LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 17 september 2009

Allt (är?) möjligt

Av Mynta - 17 september 2009 08:17

 

Allt och inget i en salig röra.


Rörig Mynta. Myntaröra. Rörlig Mynta?

  

  

Gladhörna i köket. Tittar gärna hit när jag passerar. Estettankning.

  

  

  

Disk på vänt. Njuuutbar disk. Måbratankning.

Om jag gillar mönster??

Nä.

  

  

  

Jag gillar vårt lilla kök. Mååånga grejor på liiiten yta.

Inspirationsgrejor. Måbragrejor.

 

Hemma finns olika rum för olika stämningar. Har jag kommit på.

Sovrummet andas lugn.

 

  

 

Här rensas sinnen.

 

  

 

TV-rummet är också en lugn oas. Det känner gräddbullen också.

 

  

 

Kontor och kök är fyllda med färger & mönster i en salig röra.

Inspirationsröra. Kreativ röra. Här skapas det.

 

Ibland är man dock tvungen att ta itu med mindre roliga sysslor:

 

  

 

...som t ex att fylla bilen för en tur till återvinningsgården...

 

Men då kan man ju faktiskt se till att skaffa sig en massa ärenden på vägen som är desto roligare, som t ex att köra inom mamma för en kopp kaffe och en trädgårdsrunda.

Vi hamnade i hennes köksträdgård.

 

Jag fick denna med mig hem:

 

  

 

...och VAD är nu detta, då?

- Jo - en purjolöksblomma!!

Mamma och jag fick en lysande (not?) idé!

Visst borde man kunna strössla de små kaprislika blomknopparna över t ex en sallad??

De smakar STARKT av lök!! Måste ju provas!!

 

Kom hem med dessa också:

 

  

 

Blommande Persilja & ...? Måste ringa mamma - vänta!

...blommande Fänkål, var det ju!! Tack, mamma...

 

 Hamnade på Willys på vägen hem. Handlar väldigt sällan där, eftersom jag inte har nåt Willys nära mig hemma. Men nu hade jag liksom vägarna förbi.

Jag tycker det är lite kul att handla på "nya" ställen och hitta okända varumärken och roliga varianter på vanliga dagligvaror.

Jag behövde ny olivolja.

Såg Willys egen. Verkade intressant (och den var billig OCH vacker).

Köpte den.

 

  

 

Hoppas nu att den SMAKAR bra, också!!

 

Kolla in den vackra skruvkorken:

 

  


- Sånt kan få mig på fall!

Get a life?


 
ANNONS
 
Charlotte

Charlotte

17 september 2009 12:26

Vackra ting att vila ögonen på och vackra växter. Jag hade ingen aning om att purjolöken har en så STOR blomma! Gick det att äta?? Nu minns inte jag riktigt vilken blomma/växt det var som man åt ena delen av men själva blomman skulle enligt min mamma var giftig, det hade hon lärt av sin mamma. Jag tyckte det hela var lite underligt för kan verkligen ena delen vara oätlig men inte den andra. Många år senare efter att ha levt med denna tro så upptäckte jag att folk åt hela växten. Sjutton att jag glömt vilken! Förmodligen en växt som jag inte tycker om.
Jag vill så gärna ha en massa mönster och pynt i mitt kök - men jag tror det är stört omöjligt eftersom maken ställer till min ordning på två sekunder... han tycker detta med att ha något vackert och estetiskt att vila ögonen på bara är strunt. Vad spelar det för roll om det finns smulor på bänken, kaffebryggare mitt i planeten osv... ja vi är nog alla olika. Han nöjer sig med "vackra" återvunna glasburkar som det var sylt i "ler". Nu kom jag på, det går ju att pynta dem också så blir alla nöjda och glada.
Är glad att du fortsatt att blogga, du behövs i "blogglandia".

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

17 september 2009 14:45

Vilket vackert inspirerande hem du har skapat! Kul att titta in här och inspireras =)
Kraaaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Glynis

17 september 2009 18:41

I love the acorn fabric for your kitchen curtains. Wishing I could find it here ... but no. "From Tiny Acorns great oaks grow." How is the new olive oil?

 
Ingen bild

Persil,ja

17 september 2009 18:45

Så bra allt matchade bakgrunden dessutom!!!
Har willys så fin olja?Har inte märkt den. Säkert bara för skåningar/sörlänningar. :D Nä, skoja bara lite bittert...:D

 
Ingen bild

Persil,ja

18 september 2009 07:02

Å när jag var in här igår GLÖMDE jag ju att tacka för paketet! Blev så glad! Handduken hänger nu i köket och lyser upp tillvaron. Vet du om fröna ska strös ut nu eller till våren? Här frös det i natt. När jag vaknade var det vitt. Vet inte om allt hunnit ryka, hoppas inte för jag hann inte rädda alla pelargoner. Nästan alla men inte de jag satt i rör och tunga krukor. Så nu är det över. När frosten kommer då är det helt över.
På nåt sätt vilsamt, men mest bara sorgligt.
Älskar dock hösten men temperaturerna har inte varit höstiga förrän nu.
Posssxccchi poosccchi eller hur du nu sa igår....:D

 
A

A

18 september 2009 12:24

Som alltid är det en fröjd för ögat att gå in på din blogg.
Tack för att du delar med dig av allt fint så även vi andra får måbratanka! :)

http://minsoffa.blogg.se

 
susanne

susanne

19 september 2009 08:57

ja underbart.. färgerna i dett hem är inte kaos det ger inspiration till själen.. gillade purjolöks blomman var bara så underbar.. hoppas det smakar gott i salladen :)

http://sibyllanshemligheter.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

20 september 2009 19:02

Åh vad fin din blogg är!!! (den var fin förut också!)
Ser att du orkat ta tag i allt det "nya" kring bloggplatsen, det har inte jag gjort...inte just nu iallafall.
Superhärligt kök!!!!!!!!!!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

21 september 2009 09:13

NUUU, kära vänner, fick vi ÄNTLIGEN en hyfsad bredbandsuppkoppling igen!! Denna helg har vi praktiskt taget varit utan Internet. Lite jobbigt, faktiskt (fråga tonåringarna här hemma...). Och jag har inte kunnat svara på kommentarer...men NU är allt ordnat igen. Skönt!

Charlotte: Jag har faktiskt inte testat att äta purjolöksfröna ännu, men blomman står i en vattenfylld vas ute på trädgårdsbordet, så den håller sig än. Men jag MÅSTE ju som sagt prova!! Klart du ska pynta med syltburkarna!! Ta varje chans du kan få!! =)

Sanna: Kul att vara inspiratör!!

Glynis: My acorn curtains are actually tea towels!! I simply cut them and sew them together so they would fit in our kitchen window...I just fell in love with the pattern!!

Persilja: Visst måste väl Willys ha sina egna produkter uppe hos er också!!? Kolla extranoga nästa gång !! Klart hyfsad smak (sagt av en icke-kännare...)

A: Tack, vad gulligt sagt av dig!! Kul att kunna få andra att må bra också!!

Susanne: Jo, färgkaoset är faktiskt inspirerande! Som jag sa till Charlotte här ovan; har inte hunnit smaka purjolöksblomman än, men jag lovar - jag SKA!!

Rosalucia: Tack! Jag gillar ju att hålla på och fixa runt med färger & stilar - och nu fick man ju plötsligt fler möjligheter - KUL!! Det ska utnyttjas!! Prova, vetja! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se