LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 14 september 2009

Måndagmorgon...

Av Mynta - 14 september 2009 09:25

  


...och morgonsolen flödar in genom fönsterna i burspråket...


Det gör mig sugen på att ta tag i saker & ting.

Måste ut och tanka ljus tillsammans med gräddbullen - blir nog en längre promenad idag!!


Under förra ordningssyndromsattacken tyckte jag även att det var dags att ordna upp matplaneringen här hemma.

Det blev bestämt följande:

Söndag: Maken och jag planerar middagar för två veckor framåt. Meny skrivs & hängs upp.

Måndag: Jag handlar allt som behövs...

Resten av veckan ansvarar maken och jag för olika veckodagars matlagning. Sonen dukar. Maken och jag röjer av bord & diskar tillsammans. Lördagar & söndagar lagar vi mat TILLSAMMANS.

Låter väl bra? Hoppas det kan fungera...

Första menyn som blev upptejpad på en av skåpsdörrarna i köket

(varning för upphetsande läsning...):


   

...börjar lovande...?


Fick två jättesquashar (konstigt plural - heter det så?) av mamma. (Jo, jag får mycket av min mamma. Jag har en snäll mamma.) (Jo, DU är också snäll, pappa!!)

Vad ska man hitta på med dessa, då?


  

Inga smågrejor, liksom...


Fick en snilleblixt. Tyckte JAG.


  


...gjorde en klassisk pressgurke-inläggning av den ena.

Skitgott.

Spännande fortsättning följer...


Vissa grejor gifter sig så bra, eller hur?


  

...som t ex en del loppisfynd...


  

Den andra duken hamnade i köket...


  

Klart jag också varit tvungen att inhandla de nya Stig Lindberg-muggarna på COOP!!

Två muggar för 39kr kan man liksom inte bara låta bli!!

Men visst passade muggen bra ihop med mitt loppisfyndade Gabrielfat??

Blir morgonpigg bara av att titta på dem!!


Blev faktiskt även lycklig ägare till två diskhanddukar med samma motiv:


  

- Fiiiina!!!


I kassan på väg ut köptes även denna fina tygkasse för 15 riksdaler:


  


Gynnar tre goda ting:

1) Världens barn

2) Miljön

3) Mitt estetiska välmående


På tal om estetiskt välmående; det är KUL att dona runt med färger, former & bilder.

Håller ständigt på med en massa "experiment".

Ett av resultaten mittemellan allt annat fotande av squashar (!?) och dukar...  :


  


- Tomaterna håller på att bli mogna!! 
ANNONS
 
Ingen bild

Heidi

14 september 2009 15:21

Visst är det skönt att tro att man har koll. Men det underlättar dagen att ha en ursprungsplan. Jobbigt det där med att få dagen att gå ihop. Så lite tid men så mycket att göra

 
Ingen bild

Sis, den snällaste av alla!

14 september 2009 20:30

. . . jag då . . . ?


 
Ingen bild

Mynta

14 september 2009 21:50

Heidi: ...jo, det där är väl en ekvation som alltid är svår att lösa...men jag inbillar mig att den blir lättare att lösa om man har NÅN form av struktur...

Sis: Jamen, kära lilla du - du ingår liksom inte i föräldraskapet...du är ju min syster!! Ville liksom behandla parenteserna rättvist - såsom dom alltid har behandlat mig (oss)!
Självklart är du den allra snällaste systern i hela värrrrlden!!
Den bästa systern jag kunnat få!
Nu var JAG snäll, va??

 
Ingen bild

Persil,ja

14 september 2009 22:54

...jag då...?


Nä jag ba skoja!!! :D
Skitsnygg header!!!! OCh vad fin du är på bilden. Trodde det var en 15 år gammal bild men ser ju på halsbandet att så inte är fallet. Så du har ljugit om din ålder heeeela tiden? Här har jag trott att vi varit i princip jämngamla och så är du 27. Jag kan ju fan va din mamma.
Snygg bakgrund också!!!!
Matmenyn ordar vi inte om. Jag är för avundsjuk just nu. Måste hämta mig. Puss.

 
Ingen bild

Mynta

15 september 2009 00:18

Persilja: Jamen, du är ju min bloggsyster!! Vet du - du hade platsat sååå bra i vår systerskara!! Då hade du blivit mellansystern. Storasyster har redan accepterat dig med hull & hår! Måste bara höra ifall mamma & pappa är redo att adoptera...har du papperna klara??

Ja - du vet ju att bloggagratis plötsligt blivit bloggplatsen...
Det har inneburit en del förändringar. Jobbigt för oss 40-plussare, måste jag ju säga...måste liksom lära om allt igen. Men samtidigt finns det en del nya "finesser" - som t ex.möjligheten att kunna ha en header. Det var ju jag tvungen att testa! Visste ungefär hur jag ville att den skulle se ut, sedan fick urduktiga dottern rycka in och fixa till det hela, så att det blev som jag ville ha det. Vet inte om jag är riktigt vän med bilden av mig själv, dock...tog den med inbyggda laptopkameran i eftermiddags. Ingen var ju hemma, och att stå med digitalkameran framför en spegel och försöka fånga sig själv blev liksom bara pannkaka....Lagade middag i köket samtidigt som jag sprang in till laptopen i vardagsrummet och försökte ta "spontana" bilder. Blä. Men halsbandet är fint... Puss tebax.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se