LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 27 november 2008

Materialistiskt inlägg!

Av Mynta - 27 november 2008 21:54


Idag hade jag några ärenden i en större stad nära mig.

OK, då - Helsingborg!


När jag ändå var där, passade jag på att kolla in premiäröppnandet av en ny butik där; Lagerhaus. Hade nämligen sett en rolig chokladjulkalender därifrån, som jag skulle velat ge våra barn...

Tror ni att de hade den? Nej. Men de hade en hel del annat.

Sedan blev det en sedvanlig tur inom ICA Maxi för matinköp, bl a.

Stack även inom Systembolaget för att köpa årets julsnaps från Reimersholm.


Tips (nördigt sådant??): Brukar egenhändigt lägga in vårt eget julbords enda sillvariant; Brantevikssill (sååå goood!!!). Men att fixa de där sillfiléerna några dagar innan självaste julafton har inneburit ett rätt så plågsamt stressmoment; man är ju liksom inte ensam i kön till fiskbilen utanför det stora varuhuset...

Jag köpte årets sillfiléer IDAG!. De går nämligen utmärkt att frysa, så att man kan ta fram dem i lugn och ro NÄR MAN HAR TID: Bra, va?


Dagens julhandling:


Bilden ljuger lite; jag köpte FYRA grenade julstjärnor (+ två nya terracottakrukor). Reimersholms julsnaps står mellan julstjärnorna. Framför snapsen står ett "tomtespel" från Plutodesign (köpt på Lagerhaus). Tyckte jag var lite kulfult. Bredvid står en jättefin röd&vit porslinsburk med korklock - till julbordets senap, kanske? (också från Lagerhaus).

Väskan med "tomtebabusjkorna" är också från Lagerhaus; 10 ynka riksdaler!!

Så är även de tre lingonljusmanschetterna (oj, vad lååångt ord!).Den runda brickan i zink med kulfötter ska jag ha till mina (oops - VÅRA) adventsljus, är det tänkt.


Imorgon ska jag iväg till mamma och stöpa ljus tillsammans med storasyster (och pappa). Vi startade en urtrevlig tradition förra året, nämligen;

den att vi ska stöpa våra egna adventsljus! Vi stöper även grenljus till våra julbord, samt enkla ljus till diverse ljusstakar. Det, kombinerat med glöggdrickande, clementinätande, pepparkaksätande & lågmäld julmusik ackompanjerat av skratt och allmänt mysprat är en "hit", måste jag ju säga!

Närmre julstämning är nog svårt att komma!


Ser fram emot morgondagen! (Ska försöka komma ihåg att ta kameran med mig...)


-Gonatt!


 
ANNONS
 
A

A

28 november 2008 07:21

Det låter väldigt juligt och mysigt med ljusstöpning/glöggdrickning/clementinätning osv.
Kul med lite julshopping också. Fina saker du hittat.
Och TACK för tipset om klockan! :)

http://minsoffa.blogg.se

 
Ingen bild

Persil,ja

28 november 2008 08:23

Suck!
Först de där morgnarna. Sen glöggaftnar med ljusstöpning. Alltså-hur mycket mys kan man klämma in i en Helsingborgssnärta??? Jag vill bara säga en sak: Jag är avundsjuk på ditt mysliv! Jag är så dålig på att mysa. Lär mig! :D

 
Rebecka

Rebecka

28 november 2008 19:42

Hihi...det är rätt hög vuxenpoäng på det där med sillinköpet... :)
Vad roligt att stöpa ljus! Du får mig att sakna mina pysselväninnor i Sverige...

http://rebeckaverola.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

29 november 2008 21:19

A:Ja - det där med klockan...du har väl läst min nyaste kommentar under ditt klockinlägg?
Sorry...

Persilja: Det går MYCKET mys i Helsingborgssnärtan! Kom på myskurs!

Rebecka: Sillen, ja...men jag fick en sån aha-upplevelse vid fiskdisken när jag kom på att man kunde frysa filéerna. Pinsam man är...Visst är det nåt visst med att stöpa ljus?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se