LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 29 juni 2011

Sjukt kul...

Av Mynta - 29 juni 2011 11:23
...kan man ju inte säga att jag haft, men nån sorts midsommar blev det i alla fall, trots allt.


  Instant midsummerfeeling blev det ju med "rätt" växtlighet på bordet!


  Jag har en enorm vilja som kan tränga sig igenom vilken feberdimma som helst, så jag gjorde två snabba "inläggningar" - en med hjälp av 5-minuterssill, och en annan med hjälp av Brännvin Special, jordgubbar, citronskal & lavendel...


  Under Iprenpåverkan rullade maken sina berömda köttbullar - jag stekte under MIN Iprenpåverkan.


  Vi hade köpt två olika sorters matjefiléer; "gammal" pedagog som man är, var jag ju tvungen till att organisera lite för att hålla isär begreppen.

 Med eltejp & tandpetare löser man det mesta!

 (get a life, woman...)


  ...och det blev ett midsommarmatbord ändå!


  Den hemmagjorda snapsen har nu blivit avsilad och placerad i kylskåpet. När jag ställde den i kylskåpsdörren bredvid den kallrörda rabarbersaften, kände jag att jag var tvungen att markera vilken flaska som var vilken - här fick eltejpen ytterligare en uppgift (ORKA)!

Tror jag kanske ska våga mig på att skriva min egen bok fylld av praktiska husmorstips...?


Annars flyter allting på, trots hostattacker, snor och ömmande hals.

Man får liksom ta allt som det kommer, bara.

Inga onödiga ansträngningar; bara lugna puckar.

 En påtvingat LUGN semester, där allt måste få gå i slowmotion.


Hönslivet frodas - nu börjar kycklingarna få ordentligt med fjädrar, och de kan flyga riktigt bra!


 

Vi har dock fått en del oinbjudna gäster i hönsgård & hönshus; gråpjoddar!

(gråsparvar & pilfinkar på skånska)

De klääämmer sig in mellan maskorna i hönsnätet, och passar på att äta en massa "leftovers" som finns lite överallt hos hönsen. Vi vill INTE ha dem där - de kan sprida smitta som kan bli riktigt illa.

Så jag gnuggade mina geniknölar (de svullna halsmandlarna?), och fick en idé till "pjoddaskrämmor". Konservburkar med fastknutna remsor av gamla plastkassar, som jag sedan hängde framför de två dörrarna in till hönshuset.

De rör sig bra i vinden, och gnistrar till lite obehagligt ibland:

  Jag gjorde dem även som ett sorts vindspel, med en mutter som skramlar inne i burken när vindfångaren (plåtburkslocket) fångas av vinden.

Fy vad jag är bra.

Får faktiskt lite Nobelpris-vibbar av detta...


Loppisskål har invigts:


  - Fiiin!


Loppisskåp har baxats in. Blåmåleriet får bli ett höstprojekt under regniga dagar. Det funkar ju såhär, också!

 

 Det slukar duktigt mitt textila missbruk:

  Var har jag haft allt detta INNAN???Sedan har jag börjat undra - visst planterade jag FLER sorter i denna fönsterlåda än bara slingerkrasse???


  


Annars tar jag gärna morgonkaffet vid poolen.


 

Lyxigt värre.


- Hovmästaren! Kan jag få en Ipren, tack?


 
ANNONS
 
A

A

29 juni 2011 22:29

Ett vackert och aptitretande midsommarbord fick ni till, trots feber. :)

http://minsoffa.blogg.se

 
Ingen bild

Eva

30 juni 2011 10:00

Men åh vad trist att du är sjuk! Krya på dig!
Vad fiiint du hade gjort på midsommarmatbordet! Du är så himla dktig på att få ihop det så "hemmigt", ombonat & välkomnande på ngt sätt! Önskar att jag hade den egenskapen.

Så stora kycklorna har blivit!!! & så söta!!!

Kurera dig ordentligt nu så du blir rask igen!

Kram
Eva

 
winnerhorse

winnerhorse

1 juli 2011 14:24

Hej Myntapynta - fint som vanligt sånär som på snuvan då.
Nu ska jag vara helt ärlig. Du visar dina bilder från ute till inne, sill och tyger och projekt. Du kanske protesterar men jag är beundrad av din enhetlighet. Du har en egen stil - Myntastilen. Jag har stannat upp någon gång och tänkt långt baki huvudet, det här påminner mig om något, Mynta! trots att vi inte mötts i real life.
Det jag då höll i handen var en bit retrotyg, med fiskar och fåglar på....Jag tycker du ska ta åt dig av mina ord, det är fanimej ingen slump att skapa en egen stil, det är en talang och en röd tråd.

För att göra en liknelse. Hemma hos oss har vi en brun tråd. En liten vit och en lång svart tråd. Det är fint och det är fint och det är fult. Från ett rum till ett annat ser det olika ut. Ingen röd tråd.
Och absolut ingen egen stil.

Be proud woman!

http://www.winnerhorse.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mynta

2 juli 2011 08:16

A: Ja, jag såg det som min främsta "mission" - att vi i alla fall skulle få sitta ner tillsammans och äta gott! Efteråt gick vi och vilade...

Eva: Visst är kycklorna (?) söta? Snart borde vi kanske kunna se vilka som bllir hönor och vilka som blir "tockar"...spännande!

Winnerhorse: Har jag en enhetlighet? Trodde jag inte! Men det LÅTER ju bra! Nu blev jag ju jättenyfiken på det där retrotyget du nämnde...vill se!!
TACK för dina kompplimanger - det värmer verkligen mitt hostiga hjärta. Rodnar ju nästan. Så jävla bra är jag ju inte. Men jag VILL mycket, och ser ofta framför mig hur jag vill att det ska vara...

OK - jag ska försöööka vara proud - men det är svårt.
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se