LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 17 mars 2010

Ett säkert vårtecken!

Av Mynta - 17 mars 2010 08:54


Min födelsedag är faktiskt ett vårtecken!

Den visar på att det faktiskt är mitten på mars, och att blommor & fåglar så sakteliga börjar visa sig. Ljuset kommer tillbaka. Och hoppet.


Passade på att fylla 44 år igår, alltså. Tyckte det var lika bra, liksom. (!?)


Piffade till ytterentrén inan gästerna (mamma & pappa = storkalas!!!) anlände:


  


Tittskåpet fick ny inredning, och nedanför, på trappan, blev det ytterligare blomsterfägring:


  


Inomhus fick mitt nya trådägg besök...


  


Hmmm...av en vaktel...???


Gästerna anlände, och det blev födelsedagsfika i burspråket, med värmande solstrålar som behagade titta in...


  


Men dagen började inte sådär jättelyckligt - det hade blivit en vattenläcka i byn över natten - så kommunen stängde av vattnet under flera timmar...inte precis vad man önskar sig när man väntar gäster. Fick ju hamstrat vatten precis innan de meddelade att de tänkte stänga av vattentillförseln:


  


Fyllde även badkaret, samt ett gäng PET-flaskor.

TÄNK, vad beroende man är av vatten!! Allt jag tänkt göra innan gästerna kom, involverade bruk av vatten!! Så sårbar man är.


Mamma & pappa kom med blommor.

Detta år hade mamma fixat ytterligare en pensévariant:


  


Hon kom med penséer i en gammal korgväska!

I korgväskan låg även ett ägg, samt ett födelsedagskuvert som hon vikt av en sida från en gammal märkbok.


Jag fick många jättefina presenter under dagen:


  


En bok (som jag själv beställt...)...


  


Salt - och pepparkar...


   


Finfin "fågelmobil"...


     


Vacker burk till min burksamling...


En ljus och härlig födelsedag fick jag, alltså!

Avslutade på enda rätta sättet:


  


...med ett glas födelsedagsvin i soffan...

 
ANNONS
 
weinnerhorse

weinnerhorse

17 mars 2010 13:26

Grattis till dubbelfyra!
Hoppas du blev ordentligt fyrad.


Kram

Winnerhorse

http://www.winnerhorse.bloggplatsen.se

 
A

A

17 mars 2010 15:45

Grattis i efterskott!
Du ser ut att ha haft en fin födelsedag! :)

http://minsoffa.blogg.se

 
Sanna

Sanna

17 mars 2010 21:09

Grattis! =)

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mynta

18 mars 2010 07:56

Weinnerhorse (!) =) : Yes! Jag blev ordentligt fyrad!!! Tack!!

A: Tack - dagen blev precis som jag vill ha den...

Sanna: Tack!!

 
Charlotte

Charlotte

18 mars 2010 11:24

Kul att du blev ordentligt "fyrad"!! Fina presenter och fina blommor som alltid.
Bakar surdegsknäcke idag - och det funkade trots att jag inte har bakplåtspapper hemma. Köpte något dumt vitt på Ö&B som fastnar i bröden!!! Mycket dumt. Det får bli ritpapper av det istället.
Ha en fin dag!! Kram!!!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

19 mars 2010 08:07

Charlotte: Surdegsknäcke?? Mmmmm....låter jättegott! Var det svårt?
Klistriga bakplåtspapper har jag också råkat ut för - numera köper jag bara "fullprisvarianter"...
De klistriga kanske kan bli mönsterpapper till framtida broderi- och sömnadsprojekt??
Kram på dig!

 
Ingen bild

Salvia

19 mars 2010 09:03

Så fint och trevligt det är med ditt tittskåp. Får nog sätta maken på att snickra lite.........visade honom och han är på. Konstaterar att ni har samma känsla för blomarr du och din mor......och andra estetiska kvalifikation också förresten ...

Har i dagarna fått surdegsboken men nu får jag nog köra en sväng till med bokus........blev också sugen på Saltaåboken. I vår SKA jag bara dit .....har ju så nära - bara 10 mil!

Lite hönssnack igen :-) Näe - man måste inte ha tupp. Bara om man vill ha små fina, gula kycklingar till påsk. Naturens under att det kan komma något så ljuvligt ur ägget. Man väntade och tittade och lyssnade på äggen och plötsligt låg dem där. Lika högtidligt varje vår - tyckte barnen också. Ska nämnas att alla höns inte är lika ruvbenägna men vi hade tur med våra. Tuppen håller också lite ordning på hönshjärnorna.

Fördel utan tupp - det blir tystare för er och grannarna.

Härligt att du fick en fin födelsedag.

 
Ingen bild

Charlotte

19 mars 2010 09:47

Det var jättelätt att baka surdegsknäcke, jag gjorde inte riktigt som han hade gjort i boken. Det funkade i alla fall. Men nästa gång ska jag ha kryddorna i degen och inte på det utkavlade brödet för det föll av. Lätt kavlad deg också!!
Det blir nog mönsterpapper av det. Håller just på med en grej, men jag behöver kalkerpapper. Var sjutton får man tag på det??? För nu behöver jag verkligen rita upp mönstret på tyget. Måste nog gräva fram mitt hem idag, annars börjar nog maken tro att jag är mer än lovligt knäpp, inte likt mig att ha det rörigt och då menar jag rörigt. Ha en fin helg, kram!

 
Ingen bild

Mynta

20 mars 2010 22:58

Salvia: Jag är jätteglad för mitt tittskåp - älskar att ändra om i det efter olika högtider & årstider!

Saltåboken rekommenderas verkligen! Sååå inspirerande recept och bilder. Lyllo dig som inte har så långt till Saltå Kvarn...

Vad hade ni för olika sorters höns? Vilka av dem var bästa "äggläggarna"??
Jag blir mer och mer övertygad om att jag inte vill ha nån tupp...men vi får se...

Charlotte: Jag måste ju också testa det där surknäcket! Kom precis på att det nog är hög tid att mata surdegsgrunden i kylen...

Kalkerpapper i olika färger finns i bl a i sybehörsaffärer!
Ditt projekt låter spännande - du visar det när det är klart, va?

 
Ingen bild

Salvia

21 mars 2010 11:35

Våra höns var av svensk lantrastyp; Skånsk blommehöna, Hedemora och Öländsk dvärg. Svenska lantrashöns lär vara tåliga och anpassade för vårt klimat. Öländska dvärgen var nog trevligast. Alla värpte bra i alla fall bra - mer än vi behövde. Uppskattad "ta med bort-gåva" i ställer för blommor.
Jag är verkligen ingen expert på hönraser och det finns många sorter som skulle passa hos er. Dvärgkochin som du var inne på är säkert en trevlig liten höna som lär värpa bra och vilja ruva (men då var det ju det där med tupp igen :-).
Hoppas du slår till med höns. Blir i så fall spännande att följa projektet.

 
susanne

susanne

21 mars 2010 18:55

jätte grattis på din dag :)
Härliga vår tecken.. fiiina presenter!

http://sibyllanshemligheter.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

22 mars 2010 08:25

Visar när det är klart...jag ska försöka komma iväg till sybutiken senare om jag hinner.
Byter till sopran ikväll, alt funkade inte för mig.
Ha en fin dag!!! Jag måste nog sätta lite fart idag...

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

22 mars 2010 09:06

Tack Susanne!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se