LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 19 november 2010

Novembervardag

Av Mynta - 19 november 2010 09:36


November i kubik.

Grått, mörkt, fuktigt, kallt...det gäller att se sig om och hitta de där små, små sakerna som gör att man faktiskt ändå kan mysa lite...


En sådan konstig sak som t ex vår fågelbur i morgonljus - precis innan man tagit bort "nattskynket". I detta fall är nattskynket ett loppisfyndat gammalt påslakan som jag gillar jättemycket. Visst ser det mysigt, varmt & inbjudande ut därinne i fågelhörnan? En sådan enkel varseblivning om morgonen kan få mig att må lite bättre. Kan få mig att tycka att november trots allt ändå kan funka...


   


Eller att årets julkortsidé plötligt poppar upp i skallen en kylig kväll när allt känns sådär jävla tråkigt och långsamt...

Bom - pang! Inspiration som en blixt från klar himmel.

Fram med allt möjligt krafs som kan tänkas ingå...


   


 Klipp, skriv, klistra...Yes! Det här blir nog bra. 

Mysbonus.


Eller att komma ut en gråkall, snöblandad eländig morgon i alldeles för kalla foppasandaler & nattlinne till de här underbara tokskallarna:


  


- Frukost var beställd?

Jodå! De är ALLTID redo. Vet hur det brukar gå till.

Först nytt vatten.

Sedan lite gourmetfrukost i form av en hönsmammeblandning bestående av konserverad majs, riven gratängost & rågflingor...jo de ÄR bortskämda!

Sedan fyller jag på foderautomaten med pellets, plockar in ev ägg samt fyller på vattenskålen utomhus. Småpratar hela tiden och svarar på deras myskluckande. Klappar lite fjäderlen höna och tackar för eventuella ägg.


Här syns förresten den nyinstallerade värmelampan. Jo - vi ska fästa upp sladden ordentligt med kabelskor!

Imorse blev jag dock lite förbryllad - varför låg Ruvas ägg UTANFÖR redet?

(Ni kan se det här på bilden, i golvströet...)


November blir också lite trevligare när man fått nya låtar att öva på inför körens kommande julkonsert! Man sjunger & diggar sig liksom igenom dagarna. Bäddande, dammsugande & tvättande känns  lite lättare då!


Här får ni provsmaka på en av låtarna vi ska göra:- En riktig Feel Good-låt, eller hur???


A lovely day, yeah, a lovely day, yeah...


 
ANNONS
 
charlotte

charlotte

19 november 2010 15:53

Vad mysigt det ser ut hos dig med fåglar, julkort och sångmys fast det kan jag ju förstås inte höra eller se...
Jag tror din kör har en helt annan reportoar än vad vi har, sjunger ni mycket gospel? Vi har väl för stunden bara 3 stycken gospel låtar. Det är mycket jazz och visor. Snart julkonsert och jag förstår inte hur jag ska hinna lära mig allt på några veckor... men det ska nog gå. Tror jag tallala..fa lala la... eller hur det nu var. Hej Tomtegubbar! Ja till och med den...
Ha en fin helg!

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Eva

9 december 2010 11:17

Hej igen.
Det e ett bra tag sen jag skrev men jag följer din blogg gladeligen! Som alltid med lite fniss, leenden & ibland höga skratt :)
Jag tänkte på det där ägget utanför redet... Det kan inte vara så att Signe har lagt sitt första? Runt 20-24 veckor gamla börjar dom lägga ägg och om jag inte missminner mig alldeles så borde väl det vara omkring här? Kan ju hoppas det så har du snart 2 ägg att ta in dagligen :) & det bästa är att när dom börjar värpa nu så har dom inget vinteruppehåll så du får ägg hela långa vintern :)

Tack för din inspirerande, göra-mig-på-gott humör blogg!

Mynta

10 december 2010 10:43

Hej Eva!

...nu fick jag ju sätta mig ner tillsammans med min kalender, och räkna på hur gamla våra kycklingar blivit...dags dato fyller de faktiskt 20 veckor!! Du har ju alldeles rätt - det kanske var SIGNES ägg som låg utanför redet!!! Men just nu har jag faktiskt inte plockat in några ägg de senaste 3-4 dagarna - det kanske blir ett vinteruppehåll, nu då? Men det gör inget - de behöver ju vila lite från värpandet också, hävdar jag.

Kul att du hänger på och läser - det känns roligare att göra inlägg när man vet att NÅGON läser... :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se