LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 27 november 2009

I väntan på...

Av Mynta - 27 november 2009 23:40

  

...?

I'm back. Tror jag.

Tack för alla muntra tillrop. De värmer gott.


Det går inte att schemalägga mitt liv. Jag hoppades innerligt att det skulle kunna fungera, men tji fick jag. Kommer liksom in för mycket skit i schemana emellan varven; oplanerat skit. Kul skit också - inte bara bökig skit.


Som jag skriver!!  Jag är faktiskt utbildad svenska-so-lärare...men det är väl just därför det är så skönt att få vara ett av undantagen som bekräftar regeln! Lärare är faktiskt också människor! Vi svär och lever rövare, vi också!! Så det så. Fast inte på utvecklingssamtalen. Bara hemma.  =)


Fast jag har faktiskt inte jobbat som lärare på hela nio år. Känns helt OK.

Been there, done that. Kände att jag måste prova på annat också.


Just nu har jag fördelen att få uppleva mycket mer simpel, härlig vardag.

Jag hinner tänka färdigt mina tankar, hinner andas, hinner SE, hinner lyssna,

hinner känna. Det hann jag inte innan som heltidsanställd lärare. Andra hinner kanske både och. Men jag hann inte. En eloge till alla er andra därute som fortfarande orkar - ni gör ett makalöst jobb, ska ni veta!


Mer vardag ger tillfällen till att "pula" lite hemma. Jag kan liksom tillbringa en dag med att småfixa lite här och där, flytta runt och ändra om, stå och titta och fundera medan jag gnider mig på hakan ( som jag snart får noppa varannan dag...)(kvinnligt, värre...  =)  ).

De senaste dagarna har jag t ex julpulat lite. Jag ska jobba fyra timmar imorgon (lördag), och på söndag vankas det julbord med makens jobb samt körövning  efteråt på kvällen. Kände därför att jag ville adventsfixa lite i god tid...


...vilket resulterade i att jag liksom råkade julpynta hela huset färdigt inför jul!!

Det var inte alls intentionen; jag lovar!! Men det bara blev så. När jag ändå hade alla lådor framme och strykjärnet igång, liksom. Såhär tidig har jag aldrig varit förut! Nästan så man skäms - tänk att tända en adventsljusstake hela FEM dagar innan första advent????  Förbannade svartfot!

F'låt. Men jag var tvungen. Jag kanske ska släcka den igen?

...så att den liksom bara står där mörk och utlämnad i några dagar till? 

Mår alla bättre då?

Nej, fan - tänd skiten! Ut med belysning i trädgården också! Häng upp adventsstjärnor och tänd dem också! Släpp alla tomtar fria! Det gjorde jag.


Återstår bara att se hur länge jag pallar att ha det julpyntat omkring mig...brukar "jula av" redan i mellandagarna. Då är jag alltid jäkligt TRÖTT på allt det röda och alla förbannade tomtar - då vill jag ha in ljus och alla mina gamla vanliga lampor och gardiner...


Hur ser det nu ut då här hemma?

Jo, t ex såhär:


  


Adventsljusen har kommit på plats.

Nejmen, vilken oreda! Eller?

Nej, faktiskt inte. Detta är Mynta-ordning. Jag vill kunna se ALLA ljusen fast de står på en rund bricka. Vill INTE ställa dem på en rad. Jag läser från vänster till höger. De första ljusen står främst. För att kunna se de andra ljusen bakom, måste de titta fram lite utanför, liksom. Jag läser fortfarande från vänster till höger, alltså trean får stå till vänster, fyran till höger. Makes sense?


  

TV-rummet har blivit lite julpimpat...
  

Köksfönstret blev en favorit i repris...

Älskar mina tomtegardiner!!!
  

Pianot har "stängts" för att bli framtida gotte- och ljusbord. Just nu finns endast ett äpple samt några skånska valnötter (!) på fatet; men vänta bara!!!  =)
   

Köksbänken har fått lite julkänsla...


    

...och fuldörren har pimpats med en ny fin handduk/bonad.

= Ny favve. 

Och tänka sig!! Jag har hittat ett identiskt brickband som det förra - fast RÖTT istället för blått! Kul!


  


  ...och här är det tänkt att någon form av pepparkakshus ska stå.

I framtiden.  

Jag hängde upp röda filthjärtan i trollpilsgrenen ovanför matbordet. Telefonen ringde. Jag gick ut i köket. Pratade en stund. Kom tillbaka.

Hittade ett filthjärta på golvet. Gissa vilket.

Gissa samtidigt vem som är skyldig...mummel, mummel...

(Ett filthjärta sorteras som restavfall, va? 

Überhungriga bullterriers går direkt till kompost... )  

Kontoret/voljären har pyntats med ljus. Totalt oestetiskt kaos råder här, men som lite mysljus, liksom...?


  

Till och med trädgården har fått en släng av julen!

Gillar detta fejkade lilla julträd med sina små, gulvita lysdioder.


  

...och när jag ändå var ute och stampade i dyngsura rabatter med foppatofflor på morgonkvisten, passade jag på att fota burspråket utifrån med  adventsstjärnan i fönstret och trollpilen i taket.


  


Slutligen ska dessa tre även få en plats utomhus - nämligen i "pappas tittskåp" på husväggen bredvid ytterdörren. Tänkte hänga en av stjärnorna  ovanför deras huvuden.

De tre vise, liksom.

Hysteriskt fult, va?

Men liiiiiite kul...?

 
ANNONS
 
susanne

susanne

28 november 2009 06:03

haloj vad skönt att du är tillbaka har saknat dig! man är liksom invand att få hänga här inne :) i ditt mysiga hus..

http://sibyllanshemligheter.blogspot.com

 
Johanna

Johanna

28 november 2009 08:50

Hej Mynta!! Vad roligt att du är tillbaka! Det berkar som att det är många som har haft en sån där anti-bloggperiod i höst. En del lite längre, andra kortare. Hursomhelst är jag glad att du är tillbaka för jag gillar ditt sätt att skriva och jag ääälskar att kolla din inredning - lika spännande varje gång. Der ser så himla mysigt ut, fotot utifrån på burspråket. Hade jag gått förbi och sett det så hade jag velat gå in och se hur resten ser ut...

Själv har jag ny bloggadress som dessvärre är låst av olika anledningar. Om du är sugen på att kika in där i fortsättningen så kan jag sända dig adress och lösen.

Ha en fin jobbedag och första advent!!

/Johanna (pantarholmskajen)

Ps. Klurigt med hjärtat, men jag tror nog det går som restavfall... Ds.

http://pantarholmskajen.bloggplatsen.se

 
Yvonne

Yvonne

28 november 2009 09:36

Å, va härligt att du är tillbaka! Och va fint du har gjort!
Varför måste man vänta till en viss dag med att julpynta?? Jag är dödstrött på julsakerna direkt efter jul, så vi pyntar tidigt numera och njuter under HELA december! Sen kan vi med gott samvete tröttna i mellandagarna! =)

Hihi. Lilla gräddbullen, vad har du gjort???

Kram kram!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Annelie

Annelie

28 november 2009 10:59

Åh, vad mysigt! Du skulle kunna få komma hem och julpimpa mitt hus när som. Ursnygg ljusstake du har på pianot. Var hittade du den?

http://htp://konststycket.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

28 november 2009 19:43

Susanne: Aaa, har du saknat mig? Vad gulligt. Roligare att komma tillbaka då... :)

Johanna: Vet du - du får väldigt gärna komma inom nästa gång du passerar, dvs då du hittar just DETTA fönster ute på skånska landsbygden...hur stora kan oddsen vara? Men du har i alla fall en stående inbjudan!! Det har nog inte varit nån vidare blogghöst i år...jag hamnade i en RIKTIG svacka! Men nu är jag taggad igen!!
Ja - jag vill gärna ha din nya, låsta bloggadress samt lösen!!!
Mejla den till mig på: ordfog@telia.com

Yvonne: Hej igen!! Jaså - en till som tröttnar lika fort på julen som jag? Har du också pyntat redan, alltså? Pyntat även i nya, fina köket?

Annelie: Jag älskar att pimpa; ring så kommer jag!!! =)
Adventsljusstaken på pianot är inhandlad på Bauhaus av alla ställen. Kostade 199:-, har jag för mig. Tyckte det var en riktig Mynta-ljusstake!

 
Ingen bild

Sis

28 november 2009 22:29

"En eloge till alla er andra därute som fortfarande orkar - ni gör ett makalöst jobb, ska ni veta!"

Tack, älskling!

 
susanne

susanne

29 november 2009 07:16

klart jag saknar dig! Har hängt här sedan jag började blogga det börjar närma sig två år! Och att få följa dig ditt hem o gräddbullen är en del av bloggandet i den skånka myllan :)
hoppas du/ ni får en skön första advent!

http://sibyllanshemligheter.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

29 november 2009 13:06

Sis: Jag menar det faktiskt helt seriöst - jag är såå imponerad av att ni fortfarande orkar. Massor av styrkekramar till alla hårt arbetande lärare från mig, alltså!!! Snart är det jullov...
Puss!

Susanne: Tack! Visst f-n!!! Nu kom jag ju på att det ÄR första advent IDAG!!! Glömde ju tända första ljuset vid frukosten imorse!!!!!! Gud, vad jag blir trött på mig själv ibland - virrpotta!!!!

 
Charlotte

Charlotte

30 november 2009 08:45

Mysigt och väldigt roligt att du är tillbaka. Har saknat dig. Jag hinner tröttna på julen innan den ens har börjat... förstår inte vad det är med mig och julen. Ljusstaken fick jag upp, men himmel och pannkaka ICA ljusen är DÅLIGA! De brinner upp (ner?) fortare än vad man säger KALOPPS.
Jag har jobbat som lärarvikarie, roligt med alla barnen men tillslut tog det stopp, byte av klass och barn varje dag var inte det roligaste. Jag har inte jobbat på två år. Så du är svensk och so lärare, mina favortiämnen en gång i tiden... fast jag skriver som jag behagar och struntar fullkomligt i det jag lärde mig en gång "hihi".
Ditt pyntade hem får mig att njuta... kanske kanske jag pyntar lite till idag. Men nu ska jag och lurvhunden gå ut. Han är också vit!!!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
anette

anette

30 november 2009 10:58

Ja men eller hur!!! In med julen! Allt på en gång! Jag hamnade i samma julflow. Det blev t.o.m röda påslakan innan jag var klar! Ha en god avdvent. Härlig blogg!

http://www.pysseltid.blogspot.com

 
Lena

Lena

30 november 2009 14:07

Kul att du är tillbaka! Jag hade ju nyligen hittat hit, men lyckades trots det sakna dig när du "försvann".

AdventsKramar från en annan(?) del av Skåne

http://rainandhappiness.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

30 november 2009 21:25

Charlotte: Det lustiga är, att jag inte riktigt varit vän med julen tidigare, under min tonårstid, bl a. Men sedan vi fick barn har jag velat skapa egna jultraditioner som de ska kunna minnas med värme och glädje. Hoppas man lyckas. Just nu är ju bägge barnen tonåringar och måttligt intresserade, men jag inbillar mig att de skulle sakna det juliga här hemma om det inte fanns...

Anette: Röda påslakan...? Måste ju dyka in i linneslåpet och se ifall jag hittar nåt rött - ska det va, så ska det va!!!

Lena: Jamen vad trevligt att du t o m hann sakna mig! =) Planerar att stanna här ett tag till...
Adventskramar till dig också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se