LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 7 juli 2011

Nybilskänsla med blåton

Av Mynta - 7 juli 2011 14:23

Precis så känns det faktiskt - som om man köpt en ny bil:

 allt känns så stort, nytt & fräscht, och doftar t om gott!


Jag pratar alltså om vårt omorganiserade "voljär/kontor/hobbyrum".

Just nu tror jag att vi utnyttnat varje kvadratcentimeter så effektivt som möjligt! (Kanske skulle man kunna sätta upp en hylla ovanför fönstret, också...?)


Vi har fixat extra arbetsyta med hjälp av golvplank som blev över från när vi lade om golven i några av rummen i huset för flera år sedan - tjocka, fina furuplankor. Maken sågade och skruvade ihop ett antal plankor, satte på fyra nya IKEA-ben, slipade och oljade - och VIPS hade vi världens härligaste & väldoftande arbetsyta fixad!


  Här ses högerflanken, som fått bli syhörna. Vår megastora undulatbur har fått flytta upp på en vägghylla ovanför.


   Denna bild visar jag speciellt för Persilja...förstår du NU???

(Genomskinlig plast är inte det enklaste att föreviga!)


 Det gamla skrivbordet (till vänster), fick också sig en omgång med slipmaskin & linolja.  Hundburen får nu plats UNDER bänkskivan, och vår gräddbulle myser och känner sig ännu mera "ombonad" än förut i sin bur.


  Väggen vid symaskinshörnan fick rymma min gamla anslagstavla, som är fylld med inspiration, kärlek och annat viktigt.


  Såhär ser det ut när jag sitter på "gamla" skrivbordsplatsen och spanar åt höger - MYCKET yta kvar att bre ut sig på och som bara väntar på nya projekt...kan inte riktigt se mig mätt - blev HELNÖJD!


   Mitt kast som har fått hänga med ända sedan mitt gamla flickrum i föräldrahemmet, har nu förärats platsen ovanför det ena skrivbordet.


  I kastet samlas pryttlar från många, många år tillbaka - minnessaker

var enaste  en!


  En väldigt ung Mynta hade en vurm för att måla på små stenar hon fann på stranden. Här bidde det ett fönster...


   Kolla - ett fönster till! Ju pilligare motiv, desto roligare var det!


  Det blev ett stort antal katter, vill jag minnas.

 Sålde faktiskt en drös på nån marknad.


  Sedan måste jag ju bara visa min favoritpryl i kastet - Alfons Åberg!


Det är faktiskt dottern som gjort honom av bl a en toarulle. Det mest fantastiska är, att hon bara var FYRA år gammal när hon gjorde den!!!

Jag tycker han är HELT UNDERBART FANTASTISK!!! Supercharmig! Jag kommer ALDRIG att göra mig av med honom, det lovar jag!



Avslutar inlägget med lite blått...denna "lysmojäng"  har varit ett av barnens. De fick nog varsin när de var små - att titta på när de skulle sova

 (den skiftar i färg hela tiden). 

Nu tittar JAG på den när jag sitter inne på kontoret om kvällarna och njuter av all linoljedoft och extraspace.

Jag älskar att ha "småljuspunkter" lite överallt! 


  Lite mera blått i form av de sista blåklintsblommorna från midsommarbuketten, som nu får torka upponer hängandes i en krok i köket.


Hur vackert som helst.

 
 
Persilja

Persilja

11 juli 2011 09:26

Urfint! Jag har ingen arbetsplats stackars mig. (Fast jag har ju ett växthus.) Blir inspirerad av din ordning. Vi har också fåglarna på väggen men jag har inget under för de skräpar ju så ofantligt. Dammsuger duvarje dag eller? Hur ofta byter du i buren? Sanningen tack! Jag byter alldeles för sällan vilket förstås bidrar till nedskräpningen. När de flyger flyger tomfrön och dun också. Min busar har en idé att klättra på utsidan och riva ner matskålen ibland. Så då och då hör man en krasch och så flyger det frön över hela golvet. Kanske försöker de säga att jag ska byta mat eller...?

http://skonahem.com/blogg/persiljas-hus

 
Ingen bild

Mynta

11 juli 2011 10:29

Persilja: Ja, där är ju jag avundsjuk på dig - du har ju världens finaste växthus! Trots att vi har "fyllt" vår stackars lilla trädgård med hönshus nu, så går jag ÄNDÅ och drömmer om ett växthus...(förstår INTE var det skulle fått plats - riva garaget, kanske..??? :) )
Klart våra dunbollar också skräpar!!! Jag insåg faktiskt inte vad min fantastiska idé med att ha buren OVANFÖR arbetsplatsen skulle innebära i form av nedfall först (var så "nällad" av idén - förståndet försvinner ibland, då...), men jag har faktiskt gjort nåt åt det: jag har tejpat upp genomskinlig plast på den sida där de har sin matskål, så att det mesta av fröskalen studsar in i buren igen...fiffigt, va? Sedan så har jag ju lagt över tyg över symaskinen, för att rädda DEN så mycket som möjligt. Under symaskinsbordet, på golvet, har jag en LITEN handdammsugare som ständigt står på laddning. När det blir FÖR skräpigt runt buren, tar jag bara fram den och suger bort (enkelt & snabbt)allt!! Ska jag svara ärligt angående städningen av buren (burbotten främst då), så tippar jag att jag byter ca 1 gång/varannan vecka! Ibland varje - det beror på hur "duktiga" de varit på att skräpa ner!

 
Ingen bild

Persilja

12 juli 2011 19:56

Jag vill byta varje vecka, men de där veckorna går ju såååååå fort!!!!! Närbild på plasten vidmatskålarna tack. Fattar int´.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skapa flashcards