LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 20 januari 2011

(Ut)flykt

Av Mynta - 20 januari 2011 09:19

  

Har varit ute på vägarna IGEN.

Denna gång var det inte halt.

Men grått, disigt,  MÖRKT och eländigt.


  


Denna bild är tagen runt 11-tiden på förmiddagen.

Believe it or not.

Det bleka ljuset uppe i skyn är det enda solljus som lyckades tränga sig fram under hela dagen.

Sorgligt.

 ( Här kör jag längs  E6:an söderut mot Malmö.)


Vad skulle jag ut och köra för DENNA gång, då???

Jo, jag skulle inhandla en styck försenad bröllopspresent till mig från min kära make! (Skitbra när man liksom själv kan tala om vad man tycker att han (jag) skulle kunna köpa åt mig...)


Målet var denna butik:


  

(Bild lånad från deras hemsida)


Shock i Malmö. En av de få butiker i Sverige i vilken man kan köpa Dr Martens.

Behöver ju liksom prova på plats, anser jag. Har önskat mig ett par ordentliga kängor länge nu, och på har slutligen kommit fram till att ett par Dr Martens skulle passa utmärkt!!!

Efter en lång stunds provande föll valet på dessa skönheter:


  


YES!!!

Älskar de redan.

 Hade de på mig sex timmar på jobb igår - gick hur bra som helst!

Kärlek vid första användandet.


Väl i Malmö fick jag ju passa på att kolla in lite mer...


Men KOLLA detta:


  


- HJÄÄÄLP!!!


Söstrene Grene ska flytta!!!

"Vartdå?"  frågade jag expediten i kassan.

"Vet inte - de letar lokal fortfarande." svarade hon.

Hua, vad tråkigt. Hoppas de hittar någon ny lokal snart!

Annars får det väl bli Köpenhamn och Ströget nästa...


OK, körde vidare. Nästa anhalt: Svågertorp.

 Där finns en massa stora butikskedjor samlade, bl a Stoff & Stil:


  Behövde svart bollfrans för ett pimp-projekt, nämligen.

Här hamnade jag bland trikåtygerna...


  


Vaxdukshyllan...


Körde vidare. Hamnade här:


  


Min hovleverantör av sånt här:


  


Lackfärg på sprayburk.

Ytterligare en ingrediens till mitt pimp-projekt.


Nästa (och sista) anhalten:


  


Restaurangen på IKEA. Jag var hungrig som en häst! Var ju tvungen att fylla på (närings-?)reserven innan jag började min 10-milafärd hemåt igen...? 


När jag kom hem kunde jag således fortsätta samt avsluta mitt pimp-projekt.


Jag blev JÄTTENÖJD!!!


Kolla, bara:


  


- Fiiiiiiiiiiiin!!!!!!!!


Min loppislampa som jag köpte för 25 kronor häromdagen, har fått nya kläder!


Nu lyser den så fint i "min" soffhörna, så att jag kan se ordentligt när jag virkar, stickar, broderar eller läser...


Klädde om vår gamla fotpall från IKEA av bara farten:


  


Visst passar den bra ihop med "nya" lampan???


Sånt här får mig att må så bra! DETTA får bli ljuset i min tillvaro, när solen inte orkar fram genom alla moln och allt grådis!


De här hjälper också:


  


Måbrablommor.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Linda Jönsson

20 januari 2011 18:47

Åååååååååååh jag är inte alls avis på dina kängor!

Dr Martens var poppis när jag gick på gymnasiet men jag hade aldrig råd med ett par, fick köra på fejkvariant. Önskar mej fortfarande ett par Dr Martens!

Biltema ger mej rysningar, jag gillar inte att gå där inne, varför vet jag inte. Kan bero på att biltema i Helsingborg är så booooooooooooooring med sitt betonggolv och bilverkstadskänsla.

Jag hittar så uselt i Malmö så det blir aldrig att jag åker ditåt för att shoppa, tyvärr!

 
Ingen bild

Mynta

20 januari 2011 19:28

Hihi! Säkerhetskoden till denna kommentar var "jedi"!!

Ha! Då är du lika avis på mina kängor som jag är på din cykel! Ett lika, alltså. :)

Biltema i Malmö var inte mycket roligare än i Hbg, men det var STÖRRE!!! Hade svårt att hitta - gick nästan vilse...

Du får hänga med mig på fler shoppingturer till Malmö - roligare när man är fler! (Om du vågar en gång till, dvs)

Nu ska jag nog virka mig en liten ruta... ;)

 
Ingen bild

Eva

20 januari 2011 20:34

Är helt enig med dig ang biltema & sprayfärg. :) Dit styr jag med kosan när det gäller det. Senaste som gjordes var ett loppis kåp i furu, vägghängt med glasdörrar. Det fick helt ny look med en alldeles klar röd spratfärg från ovan nämnda kedja & hänger numera över 6 åriga tjejens skrivbord med block, pärmar, pennor & dyl i. Supersnyggt! Det matchar dessutom spegeln hon har som fick samma färg samt hennes fönsterbrädor. Hon vart supersnygg!
Nästa projekt är ett skåp i samma stil som ska bli grönt för att matcha soffa, lampor & annat i lekrummet. Det ska användas till playstationspel, singstarmikrofoner & dylika ting :) Det e så kul att förvandla med en burk sprayfärg, det sätter verkligen en egen prägel & nytt liv i en loppisgrej man hittat för en billig peng. Löööv it!!! Din lampa & puff blev störtsnygga!
Hoppas allt e bra!

Kram
Eva

 
Ingen bild

Mynta

21 januari 2011 07:41

Eva:
Visst är det en härlig känsla att förvandla saker till "sina egna" med hjälp av färg & fix??
Låter jättehäftigt med allt det röda(och snart det gröna) i dottterns rum! Kan du inte starta en blogg, så att man kan få se lite bilder...??? :)

 
Annelie

Annelie

21 januari 2011 11:20

Tack för tipsen! Har länge önskat prickig vaxduk till matbordet och nu vet jag var jag kan hitta den i precis min önskefärg. Biltema-tipset har fått mig att febrilt fundera över vad jag skulle kunna spraymåla. Tror jag blev lite kär i din lampa faktiskt.

http://konststycket.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se