LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 12 maj 2011

Dagens dillen

Av Mynta - 12 maj 2011 09:03

 

Pecan Pistagenötter. (Tack Jenny för rättelsen!)

Det ultimata snackset.

Mysiga att pilla ut ur sina skal, liksom.

Skalpillandet omöjliggör hetsätning.

Och man hinner prata medan man pillar.

En liten skål varar länge.

De är vackra.

De är goooda!!!


 

Knäckebröd.

Knäckebröd överhuvudtaget.

Just nu är detta på tapeten.


Men jag blev irriterad över märkningen på förpackningen:

 

(Ursäkta den dåliga skärpan - men min kamera suger på närbilder...)


De gröna pilarna känns miljövänliga, eller hur?

Därför "krockar" de väldeliga med märkningen längst till höger.

Jag blev konfunderad och satte mig för att googla runt lite.

Hittade följande (på bl a ica.se):


Den gröna punkten

På importerade varor kan man hitta den gröna punkten. Symbolen visar att förpackningen ingår i det tyska återtagningssystemet (DSD-systemet). Det används också av utländska företag som säljer varor i Tyskland. Märkningen säger inte något om förpackningens eller produktens miljöegenskaper. Den är enbart en symbol för att förpackningen kan sorteras i speciella behållare.
Gröna punkten

(Det är JAG som rödfärgat en bit av texten.)


Kan inte hjälpa det, men jag känner mig lurad

och uppretad över märkningen.

Vilseledande, eller hur?

 Känns grönt & "miljöigt" med pilarna,

 men förpackningen går INTE att återvinna!!! Dåligt.


DÅLIG blev inte min rabarberkaka!

Kladdig, men god.

Allt går att äta tillsammans med kall marsánsås!!


 


Sedan måste jag ju också visa vad jag mer hade med mig hem från föräldrarna häromdagen - två gamla lunchlådor av aluminium!

Tycker att de var jättefina OCH praktiska.

Igår hade jag med mig den ena till jobb:


 

...och här syns ju då dagens TREDJE dille; Brieost.


Hur skulle jag klarat mig utan den???




 
 
Jenny

Jenny

12 maj 2011 11:54

Det är härligt med dillen - hur skulle man kunna klara sig utan dem? ;)
Du MÅSTE skriva receptet på rabarberkakan! Den ser ju så god ut och jag har letat jättelänge efter ett bra recept på just rabarberkaka. Snälla?
P.S Tror att det är pistagenötter du äter - inte pecannötter. Och pistagenötter är farliga, det går liksom inte att sluta äta dem när man har börjat...
Ha en bra dag!

http://hallongumman.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

12 maj 2011 15:46

Det var en miljömärkning det! Vilken tur att du finns som kollar upp sådana saker... jag hade självklart slängt den i återvinningen utan att tänka först :(
Ja nötter är gott... men ack så farliga för sådana som mig som är lite allergisk. Upptäckte att jag inte ens kan äta sesamfrön utan att bli hes??????????????? Märkligt.
Jag hade tänkt baka rabarberpaj idag men rabarbern på ICA hade invandrat från Tyskland och såg allmänt torr och ledsen ut. Sådant gör mig inte glad även om Tyskland i sig är fint.
Jag har strul med blogger idag, får se hur det går funderar skarpt på att flytta tillbaka om de inte skärper till sig! Det går inte ENS att logga ut! Först gick inte det inte att logga in... suck... mitt liv är förstört hrmfarfasgfra... innan jag glömmer det brieost är gott!
Ha en fin fin fortsatt dag!

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

13 maj 2011 09:22

Jenny:
Tack för rättelsen - klart att det är pistagenötter!! Vilket pucko man är...

Receptet på rabarberkakan har jag hittat på Matklubben.se. Jag använde en alldeles för djup bakform - det var därför den blev så kladdig - den blev liksom aldrig FÄRDIG! Tror jag la till ca 25 minuter (!) i gräddningstid...
Sedan tycker jag att den blev SÅ myket godare dagen efter, då alla smaker gift sig lite bättre, och kladdigheten hade jämnat ut sig. Här kommer receptet:

Enkel Rabarberkaka

(För 12 personer.)

Ingredienser:
5-6 rabarberstjälkar
2 tsk kardemumma
1 msk + 2 dl strösocker
100 g smör
1 ägg
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm långa bitar.

Blanda raberberbitarna med kardemumma och 1 msk socker i en skål.

Vispa samman smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt ägget och sedan mjölken.

Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och blanda ner i äggsmeten. Rör till en smidig smet.

Tillsätt till sist rabarberbitarna och rör om med en slev.

Smöra och mjöla en springform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

Häll rabarbersmeten i formen och grädda kakan ca 30 minuter eller tills kakan fått en gyllene färg och börjar släppa formens kant. Pudra över florsocker och servera rabarberkakan med kall vispad grädde

Jag struntade i florsockret, och serverade med kall marsánsås istället...vår favoritsås!!!

LYCKA TILL!

 
Ingen bild

Mynta

13 maj 2011 09:26

Charlotte:
Jag blev JÄTTEirriterad över märkningen - den kan de ju lika gärna ta bort - den ger ju ingenting överhuvudtaget!
Vad jobbigt att vara så allergisk - t o m mot sesamfrön!!?? Stackare!

Ha en bra helg!

 
Trollis

Trollis

15 maj 2011 09:41

Hej! Jag bevakar din blogg i smyg, och tycker den är väldigt mysig :)
Häromdagen såg jag det här inlägget på en annan blogg: http://mieljolie.blogspot.com/2011/05/pistachio-nut-shell-hair-falls.html
och nu när jag ser dina nötskal kunde ja ginte låta bli att visa! Ifall att du vill göra något av skalen eller så :P
Må väl! /Troll

http://tossigatrollis.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

15 maj 2011 21:58

Trollis:
Vad trevligt att du säger hej!!!
Oh Gud - du får ju inte visa mig sådana inlägg - jag blir ju jätteinspirerad!! Maken kommer dock att få spader om jag även skulle börja samla på pistagenötskal... :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Ovido - Quiz & Flashcards