LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2008

Bildkavalkad från Malmö!!

Av Mynta - 21 oktober 2008 08:40


Igår satte jag mig i bilen för en färd till Malmö:


Vanlig syn längs vägen...  (skånsk pilallé!!)


Väl framme parkerade jag på vanliga stället; vid "Triangeln".

Första ärendet blev att göra en sightseeingtur hos Søstrene Grene, vilket jag lovat Persilja att jag skulle göra. Med kameran runt halsen stegade jag rakt in i småprylarnas Mecka (butiksspionage på hög nivå...?).


-Häng med nu!Såhär ser det ut utanför. Myyycket trevligare innanför!!OK. Nu har vi precis kommit in. Kundkorgen dinglar på armen...

Lite glas & porslin... De fina burkarna är förpackningarna till kopparna.Sättet de exponerar sina varor på tillhör liksom hela deras koncept. Grejor överallt. Handskrivna skyltar med små roliga kommentarer. Samt prisskyltar med mycket överkomliga priser...
Vi fortsätter framåt...

Man måste liksom stanna upp och nagelfara varenda hylla...man vill ju inte missa något...hmmm...vad är det för tallrikar...?- Persiljetallrikar!!

(Känner ni igen "min" burk bakom tallrikarna från mitt tidigare besök här?)Lite mer överskådlig vy...vi fortsätter vår sightseeing...Kuddar, burkar, väskor, korgar...you name it...Fler väskor. Här finns också en hel del hemmatextilier...Lite andra färgskalor - allt är så himla genomtänkt & aptitretande exponerat!!


Lite gult & grönt...Naturfärgat...Julen hade visst trängt sig på här också...

Här fanns julgranskulor till förbannelse!!Hur skulle det vara med en liten plastkorg, kanske...?På väg ut mot kassan har de samlat lite specerier. Här finns bl a pasta, matoljor,goda röror & inläggningar, kex...Och teer. Både i påsar och i lösvikt...En hel vägg med sötsaker som marmelader & godis...En del av deras sortiment är ekologiskt. Här hittade jag äkta lakritsrot,

t ex!! Det brukade jag faktiskt köpa på apoteket ibland på hemvägen från skolan när jag gick i mellanstadiet...mmm...flashbacks...

(And how old does THAT make ME???)


Så, nu har vi kommit ut från Søstrene Grene. Trevligt ställe, va?


Mitt egentliga ärende till Malmö handlade om att byta en tröja från dotterns favoritaffär nr 1:Shock - HÄR känner man sig gammal, vill jag lova!!

Men den är faktiskt rätt kul att besöka. Sååå mycket att titta på...Taskig bild - men det är liksom den här stilen som nyss fyllda trettonåriga dottern vurmar för...


Efter utfört ärende på Shock gick stegen vidare längs

Södra Förstadsgatan...Passerade uteserveringar där folk satt och myste i höstsolen. Jag sa ju att vi har det VARMT här nere!!

I sammanhanget MÅSTE jag bara nämna denna morgons temperaturnotering:

12, 6 grader Celsius klockan 07.00 Hörde att Ängelholm noterat 14 grader...barnen går alltså till skolbussen utan ytterkläder!!!


Nåja, tillbaks till Malmö:

Nästa anhalt:


Designtorget!!

Ett annat torg:


Torghandel på Gustav Adolfs Torg.

Malmö visade sig från sin bästa sida igår!


Sista butiken jag besökte (missar jag ALDRIG!); Åhléns!!Tar alltid rulltrappan upp till andra  våningen och går med bestämda steg mot tygavdelningen...


Favoriter för tillfället:


Det här tomtetyget, t ex. Blivande köksgardiner...eller...hmmm??


Detta är också helt fantastiskt, men jag vet inte riktigt var jag skulle haft det - och till vad...(dagens I-landsproblem??):Och här, min kära Persilja, här kan du köpa nytt sånt här:


...du hade ju älskat sönder ditt (lät nåt, det....)!!

Det kostade 295 kr metern hos Åhléns.

Och när jag ändå pratar med dig; kolla in dessa almanackor:Från Ordning & Reda. Osar Persilja, tycker jag...

Här är mer som SKRIKER Persilja:...plastmatta från Pappelina (DYYR!!)

Men underbar.


Nej, snål som jag är, hade jag lagt på alldeles för lite i parkeringsautomaten (som alltid), så nu fick jag se till att styra stegen tillbaks mot parkeringen (en bit att gå...).

Kunde inte låta bli att stanna och beundra följande på utvägen från Åhléns:


Grytlappar á 35 kr.Jättefina tehuvor...


Nej - se till att gå nu!!!


Nu närmar jag mig parkeringen - ska bara gå igenom denna gallerian...


Kolla! Den första jag sett!! (nya hastighetsskyltar...):Nu var det så, att jag även hann med ett besök på Myrorna, samt IKEA.

Tänkte visa lite därifrån, men det får komma lite senare - annars drunknar ni i bilder...plus att det tar en HIIIMLA tid att lägg upp alla dessa bilder i bloggen...


Storstad i all ära, men borta bra - HEMMA BÄST!!Aahh! Här kan jag andas lite lättare...någon kilometer till bara, så ser jag vårt hus......i vilket vi sedan hade soppemåndag...


Till efterrätt:


...underbart goda kakaomandlar från Søstrene!


Sedan, strax innan sänggåendet:...en kopp apelsinte (med glittrig sjal om halsen??)

Glömde ju att tala om vad dagens Greneshopping blev...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Persilaj

21 oktober 2008 10:13

åååååå
Jag är helt igenom lugn och harmonisk. Från att ha varit arg och grinig känner jag nu harmonin flöda.
Ett sånt inlägg!
Jag njöt från första rad. Slickade i mig bilderna och texten. Njööööt!
Jag har varit påå shoppingtur i Malmö!
Hurra!

Detta var en rikig godbit.
Tallrikarna var verkligen JAG!
Hela affären Söstrarna Grön är ju magisk! Så härlig!
Woaw!
Och Åhléns gick inte av för hackor!
Bäst av allt är att jag är lika nöjd som efter en äkta shoppingtur, men det har inte gått en gnutta bensin, och inte en gnutta pengar.
KAN DET BLI BÄTTRE ÄN SÅ HÄR?
KRAAAAAAAM!
Du vände min dag.

 
Jenny

Jenny

21 oktober 2008 12:05

Åååh, varför flyttade jag ifrån Helsingborg??? Nu är det ju halva jordklotet-långt till Malmö och jag kan alltså inte köpa ALLT i den där underbara affären *suck*
De har inte möjligtvis varit så kloka och öppnat online-shopping?

http://hallongumman.blogsome.com

 
Johanna

Johanna

21 oktober 2008 16:19

Aaah, en MYCKET bekant shoppingrunda hos Systrarna... kände mig nästan som hemma. Fast de har fått in en del nytt sen sist. De där kopparna i början såg väldigt intressanta ut. Dags att ta sig en sväng snart tror jag... =)

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
rosalucia

rosalucia

21 oktober 2008 17:09

Vilken underbar inspirationsresa!!!!!!!!!
Man trodde nästan att man varit med...härligt!!

http://bloggagratis.se

 
Ingen bild

winnerhorse

21 oktober 2008 22:07

Håller med föregående bloggkommentatorer (sicket ord va?) vilket raffinerat blogginlägg. Det kändes faktiskt Mynta som om jag var med, fick lite andnöd på mitten, som jag hade fått i verkligheten också och andades ut vid blommorna och kände äkta glädje när jag såg vägen och bokskogen. Andnöden beror alltid på information overload - intrycken blir liksom för mycket. Det resulterar alltid i att jag kastar tillbaka korgen och rusar ut. Sen kan jag bli lite deppig också, mitt i allt. Drt är helt serious. Min man och mina nära vänner tycker jag ska prata med en terapeut om det. Liksom inte lip och grin mitt i affären, utan mer åt det uppgivna Iorhållet.

Vet du, kloka kvinna, vad mitt tillstånd kallas?

Kram!

 
Rosa

Rosa

21 oktober 2008 22:35

Åååå TAKK!!! Har sååå lyst på en tur til Søstrene Grene...og nå har jeg jo vært der. Og så billig som det ble ; ) Tror ikke det hadde blitt like billig hvis jeg faktisk dro dit. SÅ mye fint!!

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

22 oktober 2008 05:47

ÅHHHH synd verkligen att det är sååå långt till malmö--- vilka mysiga affärer... Erat Åhlens har större utbud ser jag än vårat.. här finns inte marimekko tex eller pappelina..
men jul tyget kanske var såååå fint :)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

22 oktober 2008 09:01

Perilja: Vad roligt att jag kunde "få rätsida" på dig igen efter din hektiska morgon! Zoomade ju liksom in en hel del Persiljesaker under min resa...

Jenny: Helsingborg?? Det är ju min födelse- och uppväxtstad!! Längtar du "hem" någon gång??

Johanna: Ja, du brukar vara en hel del i Malmö, väl? Kommer du därifrån "från början"? Man måste inom Søstrene när man är där, i alla fall; eller hur?

Rosalucia: Kul att du kunde följa med på min inspirationsrunda!

Winnerhorse: Jag = klok kvinna? Har ingen någonsin sagt förut. TACK för det!! Jag tycker ju att din Ior-reaktion låter helt sund, ju! Det är väl vi andra som INTE reagerar över alla översvämmande intryck, som borde söka hjälp, kanske...? Speciellt i en butik som Søstrene; där finns det så myyycket!!

Rosa: Kul att du hängde med!!

Susanne: Ja, detta är ju Åhléns i Malmö - jämfört med det andra Åhléns i Helsingborg (som jag har närmare till), har detta i Malmö MYCKET större sortiment. På klädavdelningen tar man in en massa andra märken också, som t ex Odd Molly o s v...
Ja, det där jultyget fastnade jag också för - vill ha, men till vad? Julbonad? Gardiner? Duk?

 
Johanna

Johanna

22 oktober 2008 18:30

Som svar på dina frågor: Jag bor (tyvärr) inte i Malmö, jag bor i Karlskrona. Som VÄL är så bor båda mina syrror i Malmö och dem hälsar jag på flitigt, och lika flitigt passar jag på att hälsa på hos de andra systrarna. Du vet de som bor granne med "Kinabox" vid Triangeln.... =)

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
ANNAANNA

ANNAANNA

24 oktober 2008 02:54

Åh... Systrarna... tänk, jag har aldrig varit i någon av deras butiker (jag bor i Halmstad *muttermutter*, i överigt en mycket bra stad) Hima kul at få se så bra/detaljerade bilder från butiken. Ja, schyssta bilder i övrigt här också.

Vill du vara med i min gissningstävling? Den pågår ända till på söndag och man får gissa en gång per dag om man vill. Den/de som prickar rätt eller kommer närmst vinner ett pris. Här i blogen är tävlingen:http://wonderings.blogg.se/2008/october/tavlingsdax-tema-tandsticksaskar.html

Må Väl/ANNA

http://wonderings.blogg.se

 
Gry

Gry

24 oktober 2008 09:14

Å, vilka härliga shoppingbilder. Jag blir lite avundssjuk på dig att du har nära till Systrarna Grene. Har tidigare bara hört om den, men nu även sett den- så tack!! Ett eldorado av härliga färger och lekfulla mönster. Juhu!!

Var själv på Åhléns i går. Det har vi här i Karlstad, faktiskt, hahah... vi har även IKEA, så det är inte särskilt synd om mig. Bruka har vi också. Men det var det med Systrarna Grene..... hihi... Kollade också in det gröna jultyget som du fotade. Du vet kanske att vi ska flytta? Har köpt hus på ön vi flyttade ifrån för snart två år sen. Ska bli skönt att flytta tillbaka. Ungarna längtar efter sina gamla kompisar, och det blir lite dyrt att hyra i längden. Så om ca 1 månad är det flyttdags. Klart att jag blir shoppingsugen när jag ser ditt reportage!! Måste hålla i plånkan, för en flytt innebär alltid många kostader som man inte riktigt tänkt på.

Underbart väder ni har!! Här blåser det som bara den, och det räckte inte ens med en Persiljasjal i morse när jag rastade Charlie. Det fick bli tjockjacka med kapuschong!!

Ha en härlig dag! Kramar Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Helena

Helena

25 oktober 2008 13:43

Tack för shopping turen , inte illa gratis å allt ! Har faktiskt dottern nere i Malmö nu på tränigsläger med sitt Cheerleading lag. Hoppas nu pågarna är snälla mot henne , annars ska de få mamman på sig. ;)
Ha det gott ! Kram kram

http://minblogg-jag.blogspot.com

 
Lucia

Lucia

27 oktober 2008 11:22

Åh va härligt med Systrarna Grene! Vi besökte dem i Köpenhamn i somras för första gången. Helt underbar affär!Önskar det fanns en butik lite närmare. Visst är Malmö det enda stället i Sverige?

http://www.lucia.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

29 oktober 2008 20:54

Usch så orättvist att det bara finns Systrarna Grene i Malmö, usch, usch, usch. Det borde vara varje svensks rättighet att ha tillgång till en Systrarna Grene-butik. Därmed basta!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Mari

Mari

30 oktober 2008 09:11

For et herlig innlegg!!!!!!!! Jeg så minst 100 ting jeg fikk lyst på :)Kanskje godt det er laaangt til nærmeste søstrene grene-butikk...hihi

M

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
stort och smått

stort och smått

1 november 2008 09:52

Vilken jättemysig blogg du har! Hur har jag kunnat missa den?!
Får kika in här igen...

http://agneta.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

3 november 2008 15:30

Halloj !
Ville bara tala om att det inne hos mig finns en LITEN utmaning till dig om du orkar . Hoppas allt e bra med dig ! Kram Helena

http://minblogg-jag.blogspot.com

 
A

A

4 november 2008 11:44

Vart har du tagit vägen?
En bloggpaus kanske.
Eller har du "flyttat"?
Saknar dina fina inlägg och bilder...
Hoppas du har det bra!

http://minsoffa.blogg.se

 
rosalucia

rosalucia

6 november 2008 13:57

Hallå...vart har du tagit vägen...?
Miss tou...

http://rosalucia.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se