LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 13 januari 2011

Mycket kackel för ingenting...?

Av Mynta - 13 januari 2011 10:07


Pratar jag för mycket höns?

Om inte, varför fick jag t ex då dessa två av mina kära kollegor strax innan jul?

  

(De sitter nu uppe på datorskärmen och kacklar...)

...eller varför fick jag denna i julklapp av allra bästaste chefen?


  


Den hade hon gjort alldeles själv med massor av kärlek - jag ÄLSKAR den!!!


Skulle kolla om jag hade alla hönsen inne häromdagen.

(Det har jag ju egentligen inte - det vet ju alla vid det här laget...)


Räknade.

1,2,3,4,5,6...vafalls???   6...7...!!!

Jo, faktiskt; 7!

 

Hihi.

  

Kolla!

Två nya, söta helsvarta små Chabohönor!!!

Säg hej till Tekla och Tora. Adopterade för ca en vecka sedan.

Vi tyckte vi behövde rätta till könsfördelningen i flocken lite, nämligen.

Nu har vi 4 hönor och 3 tuppar - mycket bättre!

  


Här ser ni hela gänget utomhus (!). Alla barnen till vänster i bild.

Mamms och Papps till höger. Rekar lite tillsammans...

Tekla och Tora är årsbarn med Signe, Sixten och Siewert - kläckta i augusti-10.

Ska bli så kul att få följa den nya flocken under våren!


Mindre kul är att öppna vaskskåpet på morgonen och få se detta:

 

I och för sig rätt bra - jag vill ju inte ha dem inomhus...men det känns lika jobbigt varje gång det händer. Denna söta lilla (rätt stora?) skogsmus har klarat sig från att bli fast i fällan, men antagligen fått sig en rejäl tjottablängare och bara klarat att kräla iväg en liten bit till...stackars krake.

MEN - den enes död...

  

...den andres bröd.

Jag tog den i svansen och lade ut den på räcket till soldäcket. Tänkte att rovfåglarna också måste få nåt gott att kalasa på - de behöver ju kanske också hjälp med maten nu i bister vintertid...?

Morrhår i motljus.

Snyft.

Kan inte hjälpa det - men de är FÖRSKRÄCKLIGT söta, eller hur?

På tal om mat. (Eeehhh...?)

Soppa är grovt underskattat, måste jag säga. Brysselkål också.

Jag förenade de två i förrgår:

  


Kokte upp ett gäng i örtsaltat vatten...

  


Tillsatte några äggulor, vispgrädde, svart- och vitpeppar samt strimlad rökt skinka. Gjorde några bake-offbaguetter i ugnen att äta till.

Skitgott.

Nej, hörni, nu kallar plikten...

  

...den TRADIGASTE av dem alla...  

Goodbaj.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Eva

13 januari 2011 23:09

Åh, vad kul med Tekla & Tora!!! Så fiiina dom är!
& du, man kan aaaaaaldrig prata för mkt höns ;)
Tack för tipset om soppan, den ska testas! Har alla ingredienser hemma :)

Må så gott!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se