LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 29 juli 2011

Biblioteksväder & flugskit

Av Mynta - 29 juli 2011 20:17

 

Yes - det är DEFINITIVT bibblo-väder i Skåne, nu!

Sitta-inne-titta-ut-och-dricka-te-och-läsa-böcker-lösa korsord-väder, alltså.

Så det gör jag.

När jag INTE jobbar.

Senaste bibblo-skörden:

 

 Inte illa pinkat för ett bibblo ute på värsta vischan!

I love bibblo.

 (Jag har ungefär lika långt till fyra-fem olika landsortsbibliotek - mååånga

 bibblo-kort i börsen bliiir dé...

(tjohooo - virka/sy/tova/sticka ny börs???)

( Äh, fan lägg av nu - jävla bokstavsvuxen)

(Det var väldans vad vi blev många här, nu - schizo också???)))


Skärpning.


Harkel.


Härhemma råder krigstillstånd.

ALLA medel tillåtna.


  Numero uno: Gammal hederlig flugfångare

 (jepp - vi krigar alltså mot rötmånadsflugor av alla modeller & storlekar...).

 Denna är preparerad/laddad med honungsvatten...


 Våghalsigt experiment (som om): genomskinlig pack-tejp i nederkanten på terroriserade fönster... (wow)


  Lavendelolja i diskad stenbitsromburk (VILKET alfapetord!!!) i vaskaskåpet...


 

Hardcore-köret; megaklibbiga, fruktansvärda flugspiraler!!!

MEN - ska de hänga hemma hos MIG, så måste de liksom matcha övrig inredning... (iofs var det oranga originalutförandet till höger inte sååå tokigt, men det passade inte in i den tänkta miljön...esteten vriiider sig i plågor)


 

...för övrigt så har jag och alla djuren varit ensamma hemma idag - resten av packet har varit på Liseberg och fröjdats.

Såhär sitter min lilla nyponros OFTA.

Tänker på de här typerna varje gång, då:


..och när katterna är borta, dansar musen på bordet, allt vad hon kan:


 

Det gäller att passa på.


- Fan!

De ringde precis och sa att de snart är hemma - måste sopa igen!!!


- Goodbaj!!


 

 
ANNONS
 
Persilja

Persilja

1 augusti 2011 10:37

Har suttit och läst ikapp. Blir alldeles varm i kroppen. Det är som att din blogg är trygghet. Något som alltid är. Som att betala räkningar. Fast inte något negativt, något hemvant och bra. Tänk att man faktiskt KAN betala räknigarna. Äh, hur blev det där nu. Hoppas du fattar. Jag blir lugn, glad, trygg, inspirerad, ja rentav lycklig. Och så fascineras jag av allt precist i ditt liv. Det menar jag också som något positivt!!!! Att äggen blir sådär perfekt kokta och dessutom perfekt skurna. (Har du äggskärare?) Mattan som du pimpade blev ju bättre än alla Gudruns!!! Jag låg just imorse och tänkte att jag borde kanta vår rödvitrandiga plastmatta i hallen (dne också från Rusta) för att den börjat remsa sig. Nu fick jag kicken.
I love ditt liv!!!

http://skonahem.com/blogg/persiljas-hus

 
Charlotte

Charlotte

1 augusti 2011 13:23

Du har bättre utbud på dina bibliotek än vad jag har här uppe! Karins broderier har jag däremot lyckats låna på nämnda bibbla.. är så less på vår bibbla för de har inte det bästa utbudet. Egentligen kunde jag låna både här och där för jag har ju några andra bibblor att gå till ;)
Varje gång jag ser Gräddbullen tänker jag, ja en sådan hund vill jag ha men ack ack... det blir inga pälsdjur mer.. så jag får njuta av alla andras hundar istället.
Regnar det i Skåne fortfarande? Vi skulle få varmt och sol, men det är halvgrått och lite lite mindre varmt. Ska nog trotsa de mörka molnen och gå en promenad runt sjön.
Ja du kanske har rätt vem vet jag kanske får för mig att börja koka tvål och salvor en dag!!
Vill också har räkor! Har du provat rökta? Hm... det jag tänker säga om de passar inte i skrift... viskar (läskigt - läbbigt och alla andra ord däremellan).
Nej nu ska jag försöka vakna till liv, har precis ätit och mitt blodsocker föll som en sten... var väl fel mat kan jag tro.
Ha en fin dag! Jo just det jag läser din blogg alltid för den är underbar, älskar ditt språk, dina projekt, din vardag och dina höns! Det är alltid och jag menar det så härligt beskrivit.
Kram!

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

1 augusti 2011 22:26

Persilja: Fan - tänk om jag nu inte KAN betala räkningarna...???? (Vissa månader känns det som om jag inte kan - tvingas att prioritera och gliiida lite med "bäst-före-datumet"!)
Och JA; jag HAR en äggskärare - och den används flitigt!
Rättelse: Mitt liv är INTE precist. Det går faktiskt åt helvete rätt ofta.Men jag blir seg och ganska tålig av det (inbillar jag mig). Stressar inte upp mig i onödan, liksom. Jag har TVINGATS att försöka se positivt på saker och skeenden; annars hade jag varit en liten hög av torkat myntapulver på golvet by now...tror också att det skapar kreativitet ("Jaha, hur ska jag/vi nu ta oss ur/lösa detta?"); alternativa lösningar på det mesta.
Och jag måste ju få säga, att det känns JÄVLIGT kul att kunna inspirera DIG någon gång - när det är DU som har inspirerat MIG sedan den dagen jag "fann dig"! Tack för att du använder så fina ord om min blogg - Puss!

Charlotte: Jamen; ge lite andra "NYA" bibblor en chans!!! Tror det bara kan bli en positiv erfarenhet!!! Jepp - det regnar FORTFARANDE i Skåne - så till den milda grad att det blev översvämning på jobb idag!! Vattnet forsade in genom entrén (samt genom taket), så vi fick släcka lampor och dra ur en massa elsladdar...INTE roligt!!!(och rädda inventarier från att bli FULLSTÄNDIGT förstörda!)
Spänning i vardagen, eller vad man brukar säga...?
Nej - rökta räkor har jag aldrig provat; och jag bör kanske låta bli också, va? :)
TACK för fina, värmande ord, Charlotte - jag tar åt mig och myser! Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se