LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 11 mars 2010

Tjohooo!!!

Av Mynta - 11 mars 2010 08:16
- Jag hittade dem!!!

 


  


De gömde sig längs en södervägg inne hos grannen.

Våra egna är gömda under decimetertjock snö.


Var ju helt enkelt tvungen att plocka in några stycken!

(Sorry, grannen - men det man inte vet, har man inte ont av...)


  


- Kolla!


Kan man bli annat än glad?


Åååhhh, vad fina!!!


  


Suck!


Bara några centimeter bakom, huserar dessa:


 


Två intorkade vänner.

Den till höger är bortom all räddning. Nu skiter jag i avokadokärnor för den här gången - hör ni det???


Nej - då kan man ju sysselsätta sig med BETYDLIGT roligare saker istället - som att t ex väcka liv i sömniga surdegar.

Utnyttjar värmeslingorna i hallgolvet till max!!


  


Kolla - någon timme senare sprudlar det av liv!!


    


Intresseklubben antecknar.


Men det blir faktiskt FANTASTISKT GODA bröd!!!


Och snygga:


  


Detta bröd bakades i en uppvärmd gjutjärnsgryta i ugnen, enligt den s k autolysmetoden. (Efter recept ur Martins (bästisen, ni vet) bok...)


Ett av de godaste bröd jag någonsin smakat. (Jaja - men FAKTISKT!!!)


  
Detta har JAG bakat. Alldeles själv. Kan själv.Och medan surdegen jäser kan man ju alltid virka lite...


(Fan vad svårt det är att ta kort på sin egen handled!!!)  


Mormorsrutor igen.

Inflationsvarning.


Goodbaj.

 
ANNONS
 
Charlotte

Charlotte

12 mars 2010 07:31

Tack för din fina kommentar! Är jag ensam för mycket så tänker jag för mycket, jag tycker om att vara ensam men det är inte alla gånger så bra för mig. Jag rasade hårt denna gång, men jag tar mig ur. Det ska jag om det så ska ta en livstid.
Jag lyckades väcka suredegen till liv igen och tror jag ska sparka igång apostlahästarna och gå iväg och köpa en våg. Surfade runt och Coop har absolut bästa pris till en bra våg upp till 5kg. En plastlåda skulle nog också vara bra att ha. Kanske det blir honungsbrödet igen idag, jag får se. Det är så härligt att ha kommit igång med brödbaket igen, alla de tidigare surdegar jag givit mig på har gått åt skogen. Haha... jag har ändrat i texten nu ska det framgå att det är Martins bok!! ;-) jag säger det, jag ska inte skriva när huvudet är nere vid fötterna :-)))
Vackra blommor, du är rolig du som "snor" av grannen, hos oss ligger SNÖN tjock! Kul armband, tänk om man skulle ge sig på att virka mormorsrutor av broderigarn...
golvvärme det ville maken ha tills vi fick höra att det tydligen drar ström som attan... inte att tänka på då.
Min dag har börjat bra så den tanken ska jag behålla. Kanske blir det lite av varje gjort då. Hoppas din fredag blir en härlig dag!!! Kramar!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

14 mars 2010 12:21

Charlotte: ...och nu har hela helgen snart passerat - och jag har inte blivit färdig att svara på din kommentar förrän nu; söndag middag... =)
Hoppas din helg har fortsatt i fredagens goda anda - har det blivit nåt surdegsbak?? Ikväll ska jag på långövning med kören - vi ska ha vårkonsert nästa söndag - KUL!!!
Btw - vår golvvärme är vattenburen - precis som att ha ett vattenburet element i golvet! Drar ingen vidare ström, då...bra, va? ;) Köpte du nån digitalvåg, förresten??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se