LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 1 februari 2011

Rundgång

Av Mynta - 1 februari 2011 14:58


Nu samsas plötsligt orange med grönt i köksfönstret.

Hade inte hjärta att slänga den fina glöggflaskan i återvinningen...


  


I ett annat fönster blommar orkidén så det står härliga till:


  


Somliga baxar runt på tunga möbler för att få variation och nya energier.

Jag baxar runt krukor & ljusstakar.

(Det enda jag har plats att flytta runt på i vårt lilla hus...)


  


Mitt fikonträd hamnade i sovrummet.

Bladen har börjat slå ut för fullt p g a värmen nere i vardagsrummet.

Tänkte jag kanske kunde hejda den lite med hjälp av vårt mycket svalare sovrum (vi har ingen värme här). Någon som har tips på hur man ska sköta den nu? Vill ju gärna att den ska vara i flera år till!!!


  


En karlbergare samt ljusstake från köket hamnade på matbordet i vardagsrummet istället.

WOW! Vilken SKILLNAD!!! Not.


På tal om köket - idag lyckades jag faktiskt göra en riktigt god kylskåpsrensaromelett åt mig! En av fördelarna med att vara ensam hemma om dagarna; man bestämmer SJÄLV vad man ska äta.


Tog en halv rödlök från kylen, som jag fräste upp med lite olivolja & dill:


  


Smulade ner gårdagens ugnsbakade laxfilérester i pannan...


  


...sedan på med äggstanningen, som fick grädda långsamt till en krämig omelett.


  


 Hönsen och jag delade på sista rödkålen:


  


Klämde en citron över mitt, samt örtsaltade lite. Fräscht.


Inför kvällsmiddagen passade jag på att torrosta sesamfrön, nu när jag ändå redan stod i köket.


  


Tidigare idag hade jag köpt kanariefrön till dunbollarna, och hällt upp på en tallrik.


Fick nästan lite svårt att se vilket som var frö för fåglar eller vilket som var för människor...


  


Gick ut till brevlådan för att hämta in posten.

Vissa prenumerationsgåvor är bättre än andra:


   


Tyckte denna necessär var jättefin.

 Man fick en ännu större i samma mönster också.

 Inte dumt alls.


Gäääsp.

Fan vad tråkig man kan vara.

Hejdå. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Linda Jönsson

1 februari 2011 15:46

jaja, bara gööööööööööööör mej hungrig!

Idag har jag stickat lite till på min kompis benvärmare,jag är ganska nöjd hittills.

Och idag har ordet ufo fått en ny innebörd för mej, nämligen: UnFinished Objects. Kanske bara jag som inte fattat det tidigare!

Och jag har tankar på en ny blogg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se