LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2009

Om...

Av Mynta - 7 oktober 2009 09:00


...jag skulle återfödas som ko,

så vet jag precis  i vilken hage jag skulle velat vara :

 

  

 

...nämligen i hagen 50 meter söder om mina föräldrars hus...

 

Kan ni förstå mig?

 

 

Dessa kor fotograferade jag precis innan jag och mamma begav oss iväg

 till Hemslöjden Skåne, beläget nere på Citadellet i Landskrona.

Vi har pratat länge om att vi skulle ta oss dit tillsammans,

och en dag i förra veckan blev det äntligen dags!

 

Omgivningarna nere vid Citadellet är helt fantastiska.

 

  

 

Vi parkerade på Kasernplan och gick genom parken ner mot Citadellet.

Här går fina lilla mamma bland stooora kastanjeträd...

 

Citadellet kallas också Landskrona slott.

Det är byggt av danske kung Kristian III i mitten av 1500-talet.

Citadellet är ursprungligen byggt som en försvarsanläggning, och har ett välbevarat (och mycket vackert) vallgravssystem. Citadellet har även fungerat som fängelse för livstidsdömda (1800-talet), samt varit tvångsarbetsanstalt för kvinnor fram till 1940.

 

 

   

 

Första passagen av vallgravssystemet.

Mamma tar täten.

(Som vanligt, då - otroligt hur  små ben

alltid kan ta sig fram  fort...)

 

På vänster hand ses Landskronas nyaste vattentorn:

 

  

 

Vi fortsätter.

Man kan bo inne på Citadellområdet. Och det gör folk.

 

  

 

Härlig boendemiljö!

 

  

 

Nu närmar vi oss själva slottet...

 

  

 

...nu ska vi bara gå över den sista vallgraven...

(Vart tog nu mamma vägen ? Är hon redan inne på borggården...??)

 

 

  

 

...och nu är vi inne på den vackra borggården!!

 

Och här huserar då också själva målet med vår lilla utflykt:

 

  

 

- Hemslöjden Skåne!

 

 

 

Nu följer ett antal bilder inifrån butiken.

Jag och mamma gick omkring med ett ständigt

 

"ooh", "ahh", "Kolla!!",

 

 surrandes från våra läppar.

 

Titta & njut.

Kommentarer känns överflödiga...

 

                  

 

 

- Otroligt inspirerande!!

 

många duktiga & kreativa människor det finns runt om oss!!

 

Häftigt!!

 

Nå, kunde jag låta bli att köpa med mig något hem, då?

Nej. Givetvis inte.

 

Det blev en materialsats med skånskt yllebroderi:

 

  

 

Helt underbar, enligt mig.

 

(En färdigbroderad variant syns bland bilderna ovan!)

 

Sedan är jag ju enormt svag för smycken av alla de slag:

 

  

 

Köpte därför även en ring som en tjej från Helsingborg skapat

(har glömt vad hon heter...)

 

Den är gjord av en massa olika, roliga material;

blått gummi, kirurgstål & porslin.

 

- Cool, va??

 

 

~~~~~~~~ 

 

 

 
ANNONS
 
Yvonne

Yvonne

7 oktober 2009 11:21

Det där inne lockade mig inte alls, men slottet däremot!
Å, va vackert! Och jag skulle också vilja vara ko i den hagen! =)

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

7 oktober 2009 12:48

Åh... kor!! Jag älskar kor och har stora planer på att åka och krama en.
Du milde så mycket vackert både inne och ute! Måste visa maken för nu får han absolut köra mig dit en dag, nästa sommar när vi har semester. Eller jag kör själv så är jag säker på att jag kommer dit. Förstår inte varför jag känner mig så fruktansvärt kreativ idag - är väl för att jag har hunden här och knappt kommer ut annat än på promenader.
Jg måste kolla in bilen igen, tänkte inte på de där 3D figurerna.
Blås inte bort idag, här började det blåsa fruktansvärt för 10 min sedan. Solen lyser och regnet for sin kos.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Charlotte igen som inte orkar fylla i alla uppgift

7 oktober 2009 12:52

Det man inte har i huvudet får man ha i händerna i detta fall. Tusen tack för länken om snedslågrejjen. Jag tror att jag såg en på vår lokala tygaffär för en tid sedan, får kolla upp det igen. Prickigt tyg måste att gå att få tag på inne i Stockholm. Nej nu ska jag gå och äta sen luch innan blodsockret gör sig påmint och sjunker som en sten.

 
winnerhorse

winnerhorse

7 oktober 2009 13:32

Snacka om inspiraionsresa!!!

Åh vilken fin väska! Den svarta med rosa krusiduller och är det verkligen garnnystan som ligger så fint ihoprullade och med blommor och allt?! Oxh tänk att din ammam har långt hår! ( jag ser att det står ammam,) när jag skriver snabbt - då blir det alltid så, undrar varför? Baklänges.

Tack för titten Mynta, detta kan jag leva på länge! NU ska vi bygga hus i Skåne, måste skrapa mina triss först:)

http://www.winnerhorse.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

lotta

7 oktober 2009 17:17

..visste väl att du skulle gilla affären....och vilket fint väder ni hade...ja ,att vara kossa på den ängen med den utsikten...vem vill inte bli kossa då..?? dessutom slipper de skatta för sjönära läge..haha

 
Ingen bild

Mynta

9 oktober 2009 08:35

Yvonne: Jamen, Yvonne, liiite fint var det väl inne på hemslöjden? Snälla? =) Ses i hagen på andra sidan, i alla fall?!

Charlotte: Tycker ABSOLUT du ska ta en tur söderut! Både för att krama kor och för att få komma till den härliga miljön runt Citadellet (och FRAMFÖR ALLT för att besöka Hemslöjden!!). Man blir SÅÅÅ inspirerad!!
Jag är så spänd på att få se din kofta...

Winnerhorse: Jag är glad att jag kunnat inspirera dig - skäms som en hund över mitt dåliga & asociala beteende. Är USEL på att vara en social varelse ibland. Livet och mitt konstiga tänkande kommer emellan ibland. Hoppas du förlåter mig...jag är så GLAD att du "hör av dig"! Tack.
Jo, min mamma har världens vackraste hår! Tänk dig att det du ser på bilden är en fläta = blir liksom ÄNNU längre när hon släpper ut den! Plus att det är tjockt och glansigt. Är jätteavundsjuk - varför fick jag inte "ärva" hennes hår????
Sedan blev jag ju jättefnissig; det är ju inte GARNNYSTAN som någon broderat på - det är TOVADE klot!!! =)
Hihi. Skulle ju varit jävligt irriterande (och svårt) att sticka nåt av ett sånt garnnystan, med fastbroderade blommor på...
Hihi. Får liksom upp en bild framför mig av någon rödsvettig handarbeterska, svärandes & mumlandes... =)

Lotta: Kan man något annat än att gilla den där afffären???
Blev helt sjuk. Måste dit igen. Snart...

 
Ingen bild

Glynis

15 oktober 2009 20:02

I remember that cow paddock. Actually, I remember the fence with the electric shock. Ouch! So worth it to have such fun memories of my time there.

If I ever make it back to Canada, can we go to these wonderful flea markets in castles? Envious!

 
Ingen bild

Mynta

16 oktober 2009 08:29

Glynis: Did you get an electric shock?? I'd forgotten about that (hihi)!!

Glynis - it's not a fleamarket - it's an art and craft shop in Landskrona Castle (south of my parents house)!!

Canada?? Now you've really confused me...you mean SWEDEN, right?? Dizzihead! ☺

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se