LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2011

Har du sett...

Av Mynta - 4 augusti 2011 21:24



... herr Kantarell,
bor i Enebacken?
Han kom dit i förrgår kväll
med sin hatt på nacken.
Den är gul och den är grann,
passar just en sådan man,
passar åt herr Kantarell
bort i Enebacken.


- NÄ!!!


Jag har INTE sett honom.

Och inte hans jävla fru heller, för den delen.

(så håll flabben)


Dagens tragiska skörd:


 

Kantarellens direkta omgivning på bilden ovan ger en tydlig anvisning om att undertecknad stegade ut i skogen med en inledningsvis

 positiv och MYCKET förhoppningsfull attityd.

(stooor ICA-pappkasse...)


Nej, nu skiter jag i detta.

De finns faktiskt på ICA också.


 
 
Ulrica

Ulrica

4 augusti 2011 22:21

Tror ärligt talat du letar p helt fel ställe....om ni inte har fått väldigt lite regn sista dagarna? Vänta tills efter regn sen går du ut i blandskog, vi har ett ställe där vi har gallrad tallskog och sen går den över i bokskog, där är mängder!!!!!

http://www.lyckeboet.blogspot.com

 
Ingen bild

YvvePyvve

5 augusti 2011 10:08

Hej Mynta!

Kom till dej när jag slog på Folkligt broderi. Vilka fina fåglar ni gjort. Underbara saker!! Tänkte du på att alla fåglar tittar åt samma håll? Har du sytt något mer sånt här efter kursen?

Ha det så fint med eller utan kantareller!

 
Charlotte

Charlotte

5 augusti 2011 17:05

Jag har nog också varit på fel ställe... skörden var din gånger två ;)
Målar trädgårdssoffan lila, eller kanske det är mer åt ljunghållet... phu värmen tog ut mig så jag gick in igen - får måla klart när det bilr svalare.
Ha det!

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

5 augusti 2011 22:33

Ulrica:
Vi har INTE fått väldigt lite regn de sista dagarna... =)
Jag har också hört det där om blandskog - får nog sondera terrängen igen - tack för tipset!

YvvePyvve:
Hej! Vad kul att du hittade hit! Jo - den där kursen i Folkligt Broderi skulle jag väldigt gärna vilja gå igen! Carina Olsson som ledde kursen, är en superduktig brodös och ödmjuk inspiratör!! Har inte tänkt på att alla våra broderade fåglar tittade åt samma håll - kan det bero på att vi kanske var högerhänta allihop, tror du? (vet jag ju inte om vi var, men jag skulle kunna gissa att det var så...)
Jag var JÄTTEinspirerad när jag kom hem från kursen, men ärligt talat har det inte blivit nåt direkt folkligt broderande hemma hos mig sedan dess - bara tokiga korsstygnsbroderier och s k broderigraffiti! Men jag ÄLSKAR fortfarande det folkliga broderiet - och sitter ofta och "dreglar" över vackra Aagedunor från Skåne , eller fantastiska bröllopskuddar...jag kanske ska BRODERA kantareller istället??? =)

Charlotte:
Usch ja, vad tråkigt och oinspirerande det kan vara att inte hitta dessa kantareller som ALLA tycks prata om nu...SUCK! Men då är vi TVÅ i alla fall! :) Trädgårdssoffan låter ju snygg - får man se? Har ni också det sådär varmt? Vi har inte direkt någon sol, utan det är grådisigt och kvalmigt, bara - inte kul alls! (Det var ju värst vad man blivit bra på att gnälla, eller hur? Måste nog öva mig lite på att vara nöjdare och gladare...!!) Kram!

 
Annelie

Annelie

6 augusti 2011 07:49

Skrattar gott! Känner så väl igen mig även om jag kanske inte var lika förhoppningsfull utan nöjde mig med en liten påse. Hittade också en ynka kantarell. När jag sa till Mannen "Jag får väl slänga den" tyckte han att jag skulle ta den med hem och torka för "Du kan ju hitta en till i morgon". Nu ligger den stackars kantarellen på diskbänken och torkar, små förkrympta bitar som man inte kan ana vad de en gång varit. Men, men. Snart kanske jag är där igen. I skogen och hittar stora, gula fält. Jo, jo, drömma får man.

Ha det bra!

http://konststycket.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

11 augusti 2011 00:45

Annelie:
Men kära du - vad ska du göra med dina stackars små förkrympta kantarellbitar??? (nyfiken - jag har ju också en tragisk variant hemma hos mig...behöver tips...)

Ge dock inte upp - morgontidningen min har "lovat" mig att i år finns det svamp åt ALLA!!!
Och jag hittade ju några till slut. Några fler än EN. Tjugofem kanske. Men de räckte till en helt fantastisk pastasås tillsammans med lite lök & bacon...jag ska ut IGEN och jaga. Försöka hitta ett ställe där INGEN ANNAN tänkt på att leta. MITT ställe. Mitt EGET. Som ingen annan vet om. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Ovido - Quiz & Flashcards