LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 21 september 2009

Små, små smulor av lycka...

Av Mynta - 21 september 2009 09:18

...som gör min egen, helt vanliga vardag så njutbar:

 

  

 

Att efter en promenad med gräddbullen få pynta pappas tittskåp med nyplockade skönheter är alltid lika kul.

Denna gång var alla skönheter visserligen bedagade, men ack - sååå vackra ändå!

Är fånigt förälskad i allehanda torkade fröställningar...

 

Att kunna skörda i sin egen täppa är en ynnest!

Även om utdelningen inte alltid är så stor...

 

  

 

Jag har andäktigt skördat mitt första Physalis-bär!

Är det vackert, eller är det VACKERT??

 

Det doftade tydligen gott...

 

  

 

- NEJ! Vänta! Jag vill ju ta fler bilder!!

 

Kolla:

 

  

 

Åååhhh...bäret har blivit en blomma igen...

 

Men vad är DU så sur för nu, då?

 

  

 

Min nyponros är expert på att se sådär ynkligt förorättad ut...

Vi DELADE på det stackars bäret. Såklart.

 

En tur till lokala mataffären bidrog också till enkel vardagslycka:

 

  

 

...ett närproducerat stilleben i köket!!

 

Ibland är det lite roligare än vanligt att vittja brevlådan:

 

  

 

- I love Tradera!!!

 

...och loppisar:

 

  

 

Fyndade gamla knappar. Alla är stora som femkronor.

Och i heeelt ljuvliga färger.

Måste göra nåt fint av dem!! Tänka, tänka...

 

- Roligt tänk!

 

 

 
ANNONS
 
Maria

Maria

21 september 2009 20:42

Physalis som är så gott! Visste inte ens att man kunde odla det här i Svedala!

Hade en elev en gång som kom in på mitt arbetsrum där vi hade en korg med physalis varpå hon utbrister "VA!!?? Sitter ni här inne o äter sånna där syfilis" HAHAHA

http://galtoroad

 
Ingen bild

Persil,ja

22 september 2009 09:47

Å ett sånt där själfullt Myntainlägg som jag behöver i lagoma doser hela tiden. Du är min lyckomedicin, vet du om det!? Har du lyckats fynda hela rör med knappar!!! Får mig nostalgisk ety jag haft tygaffär och vi ju sålde knappar i dylika rör...
De var vansinningt vackra i sina milda kulörer, det var dina höststilleben också. Jag äääääääääälskar hösten. När den väl kommit. Just när den är på väg är det vemodigt, men när man kommit förbi sorgen över att sommaren återigen var för kort då är hösten den bästa årstiden!!!! Precis som våren, sommaren och vintern precis när de pågår! :D

 
Yvonne

Yvonne

23 september 2009 07:53

Hihi, fick gräddbullen inte äta upp den innan du var klar! =)

Coola knappar! Det lär du nog kunna göra något fint av!

Jag älskar också Tradera och loppisar! =)

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

23 september 2009 08:48

Maria: Visst kan du odla Physalis!! En rolig växt som växer så det knakar!! Den blir HÖG!! Ser fram emot att få skörda mååånga bär - de är sååå goda!!
Syfilis??? Vilken rolig omskrivning!! Man borde ha skrivit upp och samlat allt kul man hört från sina elever genom åren - det hade garanterat blivit en bestseller, eller hur??

Persilja: En ära att få vara din lyckomedicin!! Du är min. Men tack vare det här jäv... Bredbandsbolaget och deras inkompetenta tekniker, så har jag inte kunnat hälsa på hos dig som jag brukar - och det är faktiskt riktigt jobbigt!!
Visst ÄR knapparna bara helt fantastiska?? Jo - jag köpte tre fulladdade rör á 20 kronor styck - ett riktigt kap!! Det lutar åt smycketillverkning, här...

Yvonne: Tradera och loppisar är en ren livsnödvändighet!! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se