LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 24 mars 2010

Vårfågelljud!

Av Mynta - 24 mars 2010 19:24


Idag har det varit en fantastisk vårdag i Skåne!!

Vi har haft tiogradig vårväme och mycket sol.

Imorse, innan jag skulle iväg till jobb, kunde jag bara inte motstå frestelsen att filma med med min enkla digitalkamera - för att låta er ta del av fågelkvittret runt huset. Ljudet är lite brusigt, och den tidiga morgonen är fortfarande lite grå och mulen - men vädret blev bättre sen...


Fåglarna ni hör är bl a vanliga pjoddar (skånska för gråsparvar), talgoxar, blåmesar och starar. Långt i fjärran kan man även ana lärkan.


Lyssna och ta del av min fågelvår! (3 minuter kvitter blandat med en och annan skånsk kommentar...)Vårfågelljud 2010

 

PS. Ni måste nog skruva upp volymen på era datorer för att kunna höra ordentligt...DS.


 
ANNONS
 
Lena

Lena

24 mars 2010 22:33

Underbart! Och imorgon ska det tydligen bli 15 grader. PLUS-grader!!

http://lenalivslustigt.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

24 mars 2010 23:24

Tjohooo - min lediga dag!!!! Det lär blir brassestolen ute på däcket då - det kan jag lova dig!!!

Kanske hänga ut en tvätt, rentutav?? Kan den bli torr, månntro?? Tjohoo!!!

 
Ingen bild

Persil,ja

25 mars 2010 06:42

DEN där sista kommentaren, den avgjorde saken. Nu kommer jag inte in hit förrän i maj! :(

 
Charlotte

Charlotte

25 mars 2010 07:30

Var tog snön vägen??? Härligt med fågelkvitter och kul att höra din röst. Tänk jag har inte ens tänkt på att du pratar skånska.
Orättvist med 15 grader PLUS!!! Nänä... här har visst vintern kommit för att stanna.
Jag måste få fråga dig, du som sjunger i kör. Vad gör man när stämbanden far illa? Jag är så ovan att jag plötsligt fått ont i halsen av sången. Jag är inte förkyld. Kan du förklara för mig hur man behåller luften/andas rätt för att orka en hel sång igenom??? Igår fick jag mitt livs kick när jag övade hemma, en av sångerna bara föll på plats! Jag blev så förvånad att jag kom av mig.
Jag ska ha lånehund idag och leta fram mitt hem... någon som tror på det??? Jag måste nog städa innan dammråttorna tar helt över och min allergi blommar upp. Ha en fin dag! Trädgårdsbilderna från igår var också mysiga. Kram!!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

25 mars 2010 09:49

Persilja: Joooooooo!!!! Det måste du!!! Ska jag gå ut och leta efter en liten smutsig snöhög på skuggig plats och filma & lägga ut? Känns det bättre då, tror du? =)

Charlotte: Gillar inte att höra min egen röst...men SKÅNSKAN är jag stolt över!!
Angående dina röstproblem...vågar knappt säga det, men jag har faktiskt ALDRIG haft problem med överansträngda stämband! Men jag tror att VILA av stämbanden kan vara en god idé. Pausa lite med sångövningarna hemma, lite! TÄNK igenom sångerna istället. Liksom.
Tror också att du kommer att träna upp andningen så småningom, så att du orkar sjunga genom hela sånger bättre - så har det blivit för mig, nämligen! Annars är det väl s k "kör-andning" som gäller om det är lååånga toner som ska sjungas, d v s man "pausar" och tar nya andetag på olika ställen i tonen (så inte alla gör det på samma ställe)...

Jag hade också behövt städa idag, men jag tror jag satsar på en utedag idag! Lite trädgårdsfix, hade jag tänkt mig; utbaxning av krukor, nyplantering, räfsning...

 
Charlotte

Charlotte

25 mars 2010 14:16

Tack för förklaringen, maken sa det också att jag nog övar upp mig allt eftersom. Är ju liksom inte van att sjunga så här... stämbanden överlevde! Jag är bra igen. Terrorisera familjen med ljudfiler!!! De blir så glada så. Äh städa... det kom liksom av sig!!
Var glad att du har en dialekt!! Det har inte jag tror jag pratar en salig blandning... inte ens Stockholmska.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiilja

25 mars 2010 18:10

Nääähääähdååå! Eller okejrå. Men kika in hos mig nu så att du kan säga ååååvadmycketsnövadjagbliravundsjuuuk!

 
Ingen bild

Salvia

25 mars 2010 19:16

Är inte jättebra på fågelläten men startade ett litet projekt förra våren genom att lyssna på fåglar från Benny Andersson "Fågelsång i Sverige". Några fåglar varje kväll om och om igen. Sedan ut i skogen och spetsade öronen. Ja faktiskt, det gick att känna igen en och annan. Men minnet är kort - kanske dags att repetera.

Annars är jag bättre på vilda blommor. De står åtminstone still medans man bläddrar i boken. Roligt med din vårfågelbok. Här hos oss är det vår när tranorna kommer till vår mosse.

 
Ingen bild

Mynta

26 mars 2010 00:17

Charlotte: SKÖNT att sångrösten blev bra igen!
Jag spelar körljudfiler i bilen till och från jobb - väldigt bra! Stör liksom ingen. Ser bara förbannat IQ-befriad ut när jag vrålar på allt vad jag kan i trafiken...=)

Persilja: Ok! Jag har kikat in. Samt lämnat avtryck. =)

Salvia: Har jag ju aldrig hört tals om!! (Benny Anderssons "Fågelsång i Sverige")Måste jag ju kolla upp! Vilda blommor är också kul! jag satsar på att lära mig nya arter varje år! Blir nästan som en sjukdom! Har fått låna världens bästa flora av mamma: "Den nordiska floran" av Mossberg/Stenberg/Ericsson. Helt fantastiskt utförlig och omfattande! Rekommenderas.

Vet du - tranorna kom till oss idag. Precis när jag öppnade ytterdörren för att köra iväg och köpa vårblommor, så flög de precis över huvudet på mig och "tutade" som bara tranor kan - ett stooort streck (sträck?)!!! Häftigt!

 
Frida

Frida

31 mars 2010 10:44

Äntligen är våren kommen! Det ser helt underbart ut på bilderna!

http://itsybitsyfrida.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se