LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 18 mars 2009

Uppdatering!

Av Mynta - 18 mars 2009 07:58


...måste ju bara visa att jag verkligen invigde födelsedagsskorna igår:



Solen sken hela dagen igår, och jag lyckades hitta en hörna med lä från den friska vårvinden! Hade visserligen fleecejacka på, och ovanpå den en vindjacka, men solen VÄRMDE, faktiskt!! Satt med näsan ömsom upp mot solen, ömsom djupt nere i senaste boken jag köpte på bokrean;

"Sluta kämpa - börja leva! Var sann mot dig själv och lev livet fullt ut"

En bok som verkar vara skriven åt mig. Jag var nog en av de första som läste Sannas bok om "Den självläkande människan" (kändes så i allafall!) Har faktiskt även varit på en av hennes föreläsningar, också. Tycker hon är en mycket klok och sansad kvinna. Jag blir alltid oerhört inspirerad av det hon säger/skriver. Några meningar ur boken:


"Utgå från det som ger sann livsglädje. Det ökar energin och får igång livsandarna!"


Börja med att vara sann i små praktiska saker som vad du säger och gör dagligen. Du vet att du hittat rätt när din energi höjs och du känner dig glad och lätt."


"Om du gör det du trivs med kan du bidra allra mest med din kraft och förmåga."


Självkärlek handlar om vår inställning. Det handlar om hur vi ser på och värderar oss själva."


SÅÅÅ nyttig läsning för mig som alltid kämpat med ett extremt dåligt självförtroende och som alltid kämpat för att vara andra till lags, att alltid göra det som förväntats av mig. Alla "mina" (andras?) måsten som sätter sig ivägen för allt det där jag EGENTLIGEN skulle vilja göra...jag måste helt enkelt börja vara SANN mot mig själv.


Med mina 43 år fyllda är det nog dags att börja lyssna lite bättre på mig själv, och framför allt kanske; att acceptera den jag är och börja tycka om mig själv. Låter ju oerhört självklart och enkelt, men det sitter oerhört låååångt inne detta, ska ni veta...

Men jag tänkte börja nu i alla fall, med hjälp av bl a denna bok.

Ska bli en spännande resa...


Nu till nåt helt annat (eller kanske ändå inte?); jag funderade över senaste köksskåpspimpningen, och drabbades av en idé:



Är alltid full av idéer, men denna tillhörde nog inte en av de bästa...

Blev nog lite urballning, här va? Lite too much.

Äsch, det får sitta uppe tills jag inte tål att se det mer...suck.


Käkade LCHF-lunch/frukost (=brunch?) igår;



Den bestod av rester från en Pestokyckling-middag, överöst med en olivmix samt plenty of riven Parmesan. Kokte ett spetskålshuvud till. Muuums!!

Stod mig på detta i måååånga timmar!!


Ytterligare ett inlägg under rubriken "uppdatering":

(med risk för att ni nu tröttnar och raskt finner en annan, intressantare blogg att läsa...):



-Kolla!!

Nu hittade BÄGGE dunbollarna bort till trädet - FAST att det stod långt från buren!! Jag har satt trädet ovanpå en gammal Moppebyrå på skrivbordet vid fönstret. Så nu kan de sitta och titta ut på de andra (fria) fåglarna utanför...är det taskigt, kanske??


Hmmm....den där Moppebyrån ser ju HEMSKT tråkig ut...måste nog pimpas...

 
 
Yvonne

Yvonne

18 mars 2009 09:51

Se där! Jag visste väl att de små dunbollarna skulle besöka trädet bara det kom upp lite! =)

Jag tycker skåpsluckorna blev coola! Annorlunda, men som sagt coola!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
A

A

18 mars 2009 11:08

Åh, det känns direkt som en bok som skulle passa mig.
Kanske den även passar en trött snart-4-åring med halvtaskigt självförtroende och ständigt dåligt samvete för att jag inte "lyckas" vara alla till lags. :)

http://minsoffa.blogg.se

 
Linda J

Linda J

18 mars 2009 17:11

bara jag ser kålet så får jag gaser i magen känns det som! Jag och Lukas var ute på långpromenad idag, såg dock inga sädesärlor!

http://krabba.blogg.se

 
Ingen bild

lotta

18 mars 2009 18:17

GRATTIS....i efterskott..ursnygga skor, särskilt när de är på! Åh vad den positiva energin är viktig och man måste göra sig av med energitjuvarna..tro mig jag vet. Ajabaja..du måste vara mer egoistisk o tänka på dig själv,det betyder inte att man inte bryr sig om andra utan precis som du säger göra som DU vill..Jag gick på healing och blev "dammsugad" i februari o jisses vilken energi och harmoni jag fick.

 
Ingen bild

Persil,ja

18 mars 2009 21:07

När jag läser hennes ord citerade av dig, känns det som att jag faktiskt för en gångs skull kan nåt bra. För det där kan jag. Jag får massor av energi av att göra det jag gillar och stärks och växer av det hela tiden. Men jag har massor kvar att jobba med jag också. Jag ska nog söka den boken, den kan hjälpa mig att komma vidare...
Luckorna tycker jag blev så fina! Inte alls för mycket, sluta hacka på dig själv, tänk inte på vad andra ska tycka. Det är fiiint! Och det är du som ska vara nöjd! Passar skitbra till blompåsen som hänger på kylsidan. Puss! Förresten kika hos mg för du se vad din kommentar om kurbitsmålning ställde till med!

 
Anna

Anna

19 mars 2009 00:11

Jag försökte faktiskt KÄMPA mig igenom den här boken men jag fick en känsla att jag gick i cirklar. Texten liknade gröt, en blandning av teorier och tankar som man stötter på överallt. Så boken åkte ut.

Men det är säkert en smakfråga, precis som allt annat. Jag kanske inte var mottaglig just då för bokens budskap/innehåll.

http://www.annastilla.blogspot.com

 
susanne

susanne

19 mars 2009 07:18

underbart att få sitta och njuta ute så där.. våren så långt gånget.. vi ja du vet vi har "tak" dropp" dit har våran vår kommit..
ja att älska och acceptera sig själv precis som man är är svårt! men boken verkar var mycket " mat nyttig"
hoppas du får en fin dag i solen i dag med!
luckorna blev jätte fina!!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

19 mars 2009 08:05

Yvonne: Ja, jag måste ju tacka dig för tipset!! Just nu är de faktiskt mer i trädet än i lampan - hurra!!

A: Lille vännen - 4 år - och redan sådana känslor? Undrar om det redan hade börjat för mig också i den åldern (och sedan liksom byggts på med tiden)...? Men det kanske kunde vara en bra idé, att även läsa denna bok med "föräldraglasögon"?

Linda: Jag har "stenmage" - den klarar ALLT (nästan)!! BRA att du håller igång sädesärlespaningen åt ditt håll - jag har t o m parkerat en kikare uppe på toan på andra våningen - så att jag kan speja noggrant varje morgon! Detta börjar anta sjukliga proportioner...men det är ROLIGT!!!

Lotta: Tack! Dammsugad? Nu måste du ju berätta - det låter ju riktigt spännande!

Persilja: Nu har jag ju inte hunnit läsa hela boken (hon rekommenderar själv att låta läsningen ta tid...), men den känns fortfarande helt rätt!
De där luckorna får som sagt vara som de är ett tag, men de ger ifrån sig lite negativ energi, eftersom jag börjar grubbla över nya åtgärder varje gång jag ser dem...
Nu läste jag denna din kommentar först EFTER att jag varit inne hos DIG och kommenterat - så nu har vi liksom gått om varandra! Jaså, så det var JAG som inspirerade DIG den här gången, då? *sträcker lite malligt på mig*
Puss tillbaka!

Anna: Tänk, precis så har jag känt med merparten av alla dessa "hjälp-dig-själv-böcker" som jag tidigare försökt läsa! Men just denna talar till MIG, känns det som. Den träffar rakt i diafragman,liksom!! Men det är nog som du säger; man måste vara mottaglig just DÅ. Och just nu suger jag i mig vartenda ord hon skriver. Hennes skrivsätt tilltalar mig; hennes ord passar MIG, känns det som. Alltså, sånt här är ju högst individuellt, eller hur? Men det gäller att hitta ens EGNA russin i kakan, tror jag! Tycker bokmarknaden flödar över av den här typen av litteratur, nu (eller har gjort så länge nu...). Får se om denna håller måttet genom alla sidor...

Susanne: Takdropp? Jamen, då är ni ju också på gång!! Jodå - solen skiner för fullt här idag också; så det blir ännu en soltankardag...

 
Tant Grön

Tant Grön

19 mars 2009 08:09

Vilken klok bok :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

19 mars 2009 09:44

Tant Grön: Jo, den här kvinnan (Sanna alltså - inte jag) är klok, tycker jag. En fröjd att läsa det hon skriver!

 
Ingen bild

Persil,ja

19 mars 2009 12:50

Du inspirerar mig ofta-basattduvet. Jag strävar ju hela tiden efter ert hus harmoni. Det är då man hinner ge sig själv såna där frukostar som ovan. Dit har jag inte kommit ännu.
Ang dina "disharmoniska" luckor...kanske du ska ta bort det svarta och låta det gröna vara kvar. Eller sätta vitt istället för svart? Hmmm. Jag känner igen känslan att inte kunna gå förbi nåt utan att känna att det skaver liksom...

 
Ingen bild

Mynta

20 mars 2009 10:31

Persilja: Har vårt hus harmoni? Hurdå? Vet du - jag möblerar aldrig om.(Huset är för litet för det) Kan DET bidra till harmonin?

Tanken att bara ha de gröna bladen mot de träfärgade luckorna har föresvävat mig, men då måste jag nog börja om från början...och det giiiiter jaag inte just nu!! Men sen kanske. =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Ovido - Quiz & Flashcards