LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 1 mars 2010

Åh åh, det ligger i luften...

Av Mynta - 1 mars 2010 08:42


...åh, åh nånting é på gång...

(för att citera ett av mina hatobjekt (musikmässigt)...)


Visst var det våren som var på smygvisit igår??

(Just nu snöar det utanför fönstret...)

Allt kom liksom på en gång!


  • 6 plusgrader.
  • Takdropp (nej - det droppade inte; det RANN!!!).
  • Fågelkvitter (hörde första lärkan!!!).
  • Torr barmark.
  • Värmande sol.
  • Vintergäck & snödroppar...

  


Kolla! TORRA fläckar ute på däcket!!!




  


Brassestolen kunde placeras på en hyfsat torr plats i solen...

I fönstret skymtar ett av de MISSLYCKADE avokadoexperimenten. Snyft.

(Men jag låtsas som om jag inte ser det.)




  


Senaste virkprojektet. Mormorsruta!!!

(Titta inte så noga - det gröna varvet stämmer inte...)


Blev så lycklig över att ha klarat av att virka nåt som LIKNAR en mormorsruta, så jag var tvungen att ANVÄNDA den till nånting. Det blev ett armband. Hittade lite lull-lull att sy fast (för att bl a distrahera bort ev felsökare...).



Sedan var jag med om nåt kul:


  


TJOHOOO!!!


Mitt FÖRSTA LYCKADE surdegsbak!!!!!!!!!!

Kolla vad högt & fint!

Och fullt ätbart också...


Så numera kommer det att se ut såhär i kylen framöver:


  


En styck surdegsbebis.

Så har faktiskt Martin det också. I sin kyl, alltså.

Martin och jag, liksom.

Guuud vad vi är tajta, Martin och jag.


Dream on.

 
 
A

A

1 mars 2010 10:37

Plusgrader, barmark, vårblommor och värmande sol!
Jag vill också bo i Skåne!!!
Utanför mitt fönster ser det ut som en scen från "The day after tomorrow". Hela världen har förfrusit, snön vräker ner för jag vet inte vilken dag i ordningen och snövallarna växer sig högre och högre. Finns det något hopp?!

http://minsoffa.blogg.se

 
Ingen bild

Mynta

1 mars 2010 12:16

A: Du skulle nog kommit IGÅR, i såfall...idag vräker snön ner (men den verkar inte lägga sig...), det är muuulet, blåser halv storm och det varnas dessutom för blixthalka i afton; frysgraderna och kylan är på återtåg. Lärkan ångrar nog sin ankomst - inte en drill så långt örat når...

Klart det finns HOPP!!! Mars är VÅR-månad. Eller hur?
Hör ni det??? Alla väderansvariga, alltså...

 
Ingen bild

Linda J

1 mars 2010 14:48

nu blev jag allt sugen på att köpa den där suregsboken! Men jag vet inte om jag vill bli så tight med martin :-P

Får se om jag hinner virka lite ikväll efter jag har varit på line dance!

Och jag hoppas jag inte märker av blixthalkan.

 
Charlotte

Charlotte

1 mars 2010 16:38

Oj blixthalka!!! Snön vräker ner här och har så gjort hela dagen. Naturligtvis bestämmer jag mig för att ge mig ut och möta maken. Ibland undrar jag om jag är mer än lovligt knäpp.
Fint armband! Du har så bra idéer!! Surdegsboken ska landa i min hylla en dag. Måste nog få ordning på surdegarna jag... gott är det i alla fall.
Sitter här med en förvånad min - jag hittade min farmor i svarsarkivet. Ja, inte kom hon därifrån som jag fått uppgifter om. Nej farmor var och förblir född i Malmö. Skrävlinge församling. Inte konstigt då att de tidigare generationerna lär ha kommit via Preussen till Danmark och sedan Sverige. Det förklarar Malmö en hel del. Så plötsligt är jag en del Skåning också, kanske tur jag hamnat i mitten då! En del av söder och norr blir en mitt eller????
Ha en fin kväll, virka på!!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Susanne

1 mars 2010 18:16

GRATTIS till proffsiga bröd!!!. Behövs ingen torrjäst där inte. Ska beställa Martins bok på nätet ikväll.

Här är det inga torra altandäck minsann - 1 dm snö och halv storm. Min chef är en pärla och låter mig jobba hemifrån HELA veckan. Kändes som att vinna på Triss. Riesenschnauzern (läs racerschnauzer - onödigt aktiv ras vissa dagar) blänger på mig och tycker det händer för lite i snöstormen.

Hittade lätt beskrivning på OS-mössan. Upptäckte att skaparen av den och de andra OS-kläderna är en gammal kurskamrat till mig från en textilutbildning vi gick för 100 år sedan. Kan inte säga att vi känner varandra längre men lite kul är det ändå.

Gud så produktiv du är!! Mormorsrutor är roliga - de blir liksom klara direkt.

Nu mot italienska köttfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis. Kanske ett glas vin till för att fira lite att jag slipper resa eller bara för att det är måndag.

Ha det gott!

 
Ingen bild

Mynta

2 mars 2010 11:55

Charlotte: Jamen hallå, halvskåning!! Själv är man ju halvdansk...men du - vad är svarsarkivet för nåt?

Susanne: Thank you, thank you! Har ett andra surdegsbröd på jäsning, nu...drabbades av hybris och blandade i lite hipp som happ; honung, brödkrydda, krossade linfrön...hoppas det också kan funka! Men vi får väl se?! Så skönt för dig att kuna få stanna hemma och sköta jobbet därifrån! Förstår preciiis den lättande känslan av att slippa ge sig ut i dåligt väder!! Hatar vinterns läskiga vägar! Vad kul att du är gammal kursare med OS-designern!! Vad för sorts textilutbildning var det ni gick tillsammans? (född nyfiken)

Mmmm...italienska köttfärsbiffar & vin...hade du inte bott så långt iväg hade jag gärna hälsat på en sväng...
Må gott i ovädret!

 
Charlotte

Charlotte

3 mars 2010 09:09

www.svar.ra.se riksarkivet en guldgruva för släktforskare! Lite kan man söka gratis annars kostar det.
Glömde vad jag skulle säga... nä suck.... var tog min hjärna vägen??? JO, surdegsboken är på väg till mitt hem. Beställde den igår via adlibris 169 kr (med porto då) och de har redan skickat den! Hålla tummarna att jag får den idag. Här ska bakas bättre surdegsbröd i framtiden hoppas jag. Vilket bra pris! Åhléns i stan tog nära 300 kr för den.
Idag ska jag försöka vända allt till det mer positiva... solen lyser så kanske kanske det blir en bättre dag.
Kram och ha det bra!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Salvia

3 mars 2010 20:11

Hej igen, det är Susanne (i ekorrhjulet) men jag byter signatur här och nu. Det är tydligen flera Susanne i farten och det kan ju bli lite förvirrat. Hakar på ört- och kryddtemat. Te på Salvia ska förresten vara bra mot halsont och nattliga svettningar enligt boken "Örtmedicin och växtmagi".

Nyfiken får man vara. Textilutbildningen var terminskurser i vävning/dekorativ vävning och sömnad med mönsterkonstruktion. Kurser man behövde om man skulle satsa på en "karriär" inom hemslöjden eller som textillärare. Jag kände mer för slöjden än för sömnad men jobben här var lätt räknade. Sen var det ju det här med att BESTÄMMA sig för vad man skulle BLI för det var ju så himla roligt med mat också - och djur - och grönt - och musik - och och. ..Ja ja - man kan ju roa sig med det på fritiden tänkte man då ......... innan man visste bättre. Och medan jag funderar jobbar jag med kommunikation/information och det är inte så dumt det heller. (blir bara lite mycket)

Idag, på lunchen, blev det en helt underbar solgädda på ett liggunderlag på bryggan iförd scoteroverall. - 5 grader men ändå dropp i solen.

Ett skönt musiktips med piano och sång. That Perfection - Steve Dobrogosz/Anna Christoffersson. Har lyssnat på honom live ett par gånger.

http://www.youtube.com/watch?v=25fSSGbYAtI

 
Yvonne

Yvonne

4 mars 2010 07:26

Ja, just nu tycker jag att det är vinter på mornar och kvällar och vår på dagarna! Minus 13 grader igår morse och plusgrader mitt på dagen! =)
Bara det inte regnar så är jag nöjd! =)

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

4 mars 2010 22:57

Salvia (!): Wow! Mönsterkonstruktion?. Nu blev jag ju lite avundsjuk - det hade jag också velat kunna! Har massor av idéer i skallen på kläder som jag skulle vilja sy upp åt mig själv - man har ju liksom lärt sig med åren vilka skärningar som klär en bäst...och de är inte alltid så lätta att hitta ute i handeln! PLUS att det skulle vara väldigt kul att kunna klä sig i egendesignade kläder som man var helt ensam om!!

Solgädda på liggunderlag? Vad menas med det? Låter som en god sandwich el nåt!! =)

TACK för musiktips. Mellow music. Sköna toner. Tror jag drar mer och mer åt jazzhållet... kan det vara ett ålderstecken?? =)

 
Ingen bild

Mynta

4 mars 2010 23:00

Yvonne: Jo, precis - det är en sån väderlek som gör det så svårt att klä sig så att det liksom ska hålla för en hel dag...
Regn vill vi INTE ha - det blir ju obehagligt underkylt med en gång!! Nej, massor med vårsol och värme vill vi ha!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Ovido - Quiz & Flashcards