Pecan Pistagenötter. (Tack Jenny för rättelsen!)
Det ultimata snackset.
Mysiga att pilla ut ur sina skal, liksom.
Skalpillandet omöjliggör hetsätning.
Och man hinner prata medan man pillar.
En liten skål varar länge.
De är vackra.
De är goooda!!!
Knäckebröd.
Knäckebröd överhuvudtaget.
Just nu är detta på tapeten.
Men jag blev irriterad över märkningen på förpackningen:
(Ursäkta den dåliga skärpan - men min kamera suger på närbilder...)
De gröna pilarna känns miljövänliga, eller hur?
Därför "krockar" de väldeliga med märkningen längst till höger.
Jag blev konfunderad och satte mig för att googla runt lite.
Hittade följande (på bl a ica.se):
Den gröna punktenPå importerade varor kan man hitta den gröna punkten. Symbolen visar att förpackningen ingår i det tyska återtagningssystemet (DSD-systemet). Det används också av utländska företag som säljer varor i Tyskland. Märkningen säger inte något om förpackningens eller produktens miljöegenskaper. Den är enbart en symbol för att förpackningen kan sorteras i speciella behållare. | |
(Det är JAG som rödfärgat en bit av texten.)
Kan inte hjälpa det, men jag känner mig lurad
och uppretad över märkningen.
Vilseledande, eller hur?
Känns grönt & "miljöigt" med pilarna,
men förpackningen går INTE att återvinna!!! Dåligt.
DÅLIG blev inte min rabarberkaka!
Kladdig, men god.
Allt går att äta tillsammans med kall marsánsås!!
Sedan måste jag ju också visa vad jag mer hade med mig hem från föräldrarna häromdagen - två gamla lunchlådor av aluminium!
Tycker att de var jättefina OCH praktiska.
Igår hade jag med mig den ena till jobb:
...och här syns ju då dagens TREDJE dille; Brieost.
Hur skulle jag klarat mig utan den???
Jenny
12 maj 2011 11:54
Det är härligt med dillen - hur skulle man kunna klara sig utan dem? ;)
Du MÅSTE skriva receptet på rabarberkakan! Den ser ju så god ut och jag har letat jättelänge efter ett bra recept på just rabarberkaka. Snälla?
P.S Tror att det är pistagenötter du äter - inte pecannötter. Och pistagenötter är farliga, det går liksom inte att sluta äta dem när man har börjat...
Ha en bra dag!
http://hallongumman.blogspot.com
Charlotte
12 maj 2011 15:46
Det var en miljömärkning det! Vilken tur att du finns som kollar upp sådana saker... jag hade självklart slängt den i återvinningen utan att tänka först :(
Ja nötter är gott... men ack så farliga för sådana som mig som är lite allergisk. Upptäckte att jag inte ens kan äta sesamfrön utan att bli hes??????????????? Märkligt.
Jag hade tänkt baka rabarberpaj idag men rabarbern på ICA hade invandrat från Tyskland och såg allmänt torr och ledsen ut. Sådant gör mig inte glad även om Tyskland i sig är fint.
Jag har strul med blogger idag, får se hur det går funderar skarpt på att flytta tillbaka om de inte skärper till sig! Det går inte ENS att logga ut! Först gick inte det inte att logga in... suck... mitt liv är förstört hrmfarfasgfra... innan jag glömmer det brieost är gott!
Ha en fin fin fortsatt dag!
http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com
Mynta
13 maj 2011 09:22
Jenny:
Tack för rättelsen - klart att det är pistagenötter!! Vilket pucko man är...
Receptet på rabarberkakan har jag hittat på Matklubben.se. Jag använde en alldeles för djup bakform - det var därför den blev så kladdig - den blev liksom aldrig FÄRDIG! Tror jag la till ca 25 minuter (!) i gräddningstid...
Sedan tycker jag att den blev SÅ myket godare dagen efter, då alla smaker gift sig lite bättre, och kladdigheten hade jämnat ut sig. Här kommer receptet:
Enkel Rabarberkaka
(För 12 personer.)
Ingredienser:
5-6 rabarberstjälkar
2 tsk kardemumma
1 msk + 2 dl strösocker
100 g smör
1 ägg
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm långa bitar.
Blanda raberberbitarna med kardemumma och 1 msk socker i en skål.
Vispa samman smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt ägget och sedan mjölken.
Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och blanda ner i äggsmeten. Rör till en smidig smet.
Tillsätt till sist rabarberbitarna och rör om med en slev.
Smöra och mjöla en springform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Häll rabarbersmeten i formen och grädda kakan ca 30 minuter eller tills kakan fått en gyllene färg och börjar släppa formens kant. Pudra över florsocker och servera rabarberkakan med kall vispad grädde
Jag struntade i florsockret, och serverade med kall marsánsås istället...vår favoritsås!!!
LYCKA TILL!
Mynta
13 maj 2011 09:26
Charlotte:
Jag blev JÄTTEirriterad över märkningen - den kan de ju lika gärna ta bort - den ger ju ingenting överhuvudtaget!
Vad jobbigt att vara så allergisk - t o m mot sesamfrön!!?? Stackare!
Ha en bra helg!
Trollis
15 maj 2011 09:41
Hej! Jag bevakar din blogg i smyg, och tycker den är väldigt mysig :)
Häromdagen såg jag det här inlägget på en annan blogg: http://mieljolie.blogspot.com/2011/05/pistachio-nut-shell-hair-falls.html
och nu när jag ser dina nötskal kunde ja ginte låta bli att visa! Ifall att du vill göra något av skalen eller så :P
Må väl! /Troll
http://tossigatrollis.blogspot.com
Mynta
15 maj 2011 21:58
Trollis:
Vad trevligt att du säger hej!!!
Oh Gud - du får ju inte visa mig sådana inlägg - jag blir ju jätteinspirerad!! Maken kommer dock att få spader om jag även skulle börja samla på pistagenötskal... :)