LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 29 mars 2011

Färgrik dag

Av Mynta - 29 mars 2011 10:19

 


Jag kände mig omgiven av färger igår.

Det började redan på morgonen, vid frukostbordet.


 

...och fortsatte sedan utomhus; ut i solstolen med mobil & ullfilt.


 

En liten solfika med färgglada kokböcker fortsatte att ge livet färg!


Hängde ut två kulörtvättar....


...och när jag tittade i spegeln på kvällen såg jag att solen gett mig FÄRG!!!

 
 
Charlotte

Charlotte

29 mars 2011 17:06

Men om min förfäder hade kommit på tanken att stanna i Skåne hade jag haft vår nu?????????? Frågan är bara: hade jag funnits?
Ja se det snöar det var väl roligt hurra, nu är det vinter och osv... trallallalla... SNÖ NU i Stockholm. Om inte min värld var tillräckligt upp och ner så måste visst naturen röra till det än mer för mig... nä jag ska simma lugnt, köpa lite blommor och njuta av "våren" för vem kan förneka att vitt och röda blommor är vackert ihop... vår som vår.. det går väl bra att njuta av gråväder i snön också en dag i mars. Suck... jag avundsjuk inte alls tro inte det... bara så där vilka kokböcker fick förgylla din morgon?
Kram

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

29 mars 2011 19:20

Charlotte:
Nejmen USCH - det menar du väl ändå inte??? Att det snöar NU i Stockholm??? Mina djupaste sympatier...
Om det kan vara till nån hjälp, så har vi faktiskt haft rätt råkigt väder härnere idag också; mulet & blåsigt.
Kokboken från bilden heter "Våra bästa GI-recept" av Ulrika Davidsson & Ola Lauritzson. Under den ligger min "Billiga Veckan-pärm", i vilken jag samlat alla recept från ICA Buffé (rätt så många nu). Jag satt och planerade lite vardagsmiddagar framöver...

 
Charlotte

Charlotte

30 mars 2011 08:01

Inte nog med att ni har vår, DU kan planera... kurs pleace i hur man planerar!! Jag har blivit hopplös från listmänniska till stora sucken ungefär.
Jodå visst snöade det igår, frost på taken och minus grader i morser.. jag har fått nog. Tror jag ska baka en kaka och skita i att jag inte äter sådant längre... kan inte vara duktig jämt. Jag mitt nöt slängde ALLA Buffé igår - städiver till överdrift. Det är mycket som går till överdrift i mitt liv... till och med körsång - fan jag gjorde bort mig eller inte - kläckte ur mig när jag fick frågan att jag övar 3 timmar om dagen... jamen det är JU inte alltid och det sa jag fast den som frågade och den som lyssnade lyckades inte HÖRA JUST DET. Vågar jag visa mig igen???? Några övar knappt. Otroligt eller hur? Fattar inte hur de kan låta bli!!

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

30 mars 2011 08:56

Charlotte:

Jag MÅSTE planera, annars blir veckan inget bra.
Om hela familjen ska kunna äta minst ett bra mål lagad mat varje dag, (utan att vi ska bli ruinerade), så är det ett måste. Jag tror att man varierar sig lite bättre då, också - man faller liksom inte ner i gamla invanda spår hela tiden, då.
PLUS att det blir mer tid över till saker som jag tycker är roligare för stunden.
Du menar inte att du kan öva TRE timmar om dagen ibland??? Håller din röst för det?
Jag övar ofta i bilen; bränner alltid en skiva med våra aktuella övningslåtar & stämmor. Sedan ger jag järnet bakom ratten! Ser nog rätt underlig ut ibland... :)

 
Ingen bild

Persilja

30 mars 2011 13:32

Om det kan glädja damerna hamnade jag allra längst norrut och vi har -15 på mornarna. Vad FAN skulle min pappa åka norrut för? Tänk om han stannat i Tågarp!

 
Charlotte

Charlotte

30 mars 2011 13:45

Jo den håller för 3 timmar, men ofta blir det till och från under en dag. Ibland kör jag bara uppsjungningsövningarna... just nu är jag inne i en svacka så det blir inte mycket...kanske för att jag vill ha lite nya sånger igen? Jag sjunger också i bilen, i huvudet eller över allt egentligen. Men jag tror faktiskt jag var eller är i behov av att vila rösten, känns så idag. Håller på med Dona Nobis Pacem - suck franska är inte min starka sida men det ska väl gå. Jag tror det är så att jag var tvungen att öva mycket i början och så har jag bara fortsatt med det, jag kunde inget alls egentligen, noterna var ett mysterium, upplägget var ett mysterium, sopranstämman likaså eftersom jag sjunger sopran 2... jag är ganska envis också och ville lära mig... det har gått bra. Ärligt talat trodde jag från början att jag skulle vara tvungen att lägga av, att jag aldrig skulle lära mig men jag har gjort det och mycket tack vare vår fantastiska sångpedagog som kan konsten att få folk att flyga!
Nu ska jag lära mig att planera igen... och inte ta dagen som den kommer för det blir bara FEL FEL FEL:... eller rättare inget gjort alls.

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

30 mars 2011 21:16

Persilja:
Ja - vad FAN skulle han flytta norröver för???
Hade varit så kul att ha dig lite närmre!!!

Charlotte:
Vilken tur att du var så envis där i början med kören, och att du hittat en sån fantastisk sångpedagog!
Börja med att planera LITE i taget - vad du känner för, liksom, så kommer resten att gå av bara farten!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Ovido - Quiz & Flashcards