LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 15 februari 2010

Hälsosam helg?

Av Mynta - 15 februari 2010 09:00


I bilen på väg någonstans i fredags, råkade jag lyssna på ett lokalradioprogram som handlade om hälsa. I programmet provsmakades en s k "Serotonin-smoothie" som jag blev jättenyfiken på.

Så fort jag kom hem letade jag upp receptet på nätet och gick till handling:


  


En banan och en avokado mixas samman.


  


Bananen och avokadon skulle sedan ytterligare mixas samman med nötter (här valde jag mandel, eftersom jag är lite småallergisk mot hasselnötter och valnötter, som det EGENTLIGEN skulle vara), naturell yoghurt, lite råsocker samt vaniljsocker...


  


...sedan skulle allt in i frysen en stund tills smoothien uppnått önskad konsistens!

Här är en av smoothiesarna nyss uttagen ur frysen - den fick klart godkänt av mig!! Får nog bli mitt nya mellanmål; behöver serotoninkickar dagligen, nuförtiden...


I samma program hade de tydligen även gjort s k "hälsobars".

Kunde jag ju inte heller motstå.

Man mixade helt enkelt(?) ihop en massa nyttigheter såsom nötter (mandel), torkad frukt, flytande honung, fiberhavregryn, rågflingor, kokosflingor, havrekli, krossade linfrön, naturell yoghurt samt äggvitor(puh!). Sedan tryckte man ut hela härligheten i en form, och sedan in i ugnen i ca en kvart i 225 grader:


  


- Klart!!!


Smakade helt OK, men smoothisen vann...


Annars ingår ju också helt klart ett loppisbesök i en hälsosam helg, eller hur??


Fyndade en blå vas till mina gullrankeskott:


  


Den passade superbt ståendes tillsammans med några andra ultramarinblå älskade kamrater!


  


På samma skänk (oops - HÄR behövs dammas...), står ytterligare en blå samling keramik med grönt i. Har alltid varit svag för blått!!


  


I en hälsosam helg ingår även lite hälsosamt pyssel.

Jag blev äntligen färdig med att pimpa klart min moppebyrå!!


- Visst blev den väl lite fin?

(färgerna på bilden gör den inte riktigt rättvisa - de är lite klarare och "gladare" i verkligheten...)


Och som om det redan inte skulle vara nog med matbilder i detta inlägg, så får ni faktiskt tåla lite mer (kanske bidrar med lite vardagsmatlagningsinspiration, vetja??)

Söndagens enkla, men goda middag:


      


Myntas berömda tomatsås, stekt fläskfilé & tricolorepasta. Jummie.

Och slurp.


På söndagsmorgonen kunde även konstateras att vi inte hade något frukostbröd i huset. Vad göra?


- Baka scones, såklart!!


  


En klart undervärderad frukostnjutning! På med engelsk apelsinmarmelad och en god skiva ost, sedan är man i frukosthimlen; jag lovar!!


Min perversa jakt på saltlakrits (nej, jag är inte gravid - det ser bara ut så), resulterade i följande inköp i fredags:


  


YES!!!


Här har vi saltlakrits PRECIS som det ska smaka!!!!!

Och det varar lääänge!!!


TACK, Karamellpojkarna!! You saved my life.


...and gave me magkatarr. 
ANNONS
 
Ingen bild

Persilja

15 februari 2010 09:52

Måste ju prova. Men jag är allregisk mot BANAN, så vad tar jag istället...? Hm...nåt sött måste det vara. Kanske lite glass. :):):)
Eller vaniljkesella...Nåt tips du som smakat röran. Jag är också laktritsälskare. Eller saltlaktritsälskare. Har du smakat plopp med laktritssmak. Jag gillar den. Fazer har en motsvarighet och den är god men kanske fööör salt. Fast man behöver ju inte vräka i sig hela som jag gjorde när jag provade den...
Snygg moppe!
Men dumma dig som visar godis hela tiden. Jag har precis nått all time high på vågen och måste försöka stoppa detta. Helst inte med godis. Jag fick förresten MENS idag vilket är ett ritkigt hallelujamoment för jag har verkligen varit UNDER isen och trott att jag hållt på blir GALEN. Nu är allt bra igen.

 
Charlotte

Charlotte

15 februari 2010 11:18

Åh vad allt lät gott!!! Det är tur det finns mandel för hur skulle vi småallergiska annars göra! Jag kan inte ens ät Geisha choklad... snyft. Saltlakrtist jag säger bara en sak DJUNGELVRÅL!!! Eftersom jag tycks bo i landets huvudstad så innebär det att man varken får tag på Salta Katten (kanske tur då att det inte var gott) eller Kanonsalt!! Har aldrig sett varken det ena eller det andra. Dessutom kan man få kommentarer som "men kvinnor vill inte ha saltlakrits eller stark senap" hihi... så tittat de underligt på en om man vill ha stark senap på korven.
Moppebyrån blev jättefin! Gillar ditt presentpapper. Nä nu ska jag kila ut i köket och laga köttbullar... suck och stön... efter operation rädda potatisen så vill jag knappt se köket mer.
Ha en fin dag!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

15 februari 2010 19:28

Persilja: Är du allergisk mot BANAN?? Har jag nog faktiskt aldrig hört någon som varit förut! Faktiskt. Fy vad tråkigt - banan som är en så "praktisk" frukt (den är ett bär, faktiskt!!?). Kommer inte på någon ersättarfrukt för tillfället, men ditt förslag om vaniljkesella lät ju oerhört intressant!! Prova, vetja!!
Nej, jag har varken provat pPlopp med lakrits, eller Fazers lakritschoklad...men NU måste jag, ju!!! Anmäler mig som frivillig testpanel omedelbums!!
All-time-high på vågen har jag precis också uppnått. Har dock INGEN motivation till att ta tag i det hela. Men det skulle VERKLIGEN behövas - kommer knappt i mina största jeans längre (Kör mycket med gummibandskjolar, just nu...)

 
Ingen bild

Mynta

15 februari 2010 19:35

Charlotte: Det lustiga (?) är, att jag blivit allergisk i vuxen ålder! Jag har alltid kunnat äta alla sorters nötter tidigare - men inte nu längre. Inte heller vissa äppelsorter...jättetråkigt!! Det börjar liksom klia i halsen, och jag blir tvungen att dricka lite vatten och gurgla mig "ren" igen.

Jamen, finns inte Salta Katten i huvudstaden??? Men TABLETTASKEN finns väl???
"Kanonsalt" är gjord av Karamellpojkarna som har sitt säte i Alingsås (enligt påsen). Men jag har inte sett denna påse tidigare heller, faktiskt!

Vad jobbigt det låter det där med operation "rädda potatisen" - men nu har ni väl en massa god mat i frysen som ni liksom bara kommer att kunna plocka fram, sedan? Låter gott och praktiskt, tycker jag!! =)

 
Ingen bild

Persilja

15 februari 2010 20:50

Jag såg ditt svar till Charlotte och samma hände mig. Blev allergisk mot banan när jag väntade Lukas (95/96) och så mot hundar. Bara sådär plötsligt. Det verkar inte vara så vanligt att vara allergisk mot banan, har hört en eller två till. Halsen och tungan sväller igen och det är skitobehagligt!!! Maken är allergisk mot hasselnötter och äpplen men BARA på våren och sommaren då pollensäsongen pågår. Det hänger ihop med det...

 
Charlotte

Charlotte

15 februari 2010 21:45

Min svärfar är allergisk mot bananer. Jag kan inte äta alla äppelsorter om de inte är mos, äppelpaj eller stekta. Jag blev allergisk som 14 åring mot pollen och tomat, äpple, nötter och nu tål jag inte ens alla pälsdjur! Suck och stön... måste livet vara så dumt ibland. Jag får också kli i halsen/munen och måste som du gurgla med vatten. Är småallergisk mot damm också... och parfym. Är jag förkyld eller det är pollensäsong blir allt mycket värre.
Nej, nu ska jag sova,,, blev lite trött efter att varit med maken till kören igen - nästa gång vill de att jag är med och sjunger HJÄLP!!!!!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

16 februari 2010 08:19

Persilja: Lite mysko, alltså. Har för mig att jag läst nånstans om att allergier liksom kan ligga latent i kroppen, och utbryta vid någon form av triggning. En graviditet med alla sina hormonsvängningar, tror ju jag skulle kunna vara en sån trigger...? Sonen vår är pollenallergiker. Vi tyckte det var lite konstigt, eftersom ingen av oss (maken eller jag) var allergiska (ingen på nära håll i släkten, heller....), men då var ju kanske JAG redan en allergiker, då? En latent sådan...?

En hel vetenskap, detta...

 
Ingen bild

Mynta

16 februari 2010 08:23

Charlotte: Jaha - där har vi alltså ännu en "bananare"!
Det sägs att vissa äppelsorter ska vara "värre" än andra - d v s det finns alltså äppelsorter som då är lite snällare för oss kärnfruktsallergiker. Har glömt vilka det nu skulle vara, men det går nog att ta reda på...

Jaså - hallå soprankompis!! Gratulerar!! Skitkul, ju!! Jag lovar - du kommer INTE att ångra dig. Världens kick ligger framför dig!!!!!!!!! Lycka till!!!

 
Charlotte

Charlotte

16 februari 2010 09:39

Mynta! Jag låter som skadeskjuten kråka!!! Hahah... jag får ligga i hårdträning. Märker att jag spänner mig och tar i för högt och då tappar jag all luft... men det tar sig nog. Har lite svårt för alttonerna men men... sopran är nästan för högt - finns det inget mellanting??? Skämt åtsido jag får nog lov att öva på de sånger kören sjunger och inte de jag tycker om.

Allergier kan ligga latent i kroppen och plötsligt bryta ut. Det fick jag veta när jag och sonen var med i en testgrupp. Han hade inga anlag alls för allergi medan jag hade för luftburna ämnen vilket gör att det blir korsallergi och jag inte tål tex nötter. Jag har till och med reagerat mot vindruvor en gång, men idag kan jag äta dem utan besvär.

Idag måste jag sanera mitt hem IGEN... det är damm och hundkvalster så min hals är inte alls med mig idag... får man sucka och stöna över sådant. Nu vet jag att jag kommer att ha hunden fram till sommaren. Så jag hoppas att det blir till skolavslutningen matte hans blir pensionär på riktigt. Kommer att sakna honom, men så skönt för vovven att slippa åka 6 mil om dagen med båt/bil.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

16 februari 2010 10:45

Kolla vad jag hittade:

http://www.ekdahl.org/apples/allergiker.htm

Där finns äpplena! Och lite till.
Hmmm...intressant.

 
Charlotte

Charlotte

16 februari 2010 11:18

Åh tack, den sidan ska jag ta och kolla upp direkt. Jag har roat mig med mitt utlovade fotoinlägg - nästan som att springa maraton. Karlsbader säger jag bara...

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

16 februari 2010 21:19

Jag hoppar över till dig direkt!!

 
Charlotte

Charlotte

17 februari 2010 06:52

Letar virkmönster idag (vantarna)... jag vet att jag ska ha det någonstans. Presentpappret köpte jag på Coop, men vem som designat det vet jag inte. Jag måste få tag på en rulle till. Ruth gav mig en idé! Vem ska jag lura ut i vädret för att passsa vovve utanför butiken??? Fågelmönstergrunden tog jag ur senaste Stoff och Stil katalogen. Jag vill vara inne och pyssla...

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

17 februari 2010 10:34

http://www.wermland.nu/Stickning/Mittens%20crochet.pdf

vantmönstret men på engelska! Förr hade hon det på svenska, kanske du hittar igen det hos Barbro.

http://www.wermland.nu/Stickning/

så himla mycket snyggt hos henne... man blir helt sjuk av lust att fixa och dona med garner.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Yvonne

Yvonne

17 februari 2010 17:36

Recepten till smoothisen och hälsobarsen (så kan man väl inte säga heller???) fanns med i Icas tidning "Buffe". Jag kollade nämligen också in dom och tänkte att jag måste prova! =) Va bra att dom var goda då!

Ha det gott!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se