LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 4 mars 2010

Busy, busy...

Av Mynta - 4 mars 2010 09:35


Ibland (oftast) går tiden alldeles för fort.

Det känns som om jag inte hinner med någonting.

Just nu förfaller vårt hem runt omkring mig.

Smulor och damm överallt. Überschmutziga fönster. Meterhöga smutstvättsdrivor. Överfulla återvinningskärl. Räknings- och viktigapappershögar lite här och var.

Känner mig jagad, faktiskt.


Men just nu har det faktiskt handlat om en prioriteringsfråga.

Visst - jag har jobbat lite emellan också, men sedan har jag faktiskt pysslat med lite projekt som jag VELAT göra istället. Och då har allt det där andra fått vänta.

Känner mig lite duktig ändå, där - såhär har jag inte kunnat göra tidigare. Då har jag låtit alla måsten gå före istället, med följden att jag nästan aldrig fått tid till att göra allt det där jag EGENTLIGEN velat göra. Nu har jag gjort precis tvärtom. Det enda som återstår nu, är att intala mig själv att jag inte SKA känna mig jagad. Jorden går ju inte under på grund av att det ser ut som det gör just nu hemma hos oss, eller? (Bara lite; esteten i mig har liiite svårt att liksom SE på eländet...)


Så - vad har jag prioriterat, då?


Lite surdegsbak. (Misslyckad egenpåhittsvariant - jag ska nog hålla mig till Martins recept till punkt & pricka, hädanefter...drabbades nog av lite surdegshybris efter föregående bak!)


Tagit upp lite gammal stickning som låg och drällde; kommer någon ihåg mina påbörjade korviga pulsvärmare?? (Lääängesedan!!!)

NU är en äntligen färdigstickad:


  


Lite cool. Beskrivningen finns här.


Jag har njutit av annalkande vår.


Tagit in lite vår:


   


De dagar då solen lyst med sin frånvaro, har man fått göra så gott man kunnat för att skapa vårljus:


   


Pengaträdets julgransbelysning har gjort så gott den kunnat...


Inspirerad matlagning utan tvång är alltid kul...

   


Ugnsbakade rotsaker är en klart underskattad maträtt!!

Tillsammans med hela vitlöksklyftor, olivolja och flingsalt, blir det mat för gudar!!! 


Sedan har jag ju ett lite framtida projekt på gång. Får se när det blir färdigt.


  


...kommer så småningom att finnas i en butik nära dig...



 
 
Ingen bild

Persilja

4 mars 2010 10:59

Heja heja! Så vackra! Keep on rockin´girl. Vill köpa dem alla!!!! Råkade duscha med en och det är inte att rekommendera, även om den hämtade sig. Men en gång till och den överlever inte...

Själv var jag nära att lägga ut Is there anybody out there? (Pink floyd you know.)för att det kändes så ödsligt på bloggen, men så droppade det in några små kommentarer och jag blev glad igen...
Fan vad det är dött i bloggvärlden! :(
Tur att jag fick min statistik igår annars skulle jag trott att min blogg var död. Men den finns, den är bara lite tyst. :)

 
Ingen bild

Gafsan

4 mars 2010 13:36

Bra gjort! Helt rätt! Vi andra bör ta lärdom! Man måste våga göra så ibland. Men vi kvinnor har nog alldeles för svårt för det, tyvärr. Sorry alla män det kanske inte är könsbetingat? Ni män kanske känner likadant (fast ärligt talat har då jag aldrig märkt det i min närkrets i alla fall) =)
Från det ena till det andra hur har du fått ditt pengaträd (visste förresten inte att de hette så) så stort. Mitt är typ 2-stängligt och ser ganska emligt ut. Trodde inte man kunde misslyckas med dem men nu vet jag bättre! Kanske är det symboliskt. Känner mig allmänt emlig och pengafattig just nu efter denna el-högkostnadsvinter!

 
Charlotte

Charlotte

4 mars 2010 13:49

Inte lite på gång hos dig :-)
Jag fick surdegsboken igår, men jag begriper inte varför han sätter en surdegsgrund och sedan när den är nästan klar så kastar han bort allt utom 1 dl??????
Har ni vår???? Nänä det är orättvist, jag får nog flytta till Skåne...

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

4 mars 2010 22:49

Persilja: Neeej!!! Duscha INTE med dem!! Pappskalle! ♥
Kan du lägga ut musik på din blogg på Sköna Hem? Coolt. Btw - I'm here!! Men jag har varit lite asocial de senaste dagarna - har försökt färdigställa en del projekt...det blir så, då. You're always on my mind (se - en annan låt!) anyway...Nu ska jag lyssna på lite Pink Floyd bara för det. Possi.

Gafsan: Ha!! Har jag heller ALDRIG märkt!! Sålänge toan är ledig när man behöver, och det finns tillräckligt med mat lagad, så är man nöjd...nej - nu var jag lite väl elak. Gillar min gube, men han kunde gärna få bry sig liiite mer om vad som kanske kan behövas göras här hemma (alltså inte då uppdateringar av datorer eller nya kanalsökningar på TV:n...), rent husligt praktiska uppgifter menar jag då, som t ex städning, tvätt, handling, dammsugning o s v.

Du - mitt pengaträd är mååånga år gammalt! Från början är det faktiskt FYRA små plantor som jag stt tillsammans i en stor kruka. Det får stå utomhus i halvskugga så fort det blivit frostfritt, och jag tar inte in det förrän hösten (precis innan frosten). Planterar om ibland. Lite näring ibland. Tål att torka ut ordentligt mellan vattningarna. Det har dock aldrig blommat - DET skulle varit jättekul!!

Charlotte: Jamen, ju mer surdeg som man spar, desto mer mat behöver den!! Eller hur?? Det skulle ju bli jättedyrt i längden att underhålla (mata) en surdegsgrund som bara växte hela tiden!! Man får ju öka matningsdosen proportionellt hela tiden, då. Mer praktiskt också med mindre surdegsgrunder...så tror jag i allafall att han resonerar...

Nej - vi har sannerligen ingen vår!! Inatt var det -12 grader, och mycket snö ligger kvar på marken. Men visst - snödroppar och Vintergäck existerar. Lärkan har kommit, och mitt på dagen droppar det från taken. Snön krymper ju också hela tiden, men det går lååångsamt!! Vi har haft det jättefint här idag - solen har visat sig hela dagen - underbart! Dagarna blir stadigt längre. Tänkte på det idag när jag körde hemåt vid 17.50-tiden - det var faktiskt fortfarande hyfsat ljust då; solen gick ner bakom mig - jag såg den i backspegeln hela vägen hem!! Det såg ut som om hela himlen stod i lågor! Vackert.

 
Charlotte

Charlotte

5 mars 2010 07:51

Oj, ja jo det har du rätt i och säkert står det i boken också, hm skulle gå massor med mjöl att underhålla den där degen nu förstår jag och säkert skulle den växa ur skåpet också! Ja man ska nog inte läsa när man är trött, sover inte så bra... och det börjar ta ut sin rätt.
VI HAR NÅGOT BLÅTT OCH GULT OVAN TAKEN!!! Var tvungen att skrika ut det... jag menar vad kan det vara????
Ha en fin fredag!

http://charlottas.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skapa flashcards