telefon då förstås...Ringer imorgon för att tala om detta samt för att gratta sötnosen!
Possi!

 
Ingen bild

Mynta

18 oktober 2008 00:57

Jenny: Kul att kunna dela med sig!!

Rosalucia: Bra alternativ till kladdkakan, som jag ofta tycker kan kännas för söt...

Sis: Ajdå! Fick jag det av dej?? I beg jår parrdån!! Vilken Anki då? Ingen jag känner...? - Väl?? Hmmm...
Ring runt elvasnåret - tonåringar sooover läääänge!!!

 
Ingen bild

Persilaj

18 oktober 2008 21:08

Nu när jag ser min kommentar märker jag hur ohyfsad jag är. Kommenterar ALLT utom dig. Som att du var osynlig. Men den bilden gjorde ju liksom att det var närkontakt hela tiden, som att du satt bredvid eller nåt. Du blev självklar. Så det var inte av ohyfs utan av hyfs.
Men du är lika söt som i somras i hammocken!
Apropå erbjudandet om handduken säger jag tacksamt JA!!! (Hurra!) Åsså en extra önskan; törs du fota lite på Sytrarna green? Är så nyfiken, har aldrig fått se deras koncept bara hört bloggare flåsa över det. Deras hemsida säger nada!
Om det nu var därifrån handduken kom?
Pöss!

 
Ingen bild

Mynta

19 oktober 2008 15:39

Äsch, det var väl inte ett dugg ohyfsat!!
Tack för komplimangen, i varje fall...

Klart jag fotar hos Søstrene (fast det var på Lagerhaus jag köte diskhanddukarna)!
Søstrene i Malmö är inte lika stort som i Köpenhamn, men konceptet är detsamma.

Pöss tebax!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se