LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 25 mars 2010

Vårfrossa (känliga läsare varnas...)

Av Mynta - 25 mars 2010 23:38


...tassar liksom in på tå här, bara för att visa lite hur denna


helt förbannat fantastiskt underbara dag

 

har förflutit...


Redo för bildkavalkad?


OK:


Hängde ut tvätt runt kl 09.oo


  


Den var torr två timmar senare.


Invigde planteringsbordet för i år.


  


Påskpimpade lite till... 


  


Mitt nyinförskaffade ägg fick en ny inneboende:


  


...och julen varar väl till påska? Slaktade vår lilla söta julgran.

Tack för denna gång....


 


Förerabatt:


   


Efterrabatt:


   


Min ständiga medhjälpare har troget stått vid min sida hela dagen:


   ...men vi var tvungna att pausa lite emellanåt...


   


...jag på mitt sätt...


   


...och hon på sitt sätt...


Vi njöt verkligen, för temperaturen låg alldeles rätt:


   Tog ner fågelfröhusen. Nu får alla fåglar hitta maten själva; för den finns faktiskt!    


Kolla bara vem som dök upp i ogrässpannen:


   


Hängde ut mitt fina ljusklot:  


Det är tänkt att det ska lysa upp vår tillvaro under sena försommarkvällar...


  


  Gick runt vår lilla lekstuga och funderade på hur den skulle kunna förvandlas till ett hönshus till sommaren...hmmm...


Gick inomhus och njöt av vårljuset som sipprade igenom våra skitiga köksfönster; ska bli kul att se hur jag klarar av att sköta denna Rosenpelargon...fick den av mamma när hon kom och firade mig på min födelsedag...


  


Det har varit en helt underbart fantastisk dag!

Tack. Jag bugar och bockar ödmjukt.

 
ANNONS
 
Ingen bild

p

26 mars 2010 06:22

I HATE you! :(

 
susanne

susanne

26 mars 2010 06:57

härtligt istället för att deppa i hop så njuter jag.. detta är Sverige i ett nöt skal---- och här snöar det mera--- men våran tid kommer.... fast vi får vänta en stund till!!
Härliga bilder rabatten och ägget wooow!

http://sibyllanshemligheter.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

26 mars 2010 07:47

P: Gör du ju inte alls! Love you too. ♥

Susanne:Ja - egentligen är det ju inte klokt att det kan skilja så vädermässigt inom samma landsgräns, liksom - men det blir ju så i vårt avlånga land! =) Håll ut - snart är det "er" tur!

 
Ingen bild

Salvia

26 mars 2010 18:42

Dom är här nu hos oss också!!! - tranorna alltså. Det finns hopp om våren i Kolmåreskog. Fler vårtecken - nässelfjäril, bofink och MYGGA!.

Rådjuren verkar piggare igen - de var verkligen svaga ett tag - orkade knappast gå undan - jobbigt att se. Har försökt matat dem.

Ensam ikväll med grabbarna (schnauzer och katt). Räkmacka på Martins valnötsbröd var inte fel. Djuren är tokiga i räkor - sitter som klistrade.

Vilka bröd har du provat från boken? Kör ofta med valnötsbröd. Hittar bra/billiga valnötter bland det utländska sortimentet på Coop - tyvärr inte eko. Tänkte prova ett nytt bröd ikväll men hade in rätt grejor hemma.

Dagen husmorstips - sanerade micron genom att köra en halv citron i 3-4 min och sedan torka. Vet inte hur bra det var med det luktar gott.

Hon är charmig din bullterrier. Min buffliga, drumliga schnauzer brukar leka med en bullterrierdam modell stadig. Han försöker tackla men där går han bet. Hon står pall som en liten betonggris.

Fina härliga vårbilder - vad har du för kamera?

Ska nu snöa in på visningen på nätet av ortens stadsauktion. Älskar auktioner.

 
Maria

Maria

27 mars 2010 13:20

Inspirerad av dina bilder gick jag en runda i min trädgård. Upptäckte massor med blommor o blommor på gång. Håll ögonen öppna för vårblommor finns inom kort hos renovationary!

PS Har du ngr gardeningtips tar jag tacksamt emot...har tummen mitt i när det gäller det...tur att vi köpt ett hus med 900m2 tomt då ;)

http://renovationaryroad.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mynta

27 mars 2010 22:31

Salvia: Jag har alltså fått myggbett! På alla möjliga & omöjliga ställen... =)

Martins valnötsbröd har jag inte provat ännu! Jag har bakat Honungsbröd, Grytbröd med autolys, samt en EGEN variant av Sportlimpan (som gick åt helvete - drabbades av surdegshybris...).
Dags att mata surdegsbebisen i kylskåpet ikväll. Har jobbat lite mer än vanligt, och har haft dåligt med tid för brödbak...jag vill att brödbak ska få ta tiiid!!! Känns gedignare och mer sensuellt då!

Den där microcitronen låter onekligen väldigt intressant - ska jag ju genast prova...

Visst är min lilla gräddbulla charmig??? Men det är nog så med denna ras, att antingen tokälskar man den eller så avskyr man den. Har hört så många säga att bullterrier är urfula, alldeles för rosa och "äckliga". Många är dessutom rädda alldeles i onödan för henne. Tror det beror på hennes lite udda utseende, och p g a hennes kamphunds-historia ( & brist på kunskap hos de som är rädda).
Men det mesta beror faktiskt på ägaren. Man måste uppfostra bullterrier med fast & kärleksfull hand. INTE uppmuntra till dragkamper eller andra "hetsbeteenden". Vår lilla bulle är världens mest beskedliga, glada & trygga hund jag känner! Hon och jag känner varandra utan & innan. Älskar henne.

Min kamera är en alldeles vanlig kompakt digitalkamer med några år på nacken (finns nog inte längre?); Kodak Easyshare Z612.
Tycker den är precis lagom för mina behov...men jag inser efter att ha gett dottern en Canon Ixus 100IS, att min kunde varit bättre på närbilder - den har svårt att hitta fokus när jag vill gå riktigt nära...

Ha en skön helg!

 
Ingen bild

Mynta

27 mars 2010 23:32


Maria: Vad kul att jag kunde inspirera till en trädgårdsrunda!
Var inne och kollade genast hos dig, och kunde konstatera, att bild nr 2 uppifrån, som visar ngt du inte visste vad det var, måste vara nån sorts flocklilja...


Kolla denna länk från min hemstads hemsida! Tror det är nåt sånt här du har att vänta...


http://www.sofiero.helsingborg.se/templates/StandardPage.aspx?id=20951&epslanguage=SV

Du - jag har nog också tummen mitt i handen vad gäller växter...kör enbart på känsla baserad på erfarenhet, samt goda råd från min urduktiga mamma (som nog kör med samma taktik som undertecknad, men hon har LÄNGRE erfarenhet... =) )


Själv tänker jag såhär när det gäller trädgård:
- vad vill jag ha ut av min trädgård?
- vilka är mina (våra) behov?
- hur mycket tid (& lust) vill jag satsa?
- trädgårdar kan förändras med tiden - inget val är definitivt - trädgård är processtänk...


PROVA!!! Tänk ut vad du gillar, och se ifall det funkar hemma hos dig...! Learning-by-mistake-metoden är suverän (men dyr?)!


En trädgård ska man njuta av. En trädgård ska aldrig bli en last - då är den ingen trädgård enligt mig!
En trädgård ska inspirera, engagera, & ge energi!
Annars ingen trädgård, enligt min egen definition!


En trädgård är högst personlig.
Andra må tycka VAD de vill.


Med små barn i huset, som du (ni) har, hade jag ju tillfälligt satsat på lite bärbuskar (vinbär, krusbär, taggfria björnbär...), jordgubbar...


Nån krydda som doftar igenkännande, som t ex citronmeliss, mynta....?


Rabarber?


Opretentiös, slitstark gräsmatta till fotboll, badminton, kubb, studsmattor...


Ha en "barnträdgård" medan barnen är små, och senare kan du ju satsa på t ex rosor, udda växter som kanske är coola enbart p g a sitt utseende & växtsätt...


Forma trädgården efterhand!
...och låt den ALDRIG bli en börda - det förtjänar den inte!!!


Lycka till! 
Maria

Maria

28 mars 2010 10:09

Å tack snälla för alla bra tips! Ska ta till mig dessa och sätta mig ner o fundera på vad vi vill ha ut av trädgården eg.

Har iaf tänkt på att göra en "godishörna" till barnen, vi har idag en del vinbärsbuskar, men tänkte mig hallon, krusbär och taggfria björnbär låter ju toppen!

I övrigt får jag göra mitt bästa för att upprätthålla arvet så länge :)

Återigen TACK!

http://renovationaryroad.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Salvia

28 mars 2010 21:19

Har också en Canon Ixus hemma som jag är nöjd med. Har varit på några fotoutbildningar genom jobbet, för Göran Segeholm - en riktigt bra fotograf och lärare - där vi kom underfund med att kameran spelar mindre roll. Det är det där bakom som räknas :-) (men visst är det roligt med en bra kamera.)

 
Charlotte

Charlotte

29 mars 2010 11:31

Hoppar in och säger HEJ! För idag lyser solen även här uppe, snön smälter och snart tittar nog vårblommorna fram. Jag ska njuta! Kommer snart tillbaka med nya tag. Funderar allvarligt på att emigrera till Skåne till nästa vår! Jag vill också odla utan att allt går åt pipsvängen...;-)

http://charlottas.bloggagratis.se

 
HomeRiver

HomeRiver

31 mars 2010 12:03

Oj, vilken vårkänsla!! Här är snöhögarna däremot fortfarande stora.

http://homeriver.blogg.se

 
Ingen bild

Mynta

2 april 2010 19:56

Maria: Det var så lite så! Kul att kunna hjälpa till...

Salvia: Det där BAKOM kameran - du menar fotografen? I mitt fall blir det bara som det blir, liksom. Jag tar bilder som jag tycker om. Mycket av det jag ser runt omkring mig, ser jag just som "bilder". Jag komponerar bilder hela tiden i mitt huvud - kan bli en börda ibland, faktiskt!! (Men oftast är det bara kul!!)

Charlotte: Hej tebax!! Vad KUL att solen skiner på er däruppe också! Skaffa ett sommarhus (vårhus?) i Skåne, vetja!! =)

HomeRiver: Hoppas snöhögarna krymper i SNABB takt nu under påsken! Att få uppleva vår borde vara en mänsklig rättighet!!

 
Maria

Maria

14 maj 2010 12:39

Hej! Jag har klistrat in dina goda råd i ett inlägg på min blogg...hoppas det är ok...säg bara till om du vill att jag ska ta bort dem.
Trevlig helg!

http://renovationaryroad.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se