LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 21 juni 2011

Omorganisering

Av Mynta - 21 juni 2011 08:31

Tjohoo!

Semester!

Ösregn!

Kyla!

Brakförkylning!


Jaja - det är väl bara att gilla läget, liksom?

Satsar på inomhusgöra...


Som t ex en omorganisering av vårt kontor/hobbyrum/voljär/hundrum!

Rummet är litet och FULLT av viktiga papper & pärmar blandat med garnnystan, tyger, datorplats, fågelfrön och hundhår. Ingen bra kombo egentligen, men vi har liksom inget annat utrymme för allt detta!


 

Halva rummet har därför förflyttats provisoriskt till vardagsrummet.

Ingen vacker syn. Totalkaos!


Men det kommer nog att bli bra så småningom!

Jag har tänkt ett tag på att skaffa ett skåp för förvaringen av mitt garn & tyg, så igår gjorde jag slag i saken och stack till en loppis och köpte ett gammalt skåp. Tyvärr var det alldeles för stort för att rymmas i bilen med hem, så vi får hämta det lite senare i veckan. Jag planerar att måla det i min favoritfärg; ultramarin.


Två väggkonsoler har redan hunnit bli målade i väntan på att få bära upp den nya hylla som ska bli till vår enorma fågelbur, som snart ska få plats på väggen istället för att ta upp välbehövlig bordsyta:


 

(Oh - seems like I never left the eighties, did I?)


Men jag kunde ju inte bara vandra runt bland möblerna på loppisen - klart att jag var tvungen att sondera övrig loppisterräng också, eller hur?


Följande fynd gjordes:


 

Nya plåtburkar är inte heller så pjåkiga. Denna pepparkaksburk har Skogaholms lyckats riktigt bra med, tycker jag!

Bra sybehörsförvaring till "nya" hobbyrummet.


 

Fina och praktiska duktyngder i glas & virkat bomullsgarn...


 

En helt otroligt vacker träsked fyndade jag också.

Känns rysk eller nåt. I allafall östeuropeisk!?


  Lika vackert målad på baksidan!


  Små keramikskålar är jag sjukligt besatt av. Fem kronor, och den här blev min!


Allra BÄSTA fyndet, dock:


 

En overhead-projektor som man kan ha hur kul som helst med!!!

Jag har velat ha en sån länge!Priset var nog det bästa!

Fullt fungerande bortsett från att själva spegelglaset som mäter ca 10 x 12 cm , och som ska sitta uppe i "näbben", fattas. Men det har jag redan ring och beställt hos glasmästaren. Kan inte kosta många kronor...tjohooo!!!


På väg hem från loppisen stack jag inom IKEA, för att köpa några bordsben á 30kr/styck. På tygavdelningen (som jag ALDRIG liksom bara kan passera obemärkt...), fann jag mitt ultimata hammocktakstyg:


       

Prickig vaxduk med svart botten.

Här bara provisoriskt uppsatt för att kolla "passform".


Och ja - vädret är precis lika eländigt som det ser ut på bilden...aptråkigt!


- Kom tillbaka, sommar!!!


   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Persilja

21 juni 2011 23:37

Hjälp så fina fågelbilder!!! Vilken kamera ni har, eller var det dotterns? Fin hursom. Blått skåp låter som du. Ska bli spännande att se. Jag har fått dille på att få tag på gamla vackra fönster för jag vill bygga ett STORT vitrinskåp av dem och ha i matplatsen. Fast jag hittar inga, men skam den som ger sig. En overhead hade jag gärna lagt vantarna på. Det finns aldrig på mina loppisar! Men en vacker dag kanske. DÅ ska jag göra massor av motivmålningar på väggar!!! OCh på huset...! OCh på bilen och på...eh...kanske tur jag inte hittat någon...!

 
Ingen bild

Mynta

22 juni 2011 09:12

Persilja:
Fågelbilderna är tagna med min egen gamla "skitkamera"; en digitalkamera från Kodak med flera år på nacken. Jag blev SJÄLV förvånad över hur bra bilderna blev på blåmesen!! Jag tror jag utnyttjade kameran lite annorlunda denna gång, bara; jag satt inte alls nära blåmesen (ville ju inte skrämma iväg den), utan utnyttjade zoomen istället. Min kamera är antagligen bättre på att ta närbilder från LÅNGT håll än nära!???

Vitrinskåp är vackra - då kan man ju SE vad som finns bakom dörrarna! JAg ska ju ha garn och tyg i mitt, så det hade nog också blivit fint med ett vitrinskåp för dem. Jag hittade ett vackert bokskåp med glasdörrar i päronträ på blocket häromdagen, och kontaktade säljaren, men skåpet såldes på bara EN timme! 500 spänn skulle de ha bara, så jag förstår att det "försvann" fort!
Overheaden är jag SÅ glad för! Går och funderar på vad det FÖRSTA projektet ska bli, bara... ☺

 
winnerhorse

winnerhorse

22 juni 2011 11:46

Myntapynta. Hej!

Jag har en egen liten klubb. v v v klubben. Våga vägra vitt. Du kan få vara med om du vill?! Här hemma har vi faktiskt målat om vardagsrummet i en nyans som inte ber om ursäkt för sig. De målade vi visade färgen sa oj. och en annan sa ojojoj.
Du kan googla på färgen från jotun som heter blå harmoni.
Det blev mörkt och murrigt. Och inte vitt.

Ha en fin midsommarhelg min vän! Så kan vi prata om årsmöte, stadgar och annat viktigt efter helgen - jag menar i klubben v v v .

http://www.winnerhorse.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Myntapynta

23 juni 2011 11:09

Winnerhorse:
Tack för din klubbinbjudan - där går jag gärna med!
Färg är nödvändigt för mig - jag mår bra av färg!

"Blå harmoni" låter väl helt underbart! Måste ju googla för att kolla in!

Pax för att vara kassör i v v v - känner att lite förskingring skulle gjort susen just nu...

Glad midsommar på dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se