LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 26 november 2008

Morgonstunder

Av Mynta - 26 november 2008 08:01


Jag går upp ca 6.30 varje morgon (INTE på helgerna...).

Oftast har maken redan varit uppe en halvtimme före, och t o m hunnit köra iväg till sitt arbete. Jag  drar på mig yllekofta, plyschbrallor & morgontofflor, väcker barnen och går nerför trappan till nedervåningen.

Går en sväng och tänder alla "morgonlampor", slår på lokalradion, tänder ljus, drar igång datorn och laddar en kopp kaffe i bryggaren.


Jag hör duschens skval , prasslet från idrottsväskor som packas och dunket av byrålådor som öppnas och stängs från ovanvåningen.

Gräddbullen får en ny omgång vatten & mat, och släpps ut i vinterkylan på morgonkissrundan.


Sedan har jag en halvtimme för mig själv i lugnet och morgonljuset

(innan barnen också kommer ner och gör mig sällskap):
Gillar mina morgnar.

 
ANNONS
 
Losarinas mor

Losarinas mor

26 november 2008 08:33

Kan godt forstå at du kan lide dine morgner!
De begynder i ro , med blidt lys og varme og I samles inden I drager afsted ud i den store verden. ( På nær manden :-) )
Håber din dag også bliver dejlig.

http://wwwkrlighedsagdelosarinasmor.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja som aldrig gillar sina mornar

26 november 2008 08:43

Bah! Såna morgnar finns inte! Det vet jag bestämt! Det är bara en myt. "Tända ljus". Bah!
"Hör ljudet av prasslet från idrottväskor som packas!" Bah bah bah! Gnugga in det bara!
Blääää!!!!!!!!!!!!!

 
A

A

26 november 2008 10:00

Åh, vilken drömmorgon!
Så vill jag också ha det. Med tända ljus och tid för mig själv OCH barnen.

http://minsoffa.blogg.se

 
Ingen bild

Mynta

26 november 2008 10:14

Losarinas mor: Tack detsamma!
Jag måste få börja dagen såhär i lugn och ro - annars blir allt fel...

Persilja: Tror nog du också tänder något ljus...annars kan jag tända ett extra här hemma bara för din skull, om du vill...

A: Tror sådana här morgnar kanske kan vara tonårsföräldrar förunnat (inga dagistider eller vinteroveraller...)?
...eller folk som jobbar i butik (öppnar först kl 12)?

 
Helena

Helena

26 november 2008 11:07

Mysiga mornar du har ! Allvarligt , menar du att du inte behöver tjata på dina tonårsbarn ? Behöver nog komma ner på ett studiebesök jag å dottern. Kan du anordna det ? Flinns säkert fler som är intresserade av det : Persilja kanske ?

http://minblogg-jag.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

26 november 2008 14:34

Vilken underbar morgon!!(och urmysiga bilder).
Måste erkänna att vi också för det mesta har ganska härliga mornar, även om det kan uppstå viss irritation när tjejerna blir störda mitt i sminket(!)av en pappa som vill klämma sig in å raka sig...(va onödigt, tycker dom...).
De kliver faktiskt upp själva och tar den frukost de vill ha.
Men lugnet beror nog till stor del på att jag inte ska iväg nånstans (sjukskriven) och att jag går med lillan till dagis först nio.
Å det är ju få förunnat.(ja inte att va sjukskrivna då, men att slippa stressen!!)

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
A

A

26 november 2008 15:26

Det har du nog rätt i. Dottern (snart 13) är ju självgående på morgnarna, medans sonen (2½) kräver sin tid/uppmärksamhet. :D

http://minsoffa.blogg.se

 
Ingen bild

Mynta

26 november 2008 19:16

Helena: Nej, faktiskt! Tonårsdottern är mån om att komma upp i tid så att hon hinner duscha & "pynta" sig, och tonårssonen har en egen väckarklocka som väcker honom ännu en gång efter att jag väckt honom en första gång...
Välkommen på studiebesök!! =)

Rosalucia: Så har ju jag också det; jobbar deltid (25%); så jag har en del lediga morgnar, plus att de dagar jag jobbar så börjar jag inte förrän kl 12! Barnen fixar också själva den frukost de vill ha (men jag bredde nog mackor & fixade O`boy t o m sjätte klass...). Skönt att slippa morgonstressen - jag har svårt att klara av den - blir liksom som någon sorts snedtändning!

A: Vad skönt att ha EN som är självgående, i alla fall!! Då kan du ju ägna mer tid (i lugn och ro?) åt lilleman...

 
Ingen bild

Persil,ja

26 november 2008 22:56

Jamen då är jag ju rätt normal! De jag gör oboy coh mackor åt går ju i tvåan, fyran och sexan och han i sexan har bara ett återfall från att göra sin egen frukost. Han brukar göra själv, men vill ha service då de andra får... Jag serverar dem frukost för att de annars inte äter något, vilket i såfall bekymrar mig hela dagen. Så det är rent egoisitiskt! Men jag blir glad att höra att du gjorde samma!

 
susanne

susanne

27 november 2008 08:00

Vilket MYS! ag försöker jag kämpar med att få dessa mornar.. men en av tio kanske.. GUD så skönt att ha det du har.. och jag vill krypa upp i din köks soffa och dricka kaffe i det MYSET!
kram....

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

27 november 2008 21:51

Persilja: Har också tänkt precis som du - gör jag detta (brer deras mackor & fixar O'boy), så vet jag att de fått i sig så att de klarar sig fram till skollunchen...
Sedan tror jag också att man som förälder måste visa - ge barnen en "mall" för hur man kan göra för att det ska bli bra. Nu har barnen sett mig göra frukost åt dem när de var yngre - nu vet de hur de kan fixa den själva...

Susanne: Vet du; vi har så litet hus att "kökssoffan" får stå i vardagsrummet! Köket är så litet att vi inte får plats att äta där - vi äter i vardagsrummet!! Kan man kalla soffan vardagsrumskökssoffa, kanske?? =) Välkommen på en kopp - anytime!!

 
Ingen bild

winnerhorse

29 november 2008 00:03

Goder afton.
Härligt! Fin morgonrunda hos dig, jag saknar att ladda upp bilder, men det kommer snart. Om jag kunde illustrera mina morgnar: torktumlare. Japp, torktumlarmorgnar. Så är det. men inte om helgerna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se